Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Πως έχουν οι "μονομαχίες" του Γιάννη Πετράκη με τον Μάκη Χάβο

Αριστερά Χάβος και Πετράκης σε παλιότερη συνάντηση με τον Σκίμπε. Διακρίνεται και ο Άκης Μάντζιος.

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου δεν αγωνίζονται μόνο οι ποδοσφαιριστές, αλλά τη δική τους μάχη δίνουν από τους πάγκους των ομάδων και οι προπονητές.
Πως θα ετοιμάσουν τους παίκτες, ποιο σύστημα θα ακολουθήσουν, ποιος θα διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι στην εξέλιξή του για να κάνει κινήσεις που θα παγιδεύσει τον αντίπαλο, ποιος θα αναδείξει τα δικά του ισχυρά σημεία και θα βρει τα αδύναμα από την αντίπερα όχθη. Βέβαια όσο καλός και αν είναι ένας προπονητής, αν δεν έχει τους ανάλογους παίκτες που θα βγάλουν στο γήπεδο αυτά που θα τους πει, σβήνονται και οι δικές του ικανότητες. Αλλά ανεξάρτητα από αυτά, ένας καλός προπονητής είναι επένδυση για την κάθε ομάδα. 

Ενόψει του γειτονικού ντέρμπι του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό, οι δύο προπονητές Γιάννης Πετράκης και Μάκης (Ιωακείμ) Χάβος ετοιμάζουν τις ομάδες τους για να διεκδικήσουν νικηφόρο αποτέλεσμα. Προέρχονται και οι δύο από ήττες (πιο βαριάς μορφής του Παναιτωλικό που έχασε στο Αγρίνιο 3-1 από την Ξάνθη) και θέλουν στο ντέρμπι των Ιωαννίνων να γλυκάνουν την ατμόσφαιρα, ο καθένας από την δική του πλευρά. Πετράκης και Χάβος είναι από τους καλούς προπονητές που υπάρχουν στη Σούπερ Λίγκα, που ξέρουν όχι μόνο την ελληνική πραγματικότητα, αλλά και τις ομάδες που κοουτσάρουν. Ο μεν Πετράκης είναι στον πάγκο του «Άγιαξ» από 1/1/2014, ο δε Χάβος κάθισε στον πάγκο των «καναρινιών» αρχικά στην τριετία 2012-15 και τώρα από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν απομακρύνθηκε ο Ματζουράκης και ανέλαβε αυτός. 

Θα έχει ενδιαφέρον και η μάχη των δύο πάγκων. Μέχρι τώρα Πετράκης και Χάβος τέθηκαν αντιμέτωποι σε 4 παιχνίδια μεταξύ ΠΑΣ και Παναιτωλικού, όπου τα 3 έληξαν ισόπαλα 0-0 και το ένα σφραγίστηκε με νίκη του ΠΑΣ με σκορ 1-0. Ο Χάβος δεν νίκησε ποτέ μέχρι τώρα τον Πετράκη. Στις άλλες ομάδες που δούλεψαν πριν πι δύο έλληνες τεχνικοί, δεν έτυχε να τεθούν αντιμέτωποι και να σταυρώσουν τα ξίφη τους. Πέρσι στο ματς του α’ γύρου στο Αγρίνιο όπου κέρδισε ο ΠΑΣ με σκορ 2-1 προπονητής των γηπεδούχων ήταν ο Ματζουράκης που απομακρύνθηκε στη συνέχεια για να αναλάβει ο Χάβος που ήταν στο ματς των Ιωαννίνων για τον β’ γύρο.

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις Πετράκη – Χάβου μέσα από τις συγκρούσεις των δύο ομάδων τα τελευταία 4 χρόνια:

9/2/2014: ΠΑΣ (Πετράκης) – Παναιτωλικός (Χάβος) 1-0 (το γκολ ο Κίτσου στο 90’).

11/1/2015: Παναιτωλικός (Χάβος) – ΠΑΣ (Πετράκης) 0-0

15/3/2015: ΠΑΣ (Πετράκης) – Παναιτωλικός (Χάβος) 0-0

11/3/2017: ΠΑΣ (Πετράκης) – Παναιτωλικός (Χάβος ) 0-0


ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ


Στο ματς με τον Παναιτωλικό οι κυανόλευκοι θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, για να πάρουν τους 3 βαθμούς αλλά να ζεστάνουν και τον κόσμο τους που πικράθηκε για την ήττα με σκορ 4-3 στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα. Και η πίκρα δεν είναι τόσο για την ήττα που είναι μέσα στο ποδόσφαιρο, αλλά τα λάθη που έγιναν και η αποδιοργάνωση που είχε σε κάποια σημεία του αγώνα η ομάδα με συνέπεια να δεχτεί 4 γκολ από την αντίπαλη ομάδα που στα προηγούμενα 9 παιχνίδια της είχε σημειώσει μόνο 5 γκολ. 

Όμως από την Δευτέρα όλοι άφησαν πίσω το ματς αυτό και κοιτάζουν το επόμενο με τον Παναιτωλικό που έχει και το χαρακτήρα του ντέρμπι, καθώς πάντα οι αναμετρήσεις των δύο αυτών ιστορικών ομάδων έχουν ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Για τους παίκτες του ΠΑΣ, αν ήταν δυνατόν να γίνονταν άμεσα το ματς με τον Παναιτωλικό θα ήταν ευχής έργον για να κερδίσουν και να διώξουν από πάνω τους το βάρος της ήττας στην περασμένη αγωνιστική. Αυτό ασφαλώς δεν γίνεται και το μόνο που μένει είναι να στρωθούν στη δουλειά, να βελτιώσουν τα σημεία που έκαναν λάθη και έδειξαν αδυναμίες, για να γίνουν καλύτεροι στη συνέχεια. 

Υπάρχουν δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Παναιτωλικό, Ξάνθη που αν τα κερδίσουν θα ανεβούν βαθμολογικά σκαλοπάτια και θα γλυκάνουν τον κόσμο τους. Ααναμένεται να φανούν και οι προθέσεις του Πετράκη αν θα κάνει κάποιο λίφτιγκ στην ομάδα για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν μετά την διακοπή. Από τις προπονήσεις απουσιάζουν οι διεθνείς Λίλα, Τζημόπουλος, Μανθάτης, Μαυροπάνος που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες. Οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάζονται κανονικά.