Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Επιστροφή στα τρίποντα θέλει ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

Πανέτοιμος ο ΠΑΣ υποδέχεται αύριο τον Ατρόμητο με στόχο τη νίκη. Στιγμιότυπο από την προπόνηση με πρωταγωνιστή τον Γιάκο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πανέτοιμος από κάθε άποψη είναι ο ΠΑΣ για να πάρει τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι με τον Ατρόμητο που θα γίνει στις 17.15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και θα  μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι NOVAsports 2.
Η ομάδα ετοιμάστηκε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να επιστρέψει στις νίκες, μετά από ένα τρίμηνο περίπου ισοπαλιών και ηττών που έφεραν την ομάδα κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Γιάννης Πετράκης προετοίμασε τους παίκτες του για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο θα πρέπει να έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτοσυγκέντρωση για να αποφύγουν τα λάθη αλλά και να κάνουν καλό παιχνίδι που θα τους οδηγήσει στη νίκη. Μάλιστα στο χτεσινό δίτερμα που έγινε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ, δόθηκαν από τον Πετράκη οι ανάλογες οδηγίες για τον ρόλο που θα έχουν στο αυριανό παιχνίδι και πως θα αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους. Γενικά υπάρχει αισιοδοξία, καθώς η ομάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΑΕΚ και Λεβαδειακό (Κύπελλο) έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που αναμένεται να φανεί και στην αυριανή αναμέτρηση. 

Όπως τονίσαμε και χτες, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έχει ένα σημαντικό σερί υπεροχής έναντι του Ατρομήτου, με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια τα τελευταία χρόνια, ενώ συνολικά η προϊστορία είναι φοβερά με το μέρος των γηπεδούχων, καθώς σε 21 παιχνίδια καταγράφονται 18 νίκες των Γιαννιωτών, 2 ισοπαλίες και 1 νίκη της Αθηναϊκής ομάδας.  Ίσως ο Πετράκης να ανακατέψει περισσότερο την τράπουλα και να παίξει με 4-4-2 και όχι με 3-5-2 που ήταν το προσφιλές σύστημα των τελευταίων ετών, καθώς έκανε και τέτοιες δοκιμές στις προπονήσεις. Προφανώς θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα για να γίνει πιο ανταγωνιστική η ομάδα του και να μπει στο δρόμο των επιτυχιών, μετά από μια άγονη βαθμολογικά περίοδο. 

Από τον ΠΑΣ περιμένουν να έχουν και τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους, όπως έγινε και στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Εισιτήρια θα διατίθενται σήμερα από τα γραφεία της ΠΑΕ και αύριο από τα εκδοτήρια του σταδίου. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα με προπόνηση που είναι προγραμματισμένη στις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή, από την οποία θα μείνουν εκτός ο τιμωρημένος Σκόνδρας (αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ) και ο τραυματίας Νικολιάς. Ως υπεράριθμος ενδεχομένως να πάει στο ξενοδοχείο για θέμα προσαρμογής και όχι για αγωνιστικούς λόγους ο νεοαποκτηθείς χαφ Εντελίνο Μιγκέλ Ιέ που κάνει ατομικό πρόγραμμα, ενώ χτες χρησιμοποιήθηκε για λίγο και στο δίτερμα, καθώς ο Πετράκης θέλει να δει καλύτερα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Από εβδομάδα ο ΠΑΣ θα ανακοινώσει και την απόκτηση αριστερού αμυντικού από ομάδα του εξωτερικού.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Αν ο Πετράκης επιλέξει σύστημα 3-5-2 πιθανόν να ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα με τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου, στην άμυνα τους Μπέριο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ, από τα πλάγια τους Αποστολόπουλο (δεξιά), Μπουκουβάλα (αριστερά), αμυντικό χαφ τον Γαρουφαλιά, στο κέντρο τους Γιάκο, Βιδάλ και στην επίθεση Κόντε και Μανθάτη. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν επίσης Λίλα και Σολτάνι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας, με βοηθούς τους Τρύφωνα Πετρόπουλο (Αρκαδίας), Δημήτριο Βεργέτη (Αρκαδίας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) και παρατηρητής ο Αναστάσιος Κάκκος (Κέρκυρας). Ο Διαμαντόπουλος ήταν ρέφερι φέτος στο τελευταίο νικηφόρο ματς του ΠΑΣ με την Κέρκυρα που έγινε στις 28/10/2017 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και έληξε με σκορ 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ο Ατρόμητος έρχεται σήμερα στα Γιάννινα με στόχο τη νίκη για να καλύψει τους χαμένους βαθμούς από την ήττα που υπέστη στο Περιστέρι (0-1) από τον Παναιτωλικό. Χτες έγινε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον μεγαλομέτοχο Γιώργο Σπανό. Όσον αφορά τους τυχερούς της βραδιάς, το φλουρί κέρδισαν οι Μιχάλης Μπαστάκος και Αμρ Ουάρντα από πλευράς παικτών και ο Γιάννης Αγγελόπουλος από το τεχνικό τιμ. Ο Ατρόμητος προέρχεται από την ήττα με σκορ 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι και θα προσπαθήσει να πάρει στα Γιάννινα νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

