Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά υπάρχει το δικαίωμα στην ελπίδα

Δύσκολη αποστολή έχει ο ΠΑΣ στο παιχνίδι που θα δώσει στο Καραϊσκάκη


Πολύ δύσκολη αποστολή έχει αύριο ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς στις 3 το μεσημέρι θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Κόντρα στον πρωταθλητή Ελλάδας που καίγεται για βαθμούς για να πιάσει πάλι την πρώτη θέση, οποιαδήποτε ομάδα θα είχε δυσκολίες. Πόσω μάλλον  ο ΠΑΣ που θα παίξει με πολλές ελλείψεις βασικών παικτών, καθώς θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Καρανίκας, Τζημόπουλος, Σολτάνι, Γαρουφαλιάς και οι τραυματίες Μιχαήλ, Ναδάλες.

Οι τέσσερις από αυτούς (Μιχαήλ, Σολτάνι, Τζημόπουλος, Ναδάλες) ήταν βασικοί σε όλα τα παιχνίδια. Αναγκαστικά ο Πετράκης θα επιστρατεύσει όλες τις εφεδρείες για να καλύψει τα κενά και να παρουσιάσει η ομάδα του ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Ως εκ τούτου ο ΠΑΣ θα παραταχθεί με πολλά νέα πρόσωπα στο αυριανό παιχνίδι. Εκτός από τις αναγκαστικές αλλαγές, μπορεί να υπάρξουν και άλλες κινήσεις. Για παράδειγμα στην τελευταία προπόνηση ο Πετράκης έβαλε με τους  βασικούς τερματοφύλακα τον Γιαννίκογλου, καθώς ο Βελλίδης δεν πήγε τόσο καλά στα τελευταία παιχνίδια. Έτσι απ’ ό,τι φάνηκε στις προπονήσεις για γκολκίπερ προορίζεται ο Βελλίδης ή ο Γιαννίκογλου, στην άμυνα οι Σκόνδρας, Μπέριος, Μαυροπάνος, από τα πλάγια Αποστολόπουλος (δεξιά), Μπουκουβάλας (αριστερά), αμυντικό χαφ ο Λίλα, στο κέντρο Μανθάτης, Γιάκος και στην επίθεση Κόντε, Χαλκιαδάκης. 

Παρά τις ελλείψεις, ο ΠΑΣ ετοιμάστηκε εντατικά για να παρουσιάσει στο Φάληρο το καλύτερο δυνατό. Οι κυανόλευκοι στο παιχνίδι αυτό θα παίξουν χωρίς άγχος και πίεση και ό,τι ήθελε προκύψει. Ασφαλώς υπάρχει επίγνωση των δυσκολιών και πόσο δύσκολο είναι για μια μικρομεσαία ομάδα να παίζει με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, αλλά αυτό σε τίποτα δεν μπορεί να στερήσει από τους Γιαννιώτες τις όποιες ελπίδες έχουν για θετικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση οι φίλαθλοι θέλουν να δουν αξιόμαχη την ομάδα τους και να παρουσιάζει σημεία ανάκαμψης μετά τα τελευταία όχι και τόσο καλά αποτελέσματα με τις συνεχόμενες ισοπαλίες στα Γιάννινα.