Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Με σύμμαχο την παράδοση θα πάει στα Περιβόλια ο ΠΑΣ

Δύο γκολ είχε σημειώσει πέρσι στα Περιβόλια ο τεράστιος Πέδρο Κόντε

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με βροχερό καιρό ξεκίνησε χτες την προετοιμασία ο ΠΑΣ Γιάννινα, με στόχο την Κυριακή στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά, να διεκδικήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Θα έχει σύμμαχο και την παράδοση, αφού στο γήπεδο Περιβολίων ο «Άγιαξ» δεν έχει χάσει ποτέ σε αγώνα πρωταθλήματος. Στα πέντε παιχνίδια που έγιναν εκεί, σημειώθηκαν 2 νίκες του ΠΑΣ και 3 ισοπαλίες. Πέρσι δε, το ματς είχε Αγγλικό χαρακτήρα και έληξε με σκορ 3-3, όπου ο Πέδρο Κόντε, που είναι το πρόσωπο των ημερών, σημείωσε 2 ωραία σε εκτέλεση γκολ.

Ο Πλατανιάς μόνο πέρσι στο Κύπελλο κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ και μάλιστα τον απέκλεισε στην παράταση στο δεύτερο παιχνίδι στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Μάλιστα ο ΠΑΣ θα κάνει για δεύτερη φορά την Κυριακή Αποκριές στην Κρήτη, αφού και τη σεζόν 2013-14 το ματς έγινε Αποκριές. Οι παίκτες του «Άγιαξ της Ηπείρου» ανεξάρτητα από την παράδοση, προσπαθούν να ετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να διεκδικήσουν τη νίκη που θα τους φέρει πιο ψηλά στη βαθμολογία, με την κρυφή ελπίδα μήπως μπορέσουν και διεκδικήσουν την 5η θέση. 

Ο ΠΑΣ στην ισοβαθμία υπερισχύει από Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο, ενώ με νίκη στα Γιάννινα επί του Λεβαδειακού, παίρνει και αυτό το αβαντάζ. Αυτά τα σενάρια συζητούνται στα Γιάννινα, αλλά ο Πετράκης συμβουλεύει συνεχώς τους παίκτες του να βλέπουν κάθε παιχνίδι χωριστά, χτίζοντας βήμα – βήμα τους στόχους που έχουν. Από χτες ξεκίνησε προπονήσεις και ο Σουηδός επιθετικός Φίλιπ Χέλκβιστ που ήταν η δεύτερη και τελευταία μεταγραφή της ομάδας. Θα χρειαστεί ένα μικρό χρόνο προσαρμογής για να μάθει τις συνήθειες αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού της νέας ομάδας και των συμπαικτών του. 

Με την απόκτηση των Τσικάρσκι, Χέλκβιστ, την προώθηση στην επαγγελματική ομάδα των Λιάσου, Γώγου, Παπαδόπουλου από τις ομάδες νέων, το ρόστερ του ΠΑΣ αποτελείται από 28 ποδοσφαιριστές. Είχαν αποχωρήσει οι Μαυροπάνος (μεταγραφή στην Άρσεναλ), Ναδάλες και Κοζορώνης. Για το ματς της Κυριακής με τον Πλατανιά, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Λίλα, Σολτάνι και ο τιμωρημένος με κάρτες Μπουκουβάλας. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Μπουκουβάλας συμπλήρωσε 7 κίτρινες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή στα παιχνίδια με Πλατανιά (22η αγωνιστική εκτός έδρας), Λεβαδειακό (23η αγωνιστική εντός έδρας). Επίσης ο Μπέριος συμπλήρωσε 4 κίτρινες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Γιάννινα.

5 ΕΥΡΩ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ο Πλατανιάς είναι 6 βαθμούς κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού και επειδή στενεύει ο χρόνος, βλέπει το ματς με τον ΠΑΣ ως έναν από τους «τελικούς» όπου θα παίξει τα τελευταία χαρτιά για την παραμονή.  Για το λόγο αυτό η Κρητική ΠΑΕ έβαλε γενική είσοδο 5 ευρώ στο ματς με τον ΠΑΣ για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 14.2.18 κυκλοφορούν τα εισιτήρια για την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Κυριακή 18.2.18, στις 3μ.μ., στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή. Για τον συγκεκριμένο αγώνα, ορίζεται γενική είσοδος 5 ευρώ στις θύρες 1,2 & 3 του γηπέδου των Περιβολίων».

ΠΕΤΡΑΚΗΣ: ΜΕ ΠΑΟ ΒΓΑΛΑΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Για την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα σε συνδυασμό και με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο τεχνικός του ΠΑΣ σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «FAIR PLAY FM 96,1» τόνισε τα εξής: «Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι. Επίσης, κατά τη γνώμη μου αποκλειστήκαμε πολύ άδικα στο Κύπελλο, καθώς ήμασταν πολύ καλύτεροι από τη Λάρισα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Επίσης, δικαιούμασταν πολύ περισσότερα από παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Όλα αυτά ήταν μία συσσωρευμένη ενέργεια, που βγήκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό». Και επειδή ο Πέδρο Κόντε, συνεχίζει να είναι το πρόσωπο των ημερών, με τα δύο καταπληκτικά τέρματα που σημείωσε στο ματς με τον Ολυμπιακό, ο Πετράκης σκιαγραφώντας την παρουσία του στον ΠΑΣ σημείωσε: «Ο Κόντε είναι ένα παιδί πολύ συγκροτημένο, δουλευταράς, ακούει στην προπόνηση. Για μένα έχει όλο το… πακέτο και είναι ο καλύτερος φορ στην Ελλάδα. Είναι ένα παιδί που ήρθε από Γ’ Εθνική Ισπανίας. Μέσα από τη δουλειά του «χτίζει» κάθε μέρα. Εμείς προσπαθούμε να τον βοηθάμε στις βλέψεις του. Είναι μία διαδικασία αμφίδρομη και μέσα από αυτήν γίνεται κάθε μέρα καλύτερος. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα».