Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Κερδίζει τη νέα γενιά και φέρνει κόσμο στο γήπεδο η Α. Ε. Καραϊσκάκης


Καλά τα πάει στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής η Α. Ε. Καραϊσκάκης Άρτας

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά από 39 χρόνια η Άρτα εκπροσωπείται στη Β’ Εθνική κατηγορία. Αυτή τη φορά όχι από την ιστορική Αναγέννηση που βολοδέρνει στις τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες, αλλά από την Αθλητική Ένωση Καραϊσκάκης, μια νέα σχετικά ομάδα που ανέπτυξε ιδιαίτερη δυναμική τα τελευταία χρόνια.
Ξεκίνησε από τις μικρές κατηγορίες της ΕΠΣ Άρτας και σε λίγα χρόνια ανέβηκε στη Β’ Εθνική, κάνοντας καλή πορεία, κερδίζοντας συνεχώς περισσότερους φίλους. Μπορεί να μη έχει την ιστορία ή το βαρύ όνομα της Αναγέννησης, αλλά ακολουθεί μια δική της αυτόφωτη πορεία, κάνοντας συνεχώς και περισσότερους δικούς της φιλάθλους. Γιατί έγινε ο πρεσβευτής του αρτινού ποδοσφαίρου στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας και έφερε την Άρτα πάλι στο προσκήνιο.

Ο κόσμος και ειδικά η νέα γενιά των φιλάθλων, εκτιμά την προσπάθεια της Α. Ε. Καραϊσκάκης και συνεχώς αυξάνουν οι θεατές στους αγώνες της ομάδας. Και είναι ακόμα η αρχή αυτής της προσπάθειας. Αν καταφέρει και σταθεροποιηθεί στη Β’ Εθνική, έχοντας αυτή την έξωθεν καλή μαρτυρία που έχει τώρα, είναι βέβαιο ότι σε λίγα χρόνια θα έχει πολύ περισσότερο κόσμο στο πλευρό της. 

Τη σεζόν 2016-17 η Α. Ε. Καραϊσκάκης κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος Γ' Εθνικής


Ίσως ο πολύς κόσμος να μη ξέρει τόσο πολλά πράγματα για αυτή την ομάδα, που μπήκε δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην ποδοσφαιρική σκηνή της χώρας. Πριν από μερικά χρόνια συγχωνεύτηκαν τρεις ομάδες από την Άρτα (Α.Ο. Άρτας, Ομόνοια Πέτρας, Αετός Διασέλου) και προήλθε η Α. Ε. Καραϊσκάκης, ως ποδοσφαιρικός εκπρόσωπος του ομώνυμου Δήμου του νομού. Το όνομα είναι από τον εθνικό αγωνιστή Γεώργιο Καραϊσκάκη, που έχει καταγωγή από την πλευρά της μητέρας του από τη Σκουληκαριά Άρτας. Πολύ γρήγορα έφτασε στη Γ’ Εθνική, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο με σκοπό να έχει ένα ευρύτερο ρόλο στο ποδόσφαιρο της Άρτας και όχι μόνο από τον ορεινό Δήμο Καραϊσκάκη που προέρχεται.


Οραματιστής αλλά και δημιουργός αυτής της προσπάθειας ήταν ο επιχειρηματίας Οδυσσέας Δράκος που σήμερα κατέχει και την πλειοψηφία των μετοχών, αφού από το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα μετατράπηκε υποχρεωτικά σε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία.

Η Α. Ε. Καραϊσκάκης πέρσι κατέκτησε το Κύπελλο Γ’ Εθνικής κερδίζοντας στον τελικό την Αχαϊκή στο γήπεδο του Παναιτωλικού, που είναι και ο πρώτος τίτλος της ιστορίας. Λίγο μετά, η χαρά ήταν μεγαλύτερη με την ένταξη αυτής της ομάδας στη Β’ Εθνική. Σε πολύ λίγο χρόνο η ομάδα ανασυγκροτήθηκε και οργανώθηκε για τις νέες υποχρεώσεις της, έγινε ΠΑΕ και το γήπεδο Αγίων Αναργύρων που χρησιμοποιεί ως έδρα της, εκσυγχρονίστηκε με όλα τα αναγκαία έργα. Πλέον η ΠΑΕ Α. Ε. Καραϊσκάκης είναι μια οργανωμένη ομάδα με μεγάλες προοπτικές για τη συνέχεια.


Σε κάθε σχολείο της Άρτας αντιπροσωπεία της Α. Ε. Καραϊσκάκης μοιράζει δώρα και εισιτήρια στους μαθητές


Έχει ως ομάδα διεισδυτικότητα στη νέα γενιά των φιλάθλων της Άρτας και οι παράγοντες της ομάδας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την προσέλευση των φιλάθλων στους αγώνες. Υπήρξαν σκέψεις παλιότερα, μετά την άνοδο στη Γ’ Εθνική, να γίνει συγχώνευση με την ιστορική Αναγέννηση, για να έχει μια ευρύτερη απήχηση στην τοπική κοινωνία. Για διάφορους λόγους δεν έγινε αυτό και ο Οδυσσέας Δράκος με τους συνεργάτες του επέλεξαν να συνεχίσουν την δική τους ξεχωριστή πορεία και μέσα από αυτή η Α. Ε. Καραϊσκάκης να δημιουργήσει τους δικούς της φίλους. 

Είναι λογικό, ως νεοφώτιστη ομάδα, να έχει πρώτιστο στόχο την παραμονή στην κατηγορία, μέσα από μια καλή πορεία. Μέχρι τώρα η Αρτινή ομάδα τα πάει πολύ καλά και είναι εντός στόχων. Με την εμπειρία που θα αποκτήσει και την καλύτερη οργάνωση τη νέα σεζόν τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα. Εκπροσωπεί μια περιοχή, όπως είναι η Άρτα, με μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο και από την οποία παλιότερα αναδείχθηκαν μεγάλοι παίκτες που έκαναν καριέρα στην Εθνική ομάδα και στην Α’ Εθνική. Με τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων της ομάδας αλλά και τη στήριξη των φιλάθλων που είναι αναγκαία, η Α. Ε. Καραϊσκάκης θα συνεχίσει να είναι ο πρεσβευτής του Αρτινού ποδοσφαίρου στη Β’ Εθνική. Επωμίστηκε έναν ιστορικό ρόλο, αφού 39 χρόνια η Άρτα δεν είχε εκπρόσωπο σε αυτή την κατηγορία.