Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Τα όνειρα που κάνουν οι Γιαννιώτες για το Κύπελλο

Με λίγη τύχη και προσοχή ο ΠΑΣ μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ (ΣΤΗΛΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

Εντείνεται η αγωνία των φιλάθλων του ΠΑΣ για το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λάρισα που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και ώρα 19.30. 
Επειδή η ομάδα τους δεν πάει τόσο καλά φέτος στο πρωτάθλημα και έχει φτάσει χαμηλά στη βαθμολογία, έχοντας 3 μήνες χωρίς νίκη, ο κόσμος κάνει όνειρα για το Κύπελλο. Να περάσει ο ΠΑΣ στα ημιτελικά και με μια καλή κλήρωση να διεκδικήσει εισιτήριο για τον τελικό, που αν συμβεί, θα είναι ιστορικό γεγονός για τα Γιάννινα. Γιατί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ποτέ δεν έχει παίξει σε τελικό Κυπέλλου και οι περγαμηνές του στο θεσμό είναι η συμμετοχή δύο φορές στα ημιτελικά. Το 2007 αποκλείστηκε από τη Λάρισα και το 2010 από τον Παναθηναϊκό.


Το έχουν και στα τραγούδια τους οι οργανωμένοι φίλαθλοι σαν παράπονο που δεν έχει πάει η ομάδα τους σε έναν τελικό Κυπέλλου. Αλλά ας μη το πάνε τόσο μακριά, καθώς το πρώτιστο μέλημα είναι να περάσει στα ημιτελικά και από εκεί και μετά έχει ο Θεός. Επί του παρόντος προέχουν τα δύο δύσκολα παιχνίδια με τη Λάρισα. Το πρώτο αύριο στα Γιάννινα και η ρεβάνς μετά από 15 ημέρες στο ΑΕΛ FC ARENA, ήτοι την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου. Και οι δύο ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, αφού και η «βασίλισσα» του κάμπου θέλει διάκριση στο Κύπελλο. Το βέβαιο είναι ότι θα γίνουν δύο πολύ δυνατά παιχνίδια σε γήπεδα με κόσμο.

Όπως γράψαμε και την περασμένη Τετάρτη από τη στήλη μας, ΠΑΣ και Λάρισα είχαν παίξει στα ημιτελικά του Κυπέλλου την αγωνιστική σεζόν 2006-07. Η Λάρισα κέρδισε 2-0 στο Αλκαζάρ και με το ίδιο σκορ μέσα στα Γιάννινα. Όχι απλώς πέρασε στον τελικό, αλλά κατέκτησε και το Κύπελλο, καθώς κέρδισε 2-1 τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Όμως άλλες συνθήκες υπήρχαν σε εκείνους τους αγώνες και άλλες σήμερα. Τότε ο ΠΑΣ ήταν στη Β’ Εθνική με πρώτιστο μέλημα να γυρίσει στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας πρόεδρο τον Αλέξη Κούγια που σήμερα ηγείται της θεσσαλικής ομάδας. Η ΑΕΛ ήταν ήδη στην Α’ Εθνική με καλούς παίκτες, ακριβά συμβόλαια και σε άλλη μοίρα από τον ΠΑΣ. Τώρα και οι δύο ομάδες είναι στη Σούπερ Λίγκα, αρκετά αξιόμαχες και η υπόθεση πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες ή ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη.

Τον ΠΑΣ θα τον βόλευε να έπαιζε πρώτα στη Λάρισα και μετά στα Γιάννινα, για να καθόριζε καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού του στη ρεβάνς, έχοντας δεδομένο το πρώτο αποτέλεσμα. Αλλά η κλήρωση όμως έφερε διαφορετικά τα πράγματα. Ας είναι και έτσι, λένε οι «κυανόλευκοι». Και τον Ολυμπιακό το 2007 που τον απέκλεισαν σε διπλούς αγώνες, το πρώτο ματς έγινε στα Γιάννινα και μετά στο Καραϊσκάκη. Αυτό που προέχει για τους παίκτες του Πετράκη είναι να πάρουν αύριο νίκη με σκορ που θα τους δώσει αέρα στο επαναληπτικό παιχνίδι που θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στο γήπεδο της ΑΕΛ.

Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε 10 ευρώ γενική είσοδο για να πάει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Στα ματς πρωταθλήματος, τα εισιτήρια κόστιζαν 20 ευρώ για τη μεγάλη σκεπαστή και 10 για τη μικρή σκεπαστή. Τώρα για το ματς Κυπέλλου έβαλαν 10 ευρώ γενική είσοδο, εκτός από τις θέσεις με τα δερμάτινα που είναι 25 ευρώ το εισιτήριο. Επειδή το ματς θα γίνει αύριο σε ώρα που είναι ανοιχτή η αγορά και το γήπεδο είναι στην καρδιά της πόλης, καλό είναι οι φίλαθλοι να πάνε όσο το δυνατόν νωρίτερα, για να αποφύγουν την ταλαιπωρία της τελευταίας στιγμής. Επειδή είναι ηλεκτρονικά τα εισιτήρια, μερικές φορές κολλάνε και τα συστήματα, καλό είναι να πάει ο κόσμος νωρίς για να αποφευχθούν και οι ουρές.

Ο ΠΑΣ, όπως και όλες οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας μπήκε στη 2η φάση του Κυπέλλου που ήταν σε ομίλους. Ήταν στον ίδιο όμιλο με Πανιώνιο, Άρη και Παναιγιάλειο. Έφερε ισοπαλία 1-1 στη Νέα Σμύρνη με Πανιώνιο, κέρδισε 3-0 στα Γιάννινα τον  Παναιγιάλειο και η τελευταία μάχη στο Χαριλάου με τον Άρη σφραγίστηκε με ισοπαλία 1-1. Έτσι ο ΠΑΣ κατέκτησε την πρώτη θέση του ομίλου και πέρασε στους «16», όπου κληρώθηκε με τον Λεβαδειακό. Το πρώτο ματς στη Λιβαδειά, παραμονές Χριστουγέννων, έληξε με σκορ 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Σκορ που πολλοί το θεωρούν «πονηρό» και που πολλές φορές έχει δώσει πρόκριση σε ομάδες. Όμως στη ρεβάνς στα Γιάννινα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» βρέθηκε σε καλή μέρα και συνέτριψε τους Βοιωτούς με σκορ 4-0. Έτσι πέρασε στους «8», όπου κληρώθηκε με τη Λάρισα.

Ο Γιάννης Πετράκης συνηθίζει στα παιχνίδια Κυπέλλου να δίνει ευκαιρίες και σε παίκτες που δεν είναι βασικοί. Αυτό θα γίνει και αύριο αλλά σε μικρότερη κλίμακα, για να μη διαταραχτούν οι ισορροπίες της ομάδας. Το σημειώνουμε αυτό, γιατί αύριο είναι πολύ πιθανόν να μη παίξει ο Γιαννίκογλου αλλά ένας και των Περιστερίδη ή Βελλίδη και μη νομίσει κανείς ότι τον έβγαλε από την ομάδα ο Πετράκης, επειδή έκανε το τραγικό σφάλμα στο δεύτερο γκολ του Ατρόμητου με το οποίο έγινε το 2-2. Ο Κρητικός τεχνικός το ξεκαθάρισε από την Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου, αναφέροντας ότι κρίνει και αξιολογεί τους παίκτες του σε βάθος χρόνου και όχι από ένα στιγμιαίο λάθος ή ενέργεια. Σημειωτέον, επίσης, ότι και σε όλα τα προηγούμενα ματς Κυπέλου ο Πετράκης είχε αλλάξει τους βασικούς στο πρωτάθλημα γκολκίπερ.


Όσον αφορά τον Γιαννίκογλου, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι στο περασμένο ματς με τον Ατρόμητο. Εκεί που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΣ, κάνοντας 3 σωτήριες επεμβάσεις, γλυτώνοντας την εστία από βέβαια παράβαση, έκανε το μοιραίο λάθος στο 91’ και ισοφάρισε 2-2 η ομάδα του Περιστερίου. Μέχρι το 90’ ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΣ και στο 91’ από ωραίος, έγινε μοιραίος! Ο Μακεδόνας γκολκίπερ είχε τη στήριξη όχι μόνο μέσα από την ομάδα, αλλά και από τον κόσμο. Υπήρξε ένας φόβος μη τυχόν «στοχοποιηθεί» από τους «λαϊκούς δικαστές» του διαδικτύου, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Και ο κόσμος έδειξε ωριμότητα και αντιλήφθηκε ότι μέσα στο ποδόσφαιρο είναι και τα λάθη.