Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ετοιμάζει τα "βέλη" του ο θρυλικός "Άγιαξ της Ηπείρου"

Προετοιμάζεται εντατικά για το ντέρμπι με τον Παναιτωλικό ο "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με πρωινή προπόνηση που έγινε χτες στις 11 η ώρα στο ΠΕΑΚΙ ξεκίνησε το πρόγραμμα προπονήσεων της εβδομάδας για τον ΠΑΣ με στόχο τη νίκη στο ματς της Κυριακής με τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα.
Μετά το Κυριακάτικο ρεπό, από χτες όλα κινούνται σε ρυθμούς πρωταθλήματος για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» καθώς από σήμερα αναμένεται και η επιστροφή των διεθνών Λίλα, Μανθάτη και Μαυροπάνου. Απομένει ο Τζημόπουλος που θα επιστρέψει στα Γιάννινα το βράδυ της Παρασκευής και θα τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Για το θέμα Τζημόπουλου που θίξαμε και στο φύλλο του Σαββάτου, οι υπεύθυνοι του ΠΑΣ μέσω της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Νέας Ζηλανδίας φρόντισαν ώστε ο διεθνής αμυντικός αμέσως μετά το ματς με το Περού που θα γίνει χαράματα της ερχόμενης Πέμπτης στη Λίμα, να φύγει κατευθείαν για το ταξίδι της επιστροφής. Είναι τακτοποιημένα τα εισιτήρια και οι πτήσεις, ώστε Παρασκευή απόγευμα να είναι στην Αθήνα και με τη βραδινή πτήση να έρθει στα Γιάννινα ώστε να προλάβει την τελευταία προπόνηση που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου και να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη. Αν θα χρησιμοποιηθεί από την θα εξαρτηθεί από τον προπονητή. Τα ξημερώματα του Σαββάτου η Νέα Ζηλανδία στην έδρα της έφερε ισοπαλία 0-0 με το Περού χωρίς να έχει αγωνιστεί ο Τζημόπουλος και η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 θα κριθεί στο επαναληπτικό παιχνίδι στη Λίμα τα ξημερώματα της Πέμπτης.

ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν χρόνος ανασυγκρότησης για την τοπική ομάδα με μίνι προετοιμασία για να διατηρηθεί ο αγωνιστικός ρυθμός λόγω της έλλειψης αγώνων. Από τη Δευτέρα (χτες) και μέχρι το Σάββατο θα γίνουν μόνο πρωινές προπονήσεις στις οποίες ο Πετράκης θα κάνει τα πλάνα για το δύσκολο ματς της Κυριακής. Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη ο ΠΑΣ θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες. Δεν προπονήθηκε χτες ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης που έχει σφίξιμο στη γάμπα του ποδιού από την προπόνηση του Σαββάτου. Εκτιμάται ότι σήμερα θα μπει στο πρόγραμμα προπονήσεων και την Κυριακή θα είναι στη διάθεση του Πετράκη για το ντέρμπι με τον Παναιτωλικό όπου θα αποτελέσει επιθετικό δίδυμο με τον Κόντε. 

Ο Χαλκιαδάκης είναι από τις βασικές μονάδες του ΠΑΣ και πολυσύνθετος, καθώς στον ενάμιση μήνα που ήταν τραυματίας ο Κόντε, σήκωσε το βάρος στην επίθεση και βοήθησε σημαντικά την ομάδα. Ο Ελληνοβραζιλιάνος παίζει πιο πίσω σαν δεύτερος κυνηγός, έχοντας καλή κάθετη πάσα και δυνατό σουτ όταν χρειαστεί έξω από την περιοχή, με προωθημένο τον Ισπανό φορ που είναι παίκτης περιοχής και δεν χαρίζεται στο γκολ όταν του δοθεί η ευκαιρία.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΤΑΠΗΤΑ

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών δημιούργησαν πρόβλημα στην προετοιμασία του ΠΑΣ, καθώς τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ έχουν λασπόνερα και ο Πετράκης δεν ήθελε προπονήσεις σε ολισθηρό τερέν υπό τον κίνδυνο τραυματισμών. Το πρόβλημα καλύφθηκε με προπονήσεις σε περιφερειακά γήπεδα της πόλης με συνθετικό τάπητα. Την Παρασκευή η προπόνηση έγινε στη Λιμνοπούλα, αλλά επειδή το Σάββατο επειδή υπήρχαν αγώνες ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, η πρωινή προπόνηση έγινε στο γήπεδο Ανατολής.

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Ο Γιάννης Πετράκης ασχολήθηκε με ασκήσεις τακτικής και στο οικογενειακό δίτερμα στα ¾ του γηπέδου έδωσε οδηγίες τους παίκτες για τον τρόπο άμυνας στις στημένες φάσεις. Ο έμπειρος τεχνικός συνέστησε προσοχή στους παίκτες του, να είναι αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους και όλα θα πάνε καλά. Έρχεται ένα ματς, που πέρα από λόγους γοήτρου, η νίκη φαντάζει μονόδρομος για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι θέλει να γλυκάνει τον κόσμο και να σβήσει τις άσχημες εντυπώσεις από την ήττα 4-3 από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΖΙΤΣΑ


Προχτές Κυριακή που ήταν παγκόσμια ημέρα κρασιού, ο προπονητής Γιάννης Πετράκης, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Δημήτρης Νιαρχάκος και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κώστας Πεδιαδιτάκης επισκέφθηκαν το οινοποιοίο Γκλίναβος που είναι χορηγός της ΠΑΕ στο χωριό Ζίτσα και ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραγωγής και επεξεργασίας των ξακουστών κρασιών της περιοχής.  Ο Γιάννης Πετράκης και οι υπόλοιποι ξεναγήθηκαν στους χώρους του οινοποιείου και έμειναν όλοι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.