Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Κρίμα για τον ΠΑΣ, έχασε την πρόκριση μέσα από τα χέρια του!

Σύμφωνα με ένα εδάφιο στο άγραφο δίκαιο της μπάλας, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. 

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτό επαληθεύτηκε σήμερα στη Λάρισα, όπου  ο ΠΑΣ καίτοι ήταν δύο κλάσεις ανώτερος από την ΑΕΛ και την είχε στριμώξει για τα καλά στα καρέ της, τελικά έχασε στην παράταση με σκορ 3-2.
Το ματς στην κανονική διάρκεια έληξε με σκορ 2-1 υπέρ του ΠΑΣ, ισοφαρίζοντας για την ήττα που υπέστη με το ίδιο σκορ στα Γιάννινα, σε εκείνο το κακό βράδυ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Αλλά στην παράταση, ενώ η ψυχολογία ήταν με το μέρος του ΠΑΣ, γιατί πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και έκανε την ανατροπή σε 1-2 με τα δύο υπέροχα γκολ του Κόντε, αφού η Λάρισα είχε προηγηθεί 1-0 με τον Κριζμάν, δεν κατάφερε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ και να πάρει την πρόκριση. Ούτε καν να κρατήσει το 2-1 και να δοκιμάσει την τύχη του στα πέναλτι.

Την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου θα μπορούσε ο ΠΑΣ να «καθαρίσει» από την κανονική διάρκεια του αγώνα, αφού έχασε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, που ειδικά η μία με τον Μανθάτη, δεν χάνονται ούτε από παιδιά των ακαδημιών. Στο 90λεπτο ο ΠΑΣ, καίτοι δέχτηκε νωρίς την ψυχρολουσία, αφού η ΑΕΛ προηγήθηκε στο 11’ με γκολ του Κριζμάν σε λάθος διώξιμο του Μπέριου και κακή λειτουργία της άμυνας, εντούτοις ανασυντάχθηκε και με ηγέτη τον Πέδρο Κόντε έκανε την ανατροπή. Τα δύο γκολ του Ισπανού, με εκτέλεση φάουλ στο 22’ και 83’ είναι για το βραβείο Όσκαρ. Έτσι έγινε το 1-2 υπέρ του ΠΑΣ, έχοντας οι φιλοξενούμενοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Δυστυχώς χάθηκαν ευκαιρίες με το τσουβάλι και το ματς πήγε στην παράταση.

Αντί λοιπόν να φάει σίδερα ο ΠΑΣ στο ημίωρο αυτό, η ΑΕΛ από το πουθενά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση με ένα γκολ του Μασούρα στο 100’ που προήλθε από βαθιά μπαλιά και ένα συρτό σουτ από πλάγια θέση, αιφνιδιάζοντας τον Περιστερίδη που δεν είχε και καλή τοποθέτηση κάτω από τα γκολπόστ. Από εκεί και μετά, άρχισε η ΑΕΛ να αμύνεται, να κάνει καθυστερήσεις και σε μια φάση που η άμυνα ήταν ανοιχτή κέρδισε και το πέναλτι όταν ο Μιχαήλ καταδιώκοντας τον Κριζμάν έχασε την ισορροπία και τον έσπρωξε από πίσω. Από τα έντεκα βήματα έγινε το 3-2 και εκεί τελείωσαν τα πάντα.

Βέβαια ο ΠΑΣ πέταξε τζάμπα στα σκουπίδια την μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε να πάρει ένα καλό σκορ στο πρώτο ματς στα Γιάννινα. Εκεί ήταν τραγικός και ούτε καν μπήκε στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, κατάφερε σήμερα να βρει την ΑΕΛ σε κακή μέρα και να βρεθεί σε θέση οδηγού, έχοντας την μεγάλη ευκαιρία της πρόκρισης. Όμως δεν έκανε καλή διαχείριση της κατάστασης στην παράταση και σε κάποιες φάσεις κλειδιά η άμυνα έδειξε αδυναμίες, ειδικά στον άξονα είχε πολλά κενά και διαδρόμους. Από την κακή αμυντική λειτουργία μπόρεσε η ΑΕΛ να βάλει τρία γκολ ενώ είχε πολύ κατώτερη εμφάνιση σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια που έδωσε. Ίσως σήμερα που ήταν το ματς της χρονιάς για τον ΠΑΣ να χρειάζονταν ο Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια, που είναι σε μεγάλη φόρμα τον τελευταίο καιρό. Αλλά τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια. Πολλά είναι τα «αν» και τα «ίσως» αλλά κατόπιν εορτής. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ πέταξε μια μεγάλη ευκαιρία να περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου και να φέρει πάλι χαμόγελα στον κόσμο του, που τόσες πίκρες έχει γευτεί τον τελευταίο καιρό. Από εκεί και μετά, να προσέξει το ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό για να πάρει τη νίκη και να συνεχίσει την πορεία στο πρωτάθλημα. 

Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα για την ομάδα, που πρέπει να τη στηρίξει ο κόσμος τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Επιβάλλεται να υπογραμμίσουμε την παρουσία του Πέδρο Κόντε που είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, από τους καλύτερους που πέρασαν από τα Γιάννινα. Χαίρεσαι να βλέπεις τέτοιους παίκτες στα γήπεδα.


Ο διαιτητής Καραντώνης έκανε λάθη, έδωσε κάποια σφυρίγματα στους γηπεδούχους, αλλά δεν είχε πρόθεση να αδικήσει καμία ομάδα. Στο πέναλτι φαίνεται να χάνει την ισορροπία ο Μιχαήλ και άθελά του να σπρώχνει τον Κριζμάν.

ΤΑ ΓΚΟΛ

11’: Σε φάουλ του Γουάλας, ο Μπέριος απέκρουσε άτσαλα, η μπάλα έφτασε αριστερά στον Ναζλίδη, την έστρωσε στον Κρισμάν που από κοντά την έστειλε στα δίχτυα.

22’: Με φοβερό χτύπημα φάουλ του Κόντε η μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ. Εκτέλεση αριστοτεχνική από έναν μεγάλο φορ όπως είναι ο Ισπανός παίκτης.

83’: Το 2-1 για τον ΠΑΣ με εκτέλεση φάουλ. Πέρασε τη μπάλα με φάλτσο έξω από το τείχος, αυτή βρήκε το κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΛ.

100’: Ο Μασούρας με συρτό σουτ από δεξιά πλάγια θέση στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Περιστερίδης δεν είχε καλή θέση.

108’: Το 3-2 για τη Λάρισα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φατιόν. Το πέναλτι καταλογίστηκε σε σπρώξιμο του Μιχαήλ πάνω στον Κριζμάν.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

19’: Κάθετη μπαλιά του Χαλκιαδάκη στον Μπετρά, το σουτ βρήκε το κάθετο δοκάρι, αλλά η Κουρομπύλια κακώς υπέδειξε τον επιθετικό του ΠΑΣ σε θέση οφσάϊντ.

27’: Δυνατό σουτ Μασούρα στην αγκαλιά του Περιστερίδη.

44’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ όταν ο Κόντε έδωσε πάσα στον Μανθάτη, αλλά το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή της ΑΕΛ έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

56’: Νέα μεγάλη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ, σε κάθετη μπαλιά του Χαλκιαδάκη, ο Κόντε βγήκε στον κενό χώρο, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Μπόζοβιτς, αλλά όχι όπως θα ήθελε, την άνοιξε πολύ και έφυγε πλάγια δεξιά και σε θέση άουτ.

61’: Κόρνερ από αριστερά του Βιδάλ, κεφαλιά του Σολτάνι υπό την πίεση του Μασούρα, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία της ΑΕΛ.

65’: Φοβερή ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν ο Μανθάτης προ του Μπόζοβιτς σούταρε άουτ! Η φάση ξεκίνησε από τον Κόντε που έκανε καταπληκτική προσποίηση σε αντίπαλό του, έδωσε πάσα στκ Μανθάτη που μόνος του σούταρε άουτ.

89’: Κοντά στο 3ο γκολ βρέθηκε ο ΠΑΣ όταν σε μπαλιά του Αποστολόπουλου βγήκε στον κενό χώρο ο Κόντε που προ του Μπόζοβιτς πλάσαρε πάνω από τα δοκάρια.

112’: Σε μπαλιά του Γιάκου, ο Κόντε  απέφυγε τον Φατιόν, αλλά το αριστερό πλασέ απέκρουσε ο Μπόζοβιτς.

114’: Ο Μασούρας σε αντεπίθεση της ΑΕΛ βρέθηκε μόνος στα καρέ του ΠΑΣ, αλλά σούταρε πάνω στον Περιστερίδη.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτριος Καραντώνης (Ημαθίας) με βοηθούς τη Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και τον Αλέξανδρο Γρεβένη (Χαλκιδικής). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Ζίζιτς (81’), Φατιόν (85’), Λεοζίνιο (102’) -Γαρουφαλιάς (37’), Τσικάρσκι (76’), Σολτάνι (92’), Βιδάλ (97’), Κόντε (103’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Μασούρας,Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης (72’ Λεοζίνιο), Αγκάνοβιτς (65’ Γκόλιας), Κριζμάν (110’ Περόνε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης (70’ Ντόλοβατς), Βιδάλ, Χαλκιαδάκης (89’ Γιάκος), Μπετρά (59’ Σολτάνι), Κόντε.

Η φωτογραφία είναι από την ιστοσελίδα athleticlarissa.gr