Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Επιστροφή στις επιτυχίες με καλό αποτέλεσμα στη Λάρισα θέλει ο "Άγιαξ"

Στιγμιότυπο από την περσινή συνάντηση ΑΕΛ - ΠΑΣ 1-1

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Επιστροφή στις επιτυχίες θα επιδιώξει αύριο στο ματς με την ΑΕΛ στη Λάρισα ο ΠΑΣ Γιάννινα, για να πάρει πάλι πάνω του και να κάνει καλύτερη πορεία στη συνέχεια.
Η αναμέτρηση αυτή στο AEL FC ARENA θα ξεκινήσει στις 17.15 με απευθείας μετάδοση από το συνδρομητικό κανάλι NOVAsports 3. Η αποστολή του «Άγιαξ» ασφαλώς είναι δύσκολη, κάτι που επισήμανε και ο Πετράκης στους παίκτες, γιατί η ΑΕΛ είναι δυνατή στην έδρα της, αλλά ο καλός ΠΑΣ, όταν βρεθεί σε καλή μέρα, μπορεί να δείξει χαρακτήρα και στα δύσκολα παιχνίδια.

Ο Πετράκης ετοίμασε τους παίκτες του αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά για να παίξουν με καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα και να είναι στο πνεύμα του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Η πρόκριση στο Κύπελλο μετά από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο γήπεδο Χαριλάου με τον Άρη, ήταν ψυχολογική τόνωση για όλους, διώχνοντας τα σύννεφα που υπήρχαν λόγω των δύο τελευταίων ισοπαλιών στα Γιάννινα με Παναιτωλικό και Ξάνθη. 

Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί το πρωί με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει το απόγευμα για τη Λάρισα. Χτες, παρά τη βροχή που έπεφτε κατά διαστήματα, έγιναν πολλές ασκήσεις τακτικής, όπου ο Πετράκης ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της Λάρισας, δείχνοντας και το πώς θα πρέπει να αναπτύσσεται στο γήπεδο η δική του ομάδα. 

Πρωτίστως θα επιδιώξει να θωρακίσει τα νώτα του, για να μη επιτρέπει τους γηπεδούχους να φτάνουν εύκολα στην περιοχή του Βελλίδη και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα να ζητήσει το γκολ ή τα γκολ που μπορούν να τον οδηγήσουν στη νίκη. Η Γιαννιώτικη ομάδα το τελευταίο διάστημα δεν έκανε ιδιαίτερα καλές εμφανίσεις, δείχνοντας αγωνιστική κάμψη, αλλά εκτιμάται ότι ήταν κάτι το παροδικό και αύριο στη Λάρισα θα δείξει το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο. 

Εκτός αποστολής θα μείνουν υποχρεωτικά οι τιμωρημένοι Λίλα και Καρανίκας, όπως και ο Νικολιάς που κάνει θεραπεία λόγω προσβολής από λοίμωξη. Ο Λίλα είναι και τραυματίας από το ματς με την Ξάνθη και κάνει ειδικό πρόγραμμα για να είναι έτοιμος στο άλλο ματς με τη Λαμία στα Γιάννινα. Οπότε ήρθε και βολικά που θα εκτίσει τραυματίας την ποινή για να «σβήσει» τις κίτρινες κάρτες. 

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι στο προηγούμενο ματς με την Ξάνθη, κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν και οι Σολτάνι, Γαρουφαλιάς και δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή τους στο ματς της 15ης αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. 

Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι, δεν αναμένονται και ιδιαίτερες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Ο Πετράκης είναι από τους προπονητές που θέλουν να υπάρχει σταθερός κορμός στην ενδεκάδα και δεν αλλάζει εύκολα παίκτες. Επειδή όμως υπήρξαν ανεπιτυχή αποτελέσματα, ίσως να υπάρξουν μία με δύο αλλαγές, για καλύτερο φρεσκάρισμα.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο ΠΑΣ αν παίξει με 3-5-2 θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Βελλίδη, στην άμυνα τους Τζημόπουλο, Μαυροπάνο, Μιχαήλ, στο κέντρο τους Μπουκουβάλα (δεξί μπακ χαφ), Ναδάλες (αριστερό μπακ χαφ), Γαρουφαλιά (αμυντικό χαφ), Γιάκο, Μανθάτη και στην επίθεση Κόντε και Σολτάνι. 

