Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Αδίκησε τον εαυτό του στη Ριζούπολη ο ΠΑΣ που έχασε 4-3

Έχασε με σκορ 4-3 στη Ριζούπολη ο ΠΑΣ από τον Απόλλωνα


Ματσάρα έγινε στη Ριζούπολη όπου τα γκολ έπεφταν βροχή και έγιναν πολλές φάσεις, αλλά το σκορ 4-3 υπέρ του Απόλλωνα είναι άδικο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος άξιζε καλύτερης τύχης στο παιχνίδι αυτό. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη νίκη της Ελαφράς Ταξιαρχίας, αλλά ο ΠΑΣ αδίκησε τον εαυτό του καθώς τα 3 από τα 4 γκολ των Απολλωνιστών μπήκαν από λάθη παικτών του.
Έτσι είναι όμως και το ποδόσφαιρο, τα περισσότερα γκολ μπαίνουν από λάθη.

Ο ΠΑΣ δεν ήταν αυτός που έπρεπε να είναι, αλλά δεν ήταν και η ομάδα που έπρεπε να φάει τέσσερα γκολ. Και είναι άδικο για τον ίδιο να σημειώνει 3 γκολ εκτός έδρας και να χάνει το ματς από μια ομάδα που μέχρι πριν από 2 αγωνιστικές ήταν στη ζώνη του υποβιβασμού και είχε σημειώσει στα προηγούμενα 9 παιχνίδια μόνο 5 γκολ! Θα χρειαστεί να το ψάξουν πολύ οι κυανόλευκοι των Ιωαννίνων για να δουν τα λάθη που έκαναν, τι δεν πήγε καλά, τι θα μπορούσαν να αποφύγουν για να εξηγήσουν πως ένα ματς που το είχαν κάνει στο α’ μέρος ανατροπή από 1-0 σε 1-2 να το χάσουν με 4-3 στο β’ ημίχρονο. 

Είναι αλήθεια ότι όλα του πήγαν στραβά στο ματς αυτό. Στο πρώτο γκολ έκανε λάθος ο Τζήλος που έδωσε το φάουλ και ξεκίνησε η φάση του πρώτου γκολ του Απόλλωνα, ενώ είχαν τις κακές στιγμές τους που πάντα υπάρχουν στο ποδόσφαιρο πολύτιμοι και καλοί παίκτες όπως οι Βελλίδης (ευθύνεται στο 2ο γκολ αλλά έσωσε άλλα τρία σίγουρα), Τζημόπουλος, Μαυροπάνος που έκαναν λάθη στο ξεκίνημα των φάσεων των υπόλοιπων γκολ . Μερικές φορές πέφτουν όλα μαζί από κακή τύχη και βγαίνει άσχημο αποτέλεσμα. Πέρα από αυτά όμως και ο ΠΑΣ ενώ μπροστά πάντα ήταν επικίνδυνος ήταν ευάλωτος αμυντικά και αυτό ασφαλώς δεν οφείλεται στην αμυντική τριάδα αλλά με τον τρόπο που αμύνονταν η ομάδα. 

Κρίμα και πάλι κρίμα για τον ΠΑΣ που έφυγε με 4 γκολ στη ράχη του από το γήπεδο Ριζούπολης. Η γενικότερη εικόνα που είχε σαν ομάδα δικαιούνταν αν όχι τη νίκη αλλά την ισοπαλία. Όμως η κακή του τύχη έβαλε το χεράκι της σε κάποιες καίριες φάσεις που σημάδεψαν το παιχνίδι. 

Ο Απόλλων από την άλλη πλευρά πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη που του δίνει οξυγόνο ζωής και τον φέρνει πιο ψηλά στην βαθμολογία. Οι παίκτες του πάλεψαν το παιχνίδι, είχαν την τύχη με το μέρος τους και πήραν τρεις χρυσούς βαθμούς. 

Όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν ματσάρα, από αυτά που ευχαριστούν τον κόσμο που επιζητά γκολ και θέαμα σε ένα πρωτάθλημα, όπως το φετινό, που τα γκολ μπαίνουν με το σταγονόμετρο.


ΤΑ ΓΚΟΛ

26’: Σε εκτέλεση φάουλ του Κονέ ο Μπαρτολίνι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. Υπήρξε σπρώξιμο του Μπαρτολίνι στον Λίλα αλλά κυρίως δεν ήταν φάουλ το μαρκάρισμα του Μιχαήλ στον Αλμπάνη.

32’: Η ισοφάριση 1-1 του ΠΑΣ με καρφωτή κεφαλιά του Μαυροπάνου μετά από εκτέλεση φάουλ του Ναδάλες.

35’: Ανατροπή του σκορ σε 1-2 για τον ΠΑΣ με κεφαλιά του Κόντε, μετά από σέντρα από δεξιά του Χαλκιαδάκη. Ο σκόρερ του ΠΑΣ ήταν οριακά σε θέση κανονική.

38’: Η ισοφάριση 2-2 για τον Απόλλωνα. Σέντρα από δεξιά του Ντάσιου, δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Βελλίδης η μπάλα βρήκε τον Τζημόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΣ.

74’: Το 3-2 για τον Απόλλωνα με εκτέλεση πέναλτι του Ανιέτε. Το πέναλτι καταλογίστηκε σε ανατροπή αυτού από τον Μαυροπάνο. Αφού προηγουμένως οι παίκτες των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκαν λάθος του Τζημόπουλου.

86’: Ο Μαυροπάνος κάνει τραγικό λάθος, ο Χουάρες σουτάρει, αποκρούει αρχικά ο Βελλίδης, αλλά στην επαναφορά ο Αλμπάνης παίρνει την μπάλα και βρίσκει δίχτυα, 4-2.

90+4’: Σε σέντρα του Μανθάτη, ο Κόντε με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας το σκορ σε 4-3. Με το γκολ ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

4’: Σέντρα του Κούρου από αριστερά γυριστό σουτ από κοντά του Καστιγέχος έφυγε άουτ.

15': Απευθείας βολέ του Μάατσι από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα κοντράρει στον Μιχαήλ, άλλη μία ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

21': Ο Μπαρτολίνι βάζει την κόντρα σε σουτ του Χαλκιαδάκη και κόρνερ.

52': Μακρινό σουτ του Κονέ, η μπάλα άουτ.

53': Σέντρα Καρανίκα από δεξιά, αδύναμο σουτ στην κίνηση του Ναδάλες, μπλοκάρει ο Τσόβιτς.

58’: Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΣ, ο Γιάκος κατέβασε τη μπάλα από την περιοχή του Βελλίδη, έκανε την τραβέρσα στην πλάτη της άμυνας όπου βρέθηκε ο Κόντε που πλάσαρε χλιαρά τον Τσόβιτς και πριν περάσει η μπάλα στη γραμμή απέκρουσε αμυντικός.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Τζήλος (Λάρισας) ελέγχεται για το πρώτο γκολ του Απόλλωνα που ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ που καταλογίστηκε.  Βοηθοί του ήταν οι Δίπλαρης (Καρδίτσας), Σινιοράκης (Χανίων). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Κονέ, Ντάσιος, Ανιέτε – Μαυροπάνος, Σολτάνι, Λίλα.
 
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Tσόβιτς, Κύργιας (λ. τρ. 12’ Μπαρτολίνι), Ντάσιος, Κούρος, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Κονέ, Αλμπάνης, Μάατσι, Ανιέτε (90’ Μενδρινός), Καστιγέχος (70’ Χουάρες).


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μιχαήλ, Ναδάλες, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος (80’ Μπουκουβάλας), Καρανίκας (70’ Μανθάτης), Νικολιάς, Λίλα, Κόντε, Χαλκιαδάκης (69’ Σολτάνι), Γιάκος.