Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Γ. Ντάσιος: Ήταν χαρά και τιμή που με αποθέωσε ο κόσμος του ΠΑΣ

Συνέντευξη με τον Γιώργο Ντάσιο για το ματς της ομάδας του με τον ΠΑΣ


Την πεποίθησή του πως ο Απόλλων Σμύρνης θα καταφέρει να παραμείνει στην Super League εξέφρασε ο Γιώργος Ντάσιος σε συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. 

Σε αυτή υποστήριξε πως η Ελαφρά Ταξιαρχία ανήκει στην πρώτη κατηγορία και εκεί θα μείνει, ενώ αναφέρθηκε στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και στην αποθέωση από τους οπαδούς των Ηπειρωτών. 

Αναλυτικά όσα είπε στο «fcapollon.gr»: 

- Πώς αισθάνθηκες που για πρώτη φορά βρέθηκες απέναντι στην πρώην ομάδα σου; 

«Ήταν αρκετά περίεργο για εμένα. Δύσκολο όχι, αλλά περίεργο. Βρέθηκα για πρώτη φορά αντίπαλος απέναντι στην ομάδα που έχω ξεκινήσει, ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Έπαιξα τόσα χρόνια εκεί και έγινα γνωστός. Αισθάνθηκα μια παγωμάρα αρχικά αλλά όλα αυτά είναι μέσα στη ζωή». 

- Οι φίλαθλοι του ΠΑΣ Γιάννινα σε αποθέωσαν. Τι σημαίνει για εσένα αυτό; 

«Είναι σημαντικό. Είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι ο κόσμος δεν σε έχει ξεχάσει και αισθάνεσαι όμορφα. Μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή. Είναι από τα ματς που δεν θα ξεχάσω. Θα είναι πάντα στο μυαλό μου. Μια ανάμνηση που θα έχω προίκα όταν θα σταματήσω το ποδόσφαιρο». 

- Που θεωρείς ότι κρίθηκε ο συγκεκριμένος αγώνας; 

«Το θέλαμε περισσότερο. Θεωρώ ότι δίκαια προηγηθήκαμε στο σκορ και άδικα βρεθήκαμε πίσω. Η εικόνα του αγώνα δεν έδειχνε κάτι τέτοιο. Όμως δείξαμε χαρακτήρα, όπως έχουμε κάνει στα τελευταία ματς. Καταθέσαμε ψυχή και γι’ αυτό γυρίσαμε το παιχνίδι και πήραμε τη νίκη». 

- Φοβήθηκες σε κάποιο σημείο του αγώνα; 


«Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του αγώνα. Ακόμα και όταν βρεθήκαμε να χάνουμε. Έβλεπα την εικόνα της ομάδας, τις αντιδράσεις στα μάτια των συμπαικτών μου. Ήμασταν αρκετά καλοί και μέσα μου σκεφτόμουν ότι ήταν απλά θέμα χρόνου πότε θα ισοφαρίσουμε. Πιστεύω αυτό θα συνέβαινε σε χρονικό σημείο τέτοιο ώστε να είχαμε χρόνο μετά την ισοφάριση να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη. Τελικά, έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα». 

- Τι έπαιξε ρόλο στη βελτίωση της εικόνας της ομάδας συγκριτικά με τις πρώτες αγωνιστικές; 

«Πάντα η αλλαγή προπονητή βελτιώνει το κλίμα χωρίς αυτό να μειώνει τον προηγούμενο προπονητή μας με τον οποίο πανηγυρίσαμε την άνοδο. Παίζουν πολλά ρόλο. Κι εμείς οι ίδιοι οι παίκτες κάναμε την αυτοκριτική, πεισμώσαμε μέσα μας. Ψάχναμε τι κάναμε λάθος. Προφανώς έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα, με τις κατάλληλες εντολές από τον προπονητή μας, όπως επίσης έχουμε και την τύχη κόντρα κάτι που είχε συμβεί σε κάποια από τα πρώτα ματς. Η ομάδα μας έχει ποιοτικούς παίκτες και σιγά σιγά ξεδιπλώνεται το ταλέντο και αποδίδει η δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις». 

- Θεωρείς ότι πλέον ο Απόλλωνας βαδίζει στο σωστό δρόμο όσον αφορά την υλοποίηση του στόχου που έχει θέσει; 

«Είμαι αισιόδοξος από την πρώτη αγωνιστική. Όταν είδα το πρόγραμμα και κάποιοι μου έλεγαν ότι δεν θα πάρουμε βαθμούς στις πρώτες αγωνιστικές, γελούσα. Δεν πιστεύω ότι θα κινδυνεύσουμε. Η ομάδα δείχνει τις δυνατότητές και δίνει μεγάλη σιγουριά και αισιοδοξία για τη συνέχεια». 

- Που πιστεύεις ότι θα κριθεί η μάχη για την παραμονή στην κατηγορία; 

«Παλεύουμε με τις ομάδες που είμαστε κοντά στη βαθμολογία. Είναι σημαντικό να μην χάνουμε από αυτές τις ομάδες. Να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας και να μην έχουμε απώλειες και από εκεί και πέρα να κερδίζουμε ότι μπορούμε καλύτερο στα εκτός έδρας ματς. Βήμα βήμα θεωρώ δεδομένο ότι θα ξεφύγουμε από αυτό το γκρουπ ομάδων. Άλλωστε δεν ανήκουμε εκεί. Ο Απόλλωνας έχει βαριά φανέλα. Έχει τεράστια ιστορία και για εμάς τους ποδοσφαιριστές όσα ακριβώς θέλουμε. Ζούμε σε δύσκολες εποχές και ξέρουμε τι συμβαίνει αλλού. Ο Απόλλωνας είναι από τις πιο καλά οργανωμένες ομάδες της κατηγορίας και γι’ αυτό θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα θα ξεφύγει από αυτό το γκρουπ ομάδων που είναι στις τελευταίες θέσεις. Ανήκει από κάθε άποψη στη Super League και σε αυτή θα μείνει». 

- Θέλεις να πεις κάτι στους φιλάθλους της ομάδας μας; 

«Θεωρώ ότι στα τελευταία ματς έχουμε ικανοποιήσει τον κόσμο με τις εμφανίσεις μας και τα αποτελέσματα. Τους θέλουμε δίπλα μας όμως και στις δύσκολες στιγμές που πιθανόν να ξανάρθουν. Είναι ένα μεγάλο μέρος της δύναμής μας. Μαζί θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τον στόχο που έχουμε θέσει και μαζί θα πανηγυρίσουμε στο τέλος την παραμονή της ομάδας μας στη Super League».