Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Λουτσέσκου: Αντιδράσαμε καλά απέναντι στην δυνατή ομάδα του ΠΑΣ

Οι δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χαρακτήρισε στην συνέντευξη Τύπου σημαντική τη νίκη του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, ενώ τόνισε ότι δεν θα παρακολουθήσει το Ολυμπιακός - ΑΕΚ!

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός:

Για τη σημερινή νίκη: «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και το σκορ ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο. Δημιουργήσαμε πολλές καλές ευκαιρίες. Είναι φυσιολογικό σε αυτό το σημείο να δώσουμε τη δυνατότητα στον Αζεβέδο να μπει στο παιχνίδι. Έχει μεγάλη ποιότητα και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλύτερο να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση στο πλάι. Η νίκη είναι πολύ σημαντική, την αξίζαμε και είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα, θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης, για να μην δεχόμαστε γκολ» .

Για την εμφάνιση του Πρίγιοβιτς στους Ζωσιμάδες: «Ο Πρίγιοβιτς πέρα από τα δύο γκολ που πέτυχε και τις ευκαιρίες που είχε, έκανε μία μεγάλη δουλειά. Τρέχει, πιέζει έκανε πολύ καλό στην οργάνωση της ομάδας όταν δεν είχαμε την μπάλα. Είναι φυσιολογικό να προσαρμόζονται οι παίκτες και να δίνει ο καθένας τον καλύτερο του εαυτό» .

Για το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ: «Δεν θέλω να το δω αυτό το παιχνίδι. Θέλω να χαλαρώσω το μυαλό μου, χωρίς να σκέφτομαι τους υπόλοιπους. Πρέπει να γεμίσουμε όλοι τις μπαταρίες μας, για το επόμενο παιχνίδι της Πέμπτης. Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσουμε την ισορροπία εντός ομάδας και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στην ομάδα. Θα πρέπει να εστιάσουμε μόνο σε εμάς» .Για τον Πέλκα:‘Έπρεπε να παίξει σήμερα ο Πέλκας , είχε μεγάλη θέληση και δείχνει ωριμότητα. Έχει βελτιωθεί πολύ. Είναι παίκτης πολύ μεγάλης κλάσης, όχι μόνο στην Ελλάδα και πρέπει να κρατήσει το μεγάλο κίνητρο που έχει».

Για το δίδυμο Σάκχοφ-Μαουρίσιο: «Ο Μαουρίσιο μας δίνει την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση να κρατήσουμε την μπάλα, ακόμη και να βγούμε από την άμυνα μας. Ο Σάκχοφ έδειξε τεράστια βελτίωση και μπήκε καλά στο ματς με τον Παναιτωλικό. Όλοι θα χρειαστούν, έχουμε μπροστά μας δύο ματς με τον Ατρόμητο και τη Λάρισα και θα χρειαστούμε δυνάμεις. Στα Γιάννενα δεν είναι ποτέ εύκολα τα παιχνίδια. Ο ΠΑΣ είναι μία έμπειρη ομάδα με καλούς παίκτες. Έχει δυνατούς παίκτες στο κέντρο και νομίζω ότι αντιδράσαμε καλά, ακόμη κι όταν δεν είχαμε την μπάλα» .

Για τον Μάτος και το παιχνίδι του: «Ο Μάτος μπορεί να δώσει πολύ μεγάλη υποστήριξη και να εκμεταλλευτεί την κάθε κατάσταση, δημιουργώντας ή σκοράροντας γκολ» .

Για τον Βαρέλα και την ενέργειά του στο δεύτερο γκολ της ομάδας: «Μία πολύ ενέργεια, όσον αφορά στο δεύτερο γκολ. Είχαμε την υπομονή να γυρίσουμε την μπάλα και ο Βαρέλα έκανε το σωστό. Έτσι ήρθε αυτή η ηρεμία. Ο Βαρέλα είναι ένας παίκτης πολύ δυνατός, μαχητής, με σωστή νοοτροπία και μπαίνει στο γήπεδο για να δώσει ότι μπορεί, όπως όλοι οι παίκτες μου» .

Για τον παράγοντα που έκρινε τον αγώνα«Είμαστε σε μία πολύ θετική κατάσταση. Έχουμε πολύ καλή νοοτροπία αυτή τη στιγμή και πιστεύουμε ότι τα παιχνίδια θα κριθούν τόσο στην αρχή, όσο και στο τέλος του παιχνιδιού. Αυτό το παιχνίδι, μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε εύκολο, γιατί ουσιαστικά καταφέραμε να σκοράρουμε στην δεύτερη μας ευκαιρία. Είχαμε πολύ καλό έλεγχο της μπάλας, με τη Γιάννενα να παίζουν με πέντε παίκτες πίσω στο πρώτο μέρος. Μετά το γκολ που δέχθηκαν άλλαξαν τον σχηματισμό τους και προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση με πέντε παίκτες μπροστά, δίνοντας πολύ χώρο σε εμάς και ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε μία άμυνα που δυσκολεύεται σε οργανωμένη επίθεση. Το ξέραμε αυτό και αντιδράσαμε καλά» .

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος και κάποιο ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα: «Ποτέ δεν σκεφτόμαστε κάτι κακό εμείς. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό. Κάθε βδομάδα, κάθε τρεις ημέρες μία μάχη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να δουλεύουμε με αυτό το πάθος και να παίρνουμε αυτό το πάθος από τον κόσμο που βρίσκεται στο γήπεδο σε τέτοια ματς ή από κόσμο που είναι γύρω από την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς και μας δίνει μεγάλο κίνητρο».