Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Η μπάλα δεν θέλει τον ΠΑΣ αυτό τον καιρό

Ο σκόρερ του ΠΑΣ Ντίνος Μαυροπάνος που και σήμερα ήταν στους διακριθέντες

ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτό που συμβαίνει αυτή την εποχή με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχει προηγούμενο. Να «καταπίνει» τους αντιπάλους του, να χάνει με το τσουβάλι ευκαιρίες και να μη θέλει η μπάλα να μπει στα δίχτυα για να κάνει τη διαφορά.
Και με λίγες αντεπιθέσεις οι αντίπαλοί του βάζουν γκολ και ανατρέπουν τα σχέδια των γηπεδούχων. Το έργο αυτό το είδαμε πριν στα εντός έδρας ματς με Παναιτωλικό, Ξάνθη, το είδαμε και σήμερα με τη Λαμία. Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο 64’ με κεφαλιά του Μαυροπάνου και η Λαμία ισοφάρισε στο 77’ με κεφαλιά του Τσούκαλου, ενώ είχε μπει στο 69’ στον αγώνα.  Έτσι το ματς τελείωσε 1-1 και είναι το πέμπτο στη σειρά (συμπεριλαμβανομένου και το ματς με τον Άρη για το Κύπελλο) με αυτό το σκορ.


Ο ΠΑΣ έχασε 4-5 κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ από θέσεις μαρς για γκολ αλλά δεν βρήκε στόχο. Ακόμα και ο μεγάλος κανονιέρης του Πέδρο Κόντε που σε άλλα ματς έβαλε γκολ περνώντας τη μπάλα ακόμα και από την τρύπα βελονιού, σήμερα βρέθηκε μόνος του σε θέση τετ-α-τετ και δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα! Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει, αλλά αυτή την εποχή υπάρχει μεγάλη γκαντεμιά στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς χάνει πολύτιμους βαθμούς και έδαφος σε παιχνίδια που είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του και χάνει πολλά γκολ. Η άτιμη η μπάλα δεν θέλει με τίποτα να μπει στα αντίπαλα δίχτυα, σαν να έκανε κάτι σε βάρος της ο ΠΑΣ και θέλει να τον εκδικηθεί! Τώρα που θα πάνε ρούχα και δώρα στο Μοναστήρι Ντουραχάνης, ας κάνουν και κανένα ευχέλαιο για να μπει καλύτερα το 2018.

Ο Κόντε σε επέλαση στο παιχνίδι με τη Λαμία


Ο ΠΑΣ αν εξαιρέσουμε το πρώτο 25λεπτο που δεν ήταν καλός, μετά άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και στην επανάληψη είχε στριμώξει άγρια στα καρέ τους Ρουμελιώτες. Αλλά χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες, ενώ πρόσωπο του αγώνα αναδείχθηκε ο γκολκίπερ της Λαμίας Μελίσσας που έκανε μεγάλη εμφάνιση ενώ δεν είναι βασικός. Πυροβόλησε πολλές φορές ο «Άγιαξ» στα καρέ της φιλοξενούμενης ομάδας αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και αυτό που μένει στο ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα και όχι οι ευκαιρίες. Σε βάθος χρόνου σίγουρα η τύχη θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα δώσει στον ΠΑΣ ότι του στέρησε, όπως είπε και ο Πετράκης, αλλά όταν κάτι επαναλαμβάνεται σημαίνει ότι πέρα από την ατυχία, κάτι δεν γίνεται καλά και πρέπει να βρεθούν λύσεις.

Σαν να μη έφτανε η ατυχία υπάρχουν και δύο φάσεις που θέλουν ξεκαθάρισμα, όπου ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι καθώς η μπάλα και στις δύο περιπτώσεις βρήκε χέρια αμυντικών της Λαμίας μέσα στην περιοχή.

Γράφοντας τα παραπάνω για τον ΠΑΣ, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να μειώσουμε την συμπαθητική και πολύ μαχητική ομάδα της Λαμίας. Παρουσιάστηκε στο «Ζωσιμάδες» όπως την περιγράψαμε στα ρεπορτάζ της εβδομάδας. Μια ομάδα μαχητική, με πείσμα, δύναμη και το πάθος του νεοφώτιστου. Πάλεψε το παιχνίδι, πρόσεξε πολύ την άμυνά της, είχε σε καλή μέρα τον τερματοφύλακα και την τύχη που χρειάζεται στο ποδόσφαιρο, παίρνοντας και στα Γιάννινα θετικό αποτέλεσμα.

Από τον ΠΑΣ ξεχώρισαν Μαυροπάνος, Μανθάτης, Τζημόπουλος, Λίλα και από τη Λαμία Μελίσσας, Μπλάζιτς, Όμο, Πίττι και ο Τσούκαλος.

ΤΑ ΓΚΟΛ

64’: Ο Ναδάλες εκτελεί κόρνερ, ο Μαυροπάνος παίρνει την κεφαλιά αμαρκάριστος και ανοίγει το σκορ.
77’΄: Ο Πίτι εκτελεί φάουλ, ο Τσούκαλος παίρνει ανενόχλητος την κεφαλιά και νικά τον Βελλίδη για την ισοφάριση.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

13': Κοντράρει το σουτ του Βασιλαντωνόπουλου, κόρνερ για τη Λαμία. Η μπάλα περνά απ' όλους, φτάνει στον Βασιλαντωνόπουλο, εκείνος κάνει το σουτ και ο Βελλίδης μπλοκάρει.

29': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κόντε και Γιάκος αλλάζουν την μπάλα, ο δεύτερος σουτάρει από μέσα δεξιά και ο Μελίσσας αποκρούει.

33': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιάκος βγάζει μόνο του τον Κόντε, αλλά εκείνος δεν νικά τον Μελίσσα.

39': Ο Βασιλαντωνόπουλος γυρνάει και σουτάρει από μέσα αριστερά, μπλοκάρει ο Βελλίδης.

50': Ο Μαυροπάνος κάνει κεφαλιά, η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Ασίγκμπα και οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι. Ο διαιτητής κρίνει πως δεν είχε πρόθεση.

56': Μακρινό σουτ του Πίτι, μπλοκάρει ο Βελλίδης με δεύτερη προσπάθεια.

60': Στο χέρι του Κουκόλη χτυπά η μπάλα, ακούσιο το θεωρεί ο Ευαγγέλου.

67': Καλό σουτ του Χαλκιαδάκη από μακριά, άουτ η μπάλα.


90': Ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Ο Ναδάλες κάνει το γύρισμα, ο Μαυροπάνος το πλασέ και ο Μελίσσας αποκρούει.

90'+3: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Εντυπωσιακή επέμβαση του Μελίσσα σε γυριστό του Γιάκου.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Ευαγγέλου (Αθηνών) ελέγχεται για δύο φάσεις στο 50’ και 60’ που η μπάλα βρήκε τα χέρια των Ασίγκμπα και Κουκόλη αντίστοιχα, όπου ο ρέφερι θεώρησε το χέρι ακούσιο. Καλοί οι επόπτες Πήττας (Ηλείας), Πυλαρινός (Ζακύνθου). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Σκόνδρας (69’), Χαλκιαδάκης (83’) – Παπαργυρίου (52’).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Αποστολόπουλος (72’ Μπουκουβάλας), Μιχαήλ (46’ Σκόνδρας), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Ναδάλες, Λίλα, Γιάκος, Μανθάτης, Σολτάνι (61’ Χαλκιαδάκης), Κόντε.


ΛΑΜΙΑ: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος, Κουκόλης, Ασίγκμπα, Παπαργυρίου (57’ Καραγιάννης), Όμο, Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος, Μπουλούλης (75’ Φράγκος), Πίτι, Βουό (69’ Τσούκαλος).