όπως γράψαμε και χτες όλα τα χρόνια ο Ατρόμητος έχανε από το…. Τέρροβο όταν έρχονταν στα Γιάννινα να παίξει με τον  ΠΑΣ. Ας ελπίσουμε το ίδιο να γίνει και αύριο στην 22η αναμέτρησή των. Στα προηγούμενα 21 παιχνίδια έχουμε 18 νίκες του ΠΑΣ, 2 ισοπαλίες και 1 νίκη του Ατρόμητου. Σε επίπεδο Α’ Εθνικής σε 11 ματς ο ΠΑΣ έχει 9 νίκες, 1 ήττα και 1 ισοπαλία και σε επίπεδο Β’ Εθνικής ο «Άγιαξ» έχει 9 νίκες και 1 ισοπαλία. Στα δε τελευταία 4 χρόνια, όπως γράφουμε και παραπάνω, έχουμε 4 νίκες του ΠΑΣ σε ισάριθμα παιχνίδια, χωρίς ο Ατρόμητος να σημειώσει ούτε το γκολ της τιμής!

ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέω ν Κ-20 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί αύριο στις 12 το μεσημέρι τον Ατρόμητο στο αθλητικό Κέντρο EPIRUS SPORT. Στόχος είναι η νίκη. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Νικόλαος Μπαίλης (Πρέβεζας).
-Για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ-17 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα την Ξάνθη. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 12.45 στο αθλητικό κέντρο EPIRUS SPORT με διαιτητή τον Κωνσταντίνο Μπούμπα (Ηπείρου).
-Για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ-15 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα στις 10.30 το πρωί την Ξάνθη στο αθλητικό Κέντρο EPIRUS SPORT. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γεώργιος Μάντζιος (Ηπείρου).

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ


Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που κάνει κάθε χρόνο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) ο Γιάννης Πετράκης είναι υποψήφιος στην ενότητα για το ποιος είναι οι κορυφαίος προπονητής της περασμένης αγωνιστικής σεζόν 2016-17. Υποψήφιοι είναι ακόμα ο Βλάνταν Ίβιτς ως προπονητής πέρσι του ΠΑΟΚ και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ως προπονητής του Πανιωνίου. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές των επαγγελματικών ομάδων. Στην ενότητα για την ανάδειξη του κορυφαίου τερματοφύλακα της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, υποψήφιος είναι και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που πέρσι ήταν στον ΠΑΣ και μετακόμισε στον ΠΑΟΚ. Υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα είναι και οι Γιαννιώτης Ανδρέας (Πανιώνιος), Κυριακίδης Δημήτρης (Παναιτωλικός). 

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΡΑΝΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sportime ο Αλέξανδρος Κατράνης δεν έχει χρόνο συμμετοχής στη Σεντ Ετιέν και σκέφτεται τον επαναπατρισμό με τους Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα να δείχνουν ενδιαφέρον. Ο Έλληνας αριστερός μπακ πουλήθηκε από τον Ατρόμητο στη Σεντ Ετιέν, αλλά δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί στη γαλλική ομάδα και ψάχνει ομάδα για να αγωνιστεί για το επόμενο εξάμηνο. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, o ΠΑΣ Γιάννινα και ο Αστέρας Τρίπολης αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον για τον Αλέξανδρο Κατράνη.