Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Πως έχει το θέμα με την προσφυγή του Ναδάλες

Ροντρίγκες και Ναδάλες στην καλοκαιρινή προπόνηση. Ο πρώτος έφυγε για Αργεντινή, ο δεύτερος κατέθεσε προσφυγή

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Από σήμερα επιστρέφουν στο γήπεδο οι παίκτες του ΠΑΣ, καθώς το απόγευμα είναι προγραμματισμένη προπόνηση, με την οποία θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης που θα γίνει την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στα Γιάννινα.
Πέρα από τα αγωνιστικά θέματα, ο Γιάννης Πετράκης θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα με τον Ναδάλες που έκανε προσφυγή για να μείνει ελεύθερος. Πιθανόν από σήμερα να σταματήσει και τις προπονήσεις, αν δεν βρεθεί λύση για να μείνει στην ομάδα. Ήταν δε από τους καλύτερους σε απόδοση παίκτες στον α’ γύρο και ο μοναδικός στη θέση του αριστερού μπακ χαφ μετά την μεταγραφή το καλοκαίρι του Κούτρη στον Ολυμπιακό. Έτσι θα πρέπει ο έμπειρος τεχνικός να βρει τον αντικαταστάτη του.

Επί του παρόντος θα πορευτεί με λύσεις ανάγκης, καθιερώνοντας τον Μπουκουβάλα στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπως στα τελευταία παιχνίδια που απουσίαζε ο Ναδάλες και από δεξιά έναν εκ των Καρανίκα και Αποστολόπουλου. Όσο για την προσφυγή του Ναδάλες, είναι η δεύτερη που έγινε μέσα στον Δεκέμβριο, αφού είχε προηγηθεί του Κοζορώνη. Και λίγο πριν λήξουν οι μεταγραφές του καλοκαιριού, με προσφυγή είχε φύγει και ο Πασχαλάκης, που κατέληξε στον ΠΑΟΚ. Οι τελευταίες προσφυγές θορύβησαν τον φίλαθλο κόσμο, καθώς τέτοιες κινήσεις παραπέμπουν σε οικονομικά προβλήματα που όταν υπάρχουν σε μια ομάδα, προκαλούν παρενέργειες.

Το συμβόλαιο του Ναδάλες λήγει στις 30-6-2018 και από την 1η Ιανουαρίου είχε το δικαίωμα να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του, που με κανονικές συνθήκες θα γίνονταν το καλοκαίρι, μετά τη λήξη του συμβολαίου του. Τώρα με την προσφυγή θα διεκδικήσει την ελευθερία του 6 μήνες νωρίτερα στα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Ο μεταγραφικός κανονισμός δίνει το δικαίωμα στους παίκτες να κάνουν προσφυγή αν μετά την παρέλευση 30 ημερών δεν καταβληθούν από την ΠΑΕ που ανήκουν τα χρήματα για τις δόσεις των συμβολαίων. Για τις τακτικές αποδοχές (μισθούς κλπ) υπάρχει δίμηνη προθεσμία εξόφλησης. Ακόμα από τον κανονισμό δεν συγχωρείται ούτε και η εκπρόθεσμη καταβολή των χρημάτων.


Προφανώς στον Ναδάλες, δεν έγινε εμπρόθεσμα η καταβολή των χρημάτων και έχει αποκτήσει δικαίωμα προσφυγής. Μπορεί αυτό να συμβαίνει και με άλλους παίκτες, κάτι που παρατηρείται και σε άλλες ομάδες, αλλά κάνουν υπομονή, για να εξοφληθούν αργότερα, καθώς στον ΠΑΣ ποτέ και κανείς δεν έχασε ούτε ένα ευρώ από τα συμφωνηθέντα. Όμως οι Κοζορώνης και Ναδάλες διάλεξαν τον δρόμο της προσφυγής, διεκδικώντας την καταβολή των χρημάτων αλλά και τη λύση του συμβολαίου με υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Με τον Κοζορώνη λύθηκε τελικά κοινή συναινέσει και συμβιβαστικά το συμβόλαιο, αποσύροντας την προσφυγή. Αναμένεται να κλείσει στην Σκωτσέζικη ομάδα Χάμιλτον.


Με τον Ναδάλες, είναι άγνωστο τι θα γίνει. Αν δηλαδή τραβήξει μέχρι τέλος το σχοινί με την εκδίκαση της προσφυγής ή αν πάρει τα χρήματα και πειστεί να μείνει μέχρι το καλοκαίρι, που λήγει και το συμβόλαιό του. Ο ΠΑΣ πάντως θα κάνει προσπάθεια να τον κρατήσει στην ομάδα. Ο Φόνσι Νταβίντ Ναδάλες είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από τη Ρουμάνικη ομάδα Σαγκεάτα Νοβοντάρ τον Αύγουστο του 2014. Με τη φανέλα του «Άγιαξ» έχει 80 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα, 14 στο Κύπελλο και 4 στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ.