Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Γ. Πετράκης: Πρέπει να έχουμε και την ανάλογη συνέχεια

Δηλώσεις με νόημα έκανε μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Πετράκης


Στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια πολύ σπουδαία μέρα για μας, την αξίζαμε και τη δικαιούμασταν τόσο τη νίκη όσο και την πρόκριση. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί έκαναν κατάθεση ψυχής και παιχνίδι με ποιότητα, ανεξάρτητα από το σκορ, που ήταν κι αυτό μεγάλο. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που μας βοήθησε πολύ.

Στο πρώτο παιχνίδι στη Λιβαδειά ήμασταν καλύτεροι, αλλά και σήμερα είχαμε πολλές ευκαιρίες και νομίζω ότι πήραμε πανάξια την πρόκριση στο β’ γύρο».

Για το αν προτιμάει κάποιον αντίπαλο στον επόμενο γύρο: «Δεν έχει νόημα να απαντήσω, ό,τι μας τύχει θα κάνουμε το καλύτερο. Δεν έχει νόημα να διαλέξω αντίπαλο».

Για την ανάταση της ψυχολογίας της ομάδας και το αν βοήθησε το δείπνο που παρέθεσε στην ομάδα την Δευτέρα ή κάτι άλλο: «Και σ’ άλλα ματς σκοράραμε γρήγορα, αλλά και σε άλλα ματς δικαιούμασταν να πάρουμε περισσότερα χωρίς τελικά να τα πάρουμε. Έχω πει στους παίκτες μου, ότι όποιος προσπαθεί, στο τέλος αποδίδεται δικαιοσύνη.
Σήμερα ο συνδυασμός της θέλησης, της ενέργειας και ότι προηγηθήκαμε νωρίς, μας έφεραν αυτήν την πολύ ωραία εικόνα. Είμαστε χαρούμενοι. Πρέπει να κρατήσουμε αυτήν την εικόνα».

Για το αν ήταν ψυχολογικό το πρόβλημα ως τώρα της ομάδας και την επιστροφή Περιστερίδη, μετά από σχεδόν ένα χρόνο στην ενεργό δράση: «Δεν κάναμε κάτι σήμερα, απλά περάσαμε μία φάση. Δεν θα έχει νόημα αν δεν έχουμε συνέχεια. Την εικόνα αυτήν την επιδιώξαμε, όπως και την πρόκριση. Δεν πρέπει να μείνουμε εδώ, αλλά σημασία έχει πως διαχειρίζεσαι την επόμενη μέρα. Είναι δύσκολο η διαχείριση.
Για τον Περιστερίδη είμαι πολύ χαρούμενος για την επιστροφή του, είναι καλός τερματοφύλακας πέρασε μια μεγάλη περιπέτεια, αλλά έδειξε ότι είναι καλά. Θα έλεγα ότι έχουμε τρεις τοπ επιπέδου τερματοφύλακες».

Για το αν βοήθησε τη γρήγορη ανάπτυξη του παιχνιδιού η χρησιμοποίηση δύο χειριστών μπάλας (Βιδάλ-Γιάκου): «Και στο προηγούμενο είχαμε μαζί Βιδάλ Γιάκο, ο καθένας βγάζει την ποιότητα που έχει. Το θέμα είναι τι εισπράττω κάθε μέρα από την προπόνηση».


Για το αν είναι στόχος το κύπελλο, δεδομένου ότι στο πρωτάθλημα έμεινε πίσω η ομάδα: «Σαν στάση ζωής ξέρετε ότι δεν συζητάμε για ένα στόχο αν δεν έχουμε πετύχει τον προηγούμενο. Πάμε βήμα-βήμα και τώρα κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ».
ΠΗΓΗ: super-fm.gr