Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση του Σωματείου Φωτογράφων Ιωαννίνων για τις ταυτότητες

Από το Σωματείο Φωτογράφων Ιωαννίνων και Περιχώρων ανακοινώθηκαν τα εξής: 


«Το Σωματείο Φωτογράφων Ιωαννίνων και Περιχώρων «Ο Ήλιος» θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα:11:00 π.μ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, οδός Αραβαντινού 5Ε , έκτακτη Γενική Συνέλευση για συζήτηση, κατάρτιση, κατάθεση προτάσεων αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις τους, που αφορούν στο φλέγον ζήτημα των φωτογραφιών στις νέες ταυτότητες.
Η ως άνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων,  στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων  που ξεκινούν με στο τρίωρο προειδοποιητικό  κλείσιμο των καταστημάτων τη Δευτέρα από τις 11 π.μ.

Με τον τρόπο αυτό  διαμαρτυρόμαστε για τις αλλαγές που επιχειρούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων, όπου με την επίκληση της ασφάλειας οι φωτογραφίες θα βγαίνουν σε επιλεγμένα αστυνομικά τμήματα στα οποία θα έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα από μια πολυεθνική εταιρεία. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρούν και υφαρπάζουν ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς και του εισοδήματος των φωτογραφείων, αλλά και οδηγούν σε μεγάλη ταλαιπωρία και επιπλέον κόστος τους πολίτες.
Για το Σωματείο

Το Δ.Σ»