Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Θα πρέπει να ιδρώσει στη ρεβάνς για να πάρει πρόκριση

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση της Λιβαδειάς (φωτο in.gr)


Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, όπου μόνο ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να παιχτεί, ο Λεβαδειακός κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ με γκολ που σημείωσε στο 89’ ο Φαβάρο. Είχε προηγηθεί σουτ σε εκτέλεση φάουλ του Μητρόπουλου στο δοκάρι.
Υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί στον αγώνα ρεβάνς που θα γίνει στα Γιάννινα σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΠΟ μεταξύ του τριημέρου 9-11 Ιανουαρίου. Για να περάσει ο ΠΑΣ θέλει νίκη με 2-0, ενώ με 1-0 το ματς θα πάει στην παράταση ή στα πέναλτι.

Ο ΠΑΣ με λίγη προσοχή και τύχη θα μπορούσε από σήμερα να καθαρίσει την πρόκριση γιατί παρά τις δύσκολες συνθήκες (καιρικές και γηπεδικές) είχε τις ευκαιρίες να πάρει και τη νίκη. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Η ιστορία έγραψε ότι κέρδισε 1-0 ο Λεβαδειακός, έστω και με 2 τελικές προς την εστία του Γιαννίκογλου και θα πρέπει ο ΠΑΣ να ιδρώσει πολύ στο επαναληπτικό παιχνίδι στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για να ανατρέψει αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως είπε και ο Πετράκης, βάσει της εικόνας του αγώνα ο "Άγιαξ" μπορεί να πάρει την πρόκριση στα Γιάννινα. Καίτοι μπορούσε να την καθαρίσει από σήμερα στη Λιβαδειά, αλλά η μπάλα και πάλι δεν του έκανε το κέφι. Τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους. 61%-39% η κατοχή μπάλας υπέρ του ΠΑΣ. Και επίσης οι κυανόλευκοι είχαν 10 τελικές προσπάθειες από τις οποίες οι 6 στην εστία, έναντι 5 του Λεβαδειακού, από τις οποίες οι 2 στην εστία του Γιαννίκογλου. Όταν όμως δεν μπαίνει το γκολ και δεν κερδίζεις όλα αυτά είναι γραμμάτια ανεξόφλητα.

Εκτός ομάδας έμειναν οι τραυματίες Μιχαήλ, Ναδάλες, Ντόλοβατς, ενώ πρόβλημα τελευταίας στιγμής παρουσιάστηκε στον Κόντε και προς αποφυγή υποτροπής έμεινε στα Γιάννινα. Εκτός 18άδας ήταν επίσης οι Σολτάνι, Νικολιάς και Βελλίδης.


ΤΟ ΓΚΟΛ

89’: Ο Μητρόπουλος εκτελεί απευθείας φάουλ καισ τέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Φαβάρο ανοίγει το σκορ σε κενή εστία.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

4’: Δυνατό φάουλ Σουμπίνιο μπλόκαρε σταθερά ο Γιαννίκογλου.

14': Μεγάλη ευκαιρία για τον Λεβαδειακό. Ο Μπελκαζουανί σηκώνει κεφάλι και βγάζει εξαιρετικά στον κενό χώρο τον Γιακουμάκη, σε θέση τετ α τετ με τον Γιαννίκογου, πλασάρει, η μπάλα κολλά στο νερό και τελικά απομακρύνουν οι αμυντικοί.

17': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Καλό σουτ του Λίλα, αποκρούει ο Σωτηρίου, στη συνέχεια πλασάρει ο Γιάκος και ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού λέει ξανά "όχι".

21': Διαγώνιο σουτ του Γιάκου από μέσα δεξιά, αποκρούει ο Σωτηρίου.

24': Χλιαρό το σουτ του Μπετρά, εύκολα ο Σωτηρίου.

61': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο ανενόχλητος Μπετρά δεν κοντρολάρει, στη συνέχεια ο Γιάκος κάνει σκαφτό πλασέ και ο Σωτηρίου αποκρούει.

69’: Ο Γιάκος κάνει την κάθετη μπαλιά στον Μανθάτη, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και έδιωξε σε κόρνερ ο Σωτηρίου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γεώργιος Τζοβάρας του συνδέσμου Φθιώτιδας με βοηθούς τους Αντώνιο Καρατζίκα (Αθηνών), Μιχαήλ Δημόπουλο (Δυτικής Αττικής). Δεν έκανε σημαντικά λάθη και σε καμία περίπτωση η διαιτησία δεν μπορεί να είναι θέμα συζήτησης. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Μιχάλης Τσουκαλάς (Αθηνών) και παρατηρητής ο Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μητρόπουλος (50’), Καλτσάς (83’), Γιακουμάκης (92’) – Τζημόπουλος (88’), Μπέριος (90’)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Σωτηρίου, Ζαραδούκας (67’ Νίκας), Αντιλέχου, Μεντί, Φαβάρο, Καλτσάς, Μπελγκαζουανί (39’ Ιωαννίδης), Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (65’ Ομπιόρα), Καθάριος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Γιαννίκογλου, Μανθάτης (73’ Χαλκιαδάκης), Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς (81’Μαυροπάνος), Καρανίκας, Μπέριος, Σκόνδρας, Λίλα, Μπετρά, Τζημόπουλος, Γιάκος.