Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Προβληματικός και πάλι ο ΠΑΣ, αλλά τώρα θέλει στήριξη από τον κόσμο

Ξεκίνησε καλά χωρίς την ανάλογη συνέχεια ο ΠΑΣ Γιάννινα (ΦΩΤΟ sportsioannina.gr)


Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΣ έδειξε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση και έχασε 2-1 από τη Λάρισα στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Έτσι η πρόκριση γέρνει πλέον ξεκάθαρα προς το μέρος της ΑΕΛ που και με ισοπαλία περνά στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Δυστυχώς και σε αυτό το καθοριστικό παιχνίδι, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν μπόρεσε να δείξει κάτι το ξεχωριστό και ήταν η μέτρια ομάδα που είδαμε και στα παιχνίδια πρωταθλήματος. 

Χωρίς αγωνιστικό παλμό, χωρίς ποιότητα και με πολλές αδυναμίες στις γραμμές του. Έχασε δίκαια από έναν ανώτερο αντίπαλο και μάλλον η χαμηλή θέση στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος απεικονίζει και την πραγματικότητα. Είναι ο πιο κακός ΠΑΣ των τελευταίων χρόνων, αυτός που βλέπουμε φέτος. Ίσως είναι μια φυσιολογική φθορά με το πέρασμα του χρόνου, καθώς τα τελευταία χρόνια συνήθως πουλά παίκτες και δεν αγοράζει, οι καλές μεταγραφές είναι ελάχιστες που έγιναν και έτσι φτάσαμε στα φετινά μέτρια επίπεδα.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ΠΑΣ προηγήθηκε 1-0 στο 13΄με τον Κόντε, είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 12’ αλλά αντί να αποκτήσει ψυχολογικό προβάδισμα και να στριμώξει στα σχοινιά την ΑΕΛ, έγινε το αντίθετο. Σταδιακά έπεσε η απόδοση του ΠΑΣ και ανέβηκε των Θεσσαλών που με δύο γκολ του Μασούρα έκαναν την ανατροπή σε 1-2. 

Υπάρχει και η ρεβάνς στις 7 Φεβρουαρίου στη Λάρισα, αλλά βάσει της εικόνας των δύο ομάδων, η ΑΕΛ έχει σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκριση. Μόνο με θαύμα μπορεί να γίνει η ανατροπή της κατάστασης. Όχι όμως από αυτόν τον ΠΑΣ που είδαμε το τελευταίο τρίμηνο.  

Πιο χειρότερο ακόμα και από το κακό αποτέλεσμα είναι το επεισόδιο στο τέλος του αγώνα ορισμένων παικτών με φιλάθλους. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει και αυτό είναι πιο χειρότερο από το αγωνιστικό κομμάτι. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλες τις πλευρές, για να βγει αυτή η χρονιά ανώδυνα. Το καλοκαίρι οπωσδήποτε χρειάζεται νέος σχεδιασμός για να γίνει ο ΠΑΣ πάλι ανταγωνιστικός. Τώρα όμως ο ΠΑΣ είναι σε μια κρίσιμη καμπή και χρειάζεται τη στήριξη όλων. 


ΤΑ ΓΚΟΛ

13’: Ωραία σέντρα από τον Καρανίκα προς το δεύτερο δοκάρι, ο Κόντε παίρνει την κεφαλιά και από τη μικρή περιοχή ανοίγει το σκορ. Ακριβώς πριν το γκολ ο Κόντε είχε άλλη μία τελική με τον Μπόζοβιτς να αποκρούει.

28’: Γίνεται η σέντρα από τον Γουάλας, η άμυνα δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα, και ο Μασούρας ισοφαρίζει από κοντά σε 1-1 με κοντινό σουτ.

53’: Ο Ρέντζας κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Ναζλίδης παίρνει την κεφαλιά, η μπάλα σταματά στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια ο Μασούρας κάνει το 1-2.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

7΄: Μεγάλη ευκαιρία από τη Λάρθσα όταν ο Μιλοσάβλεβιτς έκλεψε τη μπάλα από τον Κόντε στη μεσαία γραμμή, έκανε το μπάσιμο, απέφυγε τον Μπέριο μπήκε στα καρέ του ΠΑΣ αλλά το σουτ βρήκε την εξωτερική πλευρά του αριστερού κάθετου δοκαριού και έφυγε άουτ.

12’ :Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, όταν σε κόρνερ του Χαλκιαδάκη ο Κόντε έκανε το σουτ και απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Ρέντζας.

15’: Καλό σουτ του Λαγού πέρασε ελάχιστα άουτ.

31’: Σουτ του Αγκάνοβιτς μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ δεν βρήκε στόχο και έφυγε άουτ.

49’: Μπάσιμο του Γουάλας στα καρέ του ΠΑΣ πρόλαβε και τον ανέκοψε ο Γαρουφαλιάς.

62’: Καρφωτή κεφαλιά του Κόντε από το ύψος της μικρής περιοχής, σε σέντρα από δεξιά του Καρανίκα, έφυγε ελάχιστα άουτ από το αροσυερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΛ.

68’: Ο Γιάκος απέφυγε τον Γουάλας, έκανε την κάθετη μπαλιά στον Χαλκιαδάκη αλλά με προβολή έδιωξε σε κόρνερ ο Γκόλιας.

82’: Ο Βιδάλ από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Κόντε έπιασε κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κομίνης (Θεσπρωτίας) με βοηθούς τους Σίπκα (Πέλλας), Καμπούρη (Ευβοίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι: Τζημόπουλος (30’), Μπέριος (39’), Καρανίκας (76’) – Γκόλιας (38’), Μπόζοβιτς (70’), Χούμπτσεφ (89’), Γουάλας (90’), Μασούρας (94’)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (70’ Βιδάλ), Γιάκος, Μανθάτης (77’ Μπετρά), Κόντε, Χαλκιαδάκης.


ΛΑΡΙΣΑ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Φατιόν, Γκόλιας, Ζίζιτς (74’ Γιοβάνοβιτς), Γουάλας,  Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (71’ Χούμπτσεφ), Μασούρας, Ναζλίδης (88’ Περόνε).