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η προϊστορία δεν είναι και τόσο καλή στη Λάρισα για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» καθώς σε 14 παιχνίδια Α’ και Β’ Εθνικής, καταγράφονται 9 νίκες της ΑΕΛ, 3 ισοπαλίες και 2 νίκες των Γιαννιωτών. Σε ένα ματς στην αγωνιστική σεζόν 1986-87 δεν υπάρχει αποτέλεσμα, αφού και οι δύο ομάδες δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν γιατί συμμετείχαν σε απεργία που έκαναν όλες οι ομάδες πλην των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΟΦΗ, Πανιώνιου και μηδενίστηκαν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης του συνδέσμου Μακεδονίας. Βοηθοί του θα είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γεώργιος Κελάζογλου (Χαλκιδικής). Τέταρτος διαιτητής ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής ο Γεώργιος Μητροφάνης (Αθηνών). Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης είναι γιός του παλιού διαιτητή Θανάση Ζαχαριάδη και γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13/10/1981. Πριν από ένα περίπου μήνα είχε διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Πλατανιάς 3-1.

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΛ

Η ΑΕΛ άλλαξε τρεις προπονητές μέχρι τώρα. Αφού απομακρύνθηκαν οι Πάους και Ματάισεν, κάνει τελευταία καλή πορεία με τον Ηλία Φυντάνη στην τεχνική ηγεσία και δείχνει ένα πολύ δυνατό και αξιόμαχο συγκρότημα. Ο Φυντάνης ξεκίνησε ως τεχνικός διευθυντής, στη συνέχεια απομακρύνθηκε λόγω των κακών σχέσεών του με τον Πάους και στη συνέχεια επέστρεψε ως προπονητής. Η ΑΕΛ είναι στην 13η θέση με 13 βαθμούς, έχοντας 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Εντός έδρας, στο «Ael fc arena» είναι αήττητη. Κέρδισε με σκορ 1-0 τον Παναιτωλικό και τον Απόλλωνα Σμύρνης και έφερε ισοπαλίες με Αστέρα Τρίπολης 1-1, Ατρόμητο Αθηνών 0-0 και ΠΑΟΚ 1-1. Εκτός έδρας έχει 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 5 ήττες. Για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ ο Φυντάνης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Γιοβάνοβιτς, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για τη συμμετοχή των Γουάλας και Λαγού. (Σημείωση  gianninasposrts: Τελικά είναι στην αποστολή).

ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ20 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Ο αγώνας θα γίνει στις 13.30 στο δημοτικό γήπεδο Νίκαιας με διαιτητή Στέφανο – Βάϊο Καλαντζή του συνδέσμου Θεσσαλίας (Βόλου). Βοηθοί του θα είναι οι Σακκάς, Σφυρής από τον ίδιο σύνδεσμο.
Οι ομάδες Νέων Κ17 και Κ15 έχουν ρεπό αυτή την αγωνιστική.


ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ


Όπως ανακοίνωσε χτες η ΕΠΟ, η κλήρωση της φάσης των «16» του Κυπέλλου θα γίνει την Δευτέρα και ώρα 12.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Πάρκο Γουδί. Οι συμμετέχουσες ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ, βάσει της τελικής κατάταξης των προκριματικών ομίλων της 2ης φάσης, ως εξής: 
1ο γκρουπ δυναμικότητας: ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός.
2ο γκρουπ δυναμικότητας: Πλατανιάς, Λεβαδειακός, Λαμία, Τρίκαλα, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, Λάρισα.
Κάθε ομάδα από το πρώτο γκρουπ θα κληρωθεί με μια ομάδα από το δεύτερο γκρουπ. Ομάδες που προκρίθηκαν από τον ίδιο όμιλο, δεν θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Γηπεδούχοι στον πρώτο αγώνα θα είναι οι συμμετέχοντες στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και οι αγώνες ρεβάνς θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας. 
Οι αγώνες θα είναι διπλοί και οι ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν είναι:
1η αγωνιστική 19-21 Δεκεμβρίου 2017
2η αγωνιστικής 9-11 Ιανουαρίου 2018.