Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Πολύ τρέξιμο και ιδρώτας στον ΠΑΣ Γιάννινα

Τρέξιμο και σκληρή προετοιμασία στον "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ


Πολύ τρέξιμο είχε χτες στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού για αρκετή ώρα γύμνασε εντατικά την ομάδα και χωρίς μπάλα ο γυμναστής Βασίλης Αλεξίου.
Στόχος ήταν η ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασης, στοιχείο απαραίτητο για να ανταποκρίνεται η ομάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου, που προϋποθέτει ταχύτητα, τρέξιμο, δύναμη. 


Μετά τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης ο Πετράκης ασχολήθηκε και πάλι με την τακτική, όπου στο δίτερμα που ακολούθησε πολλές φορές σταμάτησε τις φάσεις, δίνοντας τις ανάλογες οδηγίες στους παίκτες. Αυτό που θέλει ο Κρητικός τεχνικός από τους παίκτες του είναι να τελειώνουν καλύτερα τις φάσεις ώστε να έχουν και το εύκολο γκολ. Και ασφαλώς αναμένεται τα πράγματα να είναι καλύτερα με την επιστροφή του Κόντε που προπονείται κανονικά για να μπει και πάλι στην πρώτη γραμμή του πυρός. 

Τα βλέμματα είναι στο επόμενο ματς με τον Πλατανιά το άλλο Σάββατο στα Γιάννινα, όπου η νίκη φαντάζει μονόδρομος για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Γιατί σε παιχνίδια με ομάδες που είναι στα δικά του επίπεδα, πρέπει να εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό βασικά την έδρα του και ό,τι πάρει μακριά από τα Γιάννινα θα είναι πολύτιμο. Βγήκε ένα δύσκολο πρόγραμμα και τώρα ξεκινά η αντεπίθεση για τη συνέχεια, αφού μέχρι το τέλος που πρώτου γύρου που είναι το ματς με τον Ολυμπιακό, υπάρχει ένα βατό πρόγραμμα που μπορεί να αποδώσει σημαντικούς βαθμούς στον ΠΑΣ και θα τον ωθήσει ψηλότερα στη βαθμολογία. 

Τη διακοπή του πρωταθλήματος την δέχτηκαν ευχάριστα οι κυανόλευκοι, για να μπορέσουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος οι Κόντε, Νικολιάς που επέστρεψαν από πολυήμερες απουσίες λόγω τραυματισμού και ο Πετράκης να ετοιμάσει την ομάδα για να καλύψει τις όποιες αδυναμίες έδειξε στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Πάντως ο έμπειρος τεχνικός, ναι μεν έχει τονίσει ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά η ομάδα για να γίνει καλύτερη, αλλά δείχνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη φιλοτιμία που δείχνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. «Έχω παίκτες μαχητές που προσπαθούν για το καλύτερο» έχει πει με καμάρι πολλές φορές ο Κρητικός προπονητής, δείχνοντας και αισιόδοξος για τη συνέχεια, αφού υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. 

Απουσιάζουν οι διεθνείς Λίλα, Τζημόπουλος, Μανθάτης, Μαυροπάνος. Ο τελευταίος δεν θα παίξει με τον Πλατανιά λόγω κίτρινων καρτών και στο δίτερμα ο Πετράκης χρησιμοποιεί τους Σκόνδρα, Μπέριο, αφού  ένας από αυτούς θα αναπληρώσει το κενό του νεαρού αμυντικού. Το νέο πρόσωπο στο επόμενο ματς θα είναι ο Κόντε, που θα ξεκινήσει με την βασική ενδεκάδα, σύμφωνα με όσα φάνηκαν και από τις τελευταίες προπονήσεις. Με τον Παναθηναϊκό μπήκε αλλαγή, γιατί δεν είχε πολλές προπονήσεις, ενώ τώρα με την διακοπή θα είναι έτοιμος. Σήμερα και αύριο θα γίνουν πρωινές προπονήσεις, την Κυριακή θα δοθεί ρεπό και από Δευτέρα όλα θα κινούνται και πάλι σε ρυθμούς πρωταθλήματος.

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ


Πέρσι τέτοια μέρα υπήρξε πάλι διακοπή του πρωταθλήματος και ο ΠΑΣ χωρίς τους διεθνείς του έκανε μίνι προετοιμασία, έχοντας το επόμενο ματς με τον Λεβαδειακό. Κύριο θέμα ήταν η καλή εμφάνιση του Βιδάλ στο νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα και ο «Η.Α» στο φύλλο της 6ης Οκτωβρίου 2016 σημείωσε και τα εξής: «Μάλλον …μάτιασαν τον Βιδάλ λένε με χιούμορ οι Γιαννιώτες καθώς ήταν ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση στο προηγούμενο ματς με την Κέρκυρα, σημειώνοντας το γκολ της νίκης με καλή εμφάνιση. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι είναι απλό τράβηγμα που γρήγορα θα ξεπερασθεί αλλά καλύτερη εικόνα για τον τραυματισμό του θα υπάρχει με τη μαγνητική. Η μαγνητική του Μαμπουλού έδειξε τράβηγμα στον δικέφαλο και συνεστήθη στον ξένο άσσο ξεκούραση μέχρι την Κυριακή και από Δευτέρα να ξεκινήσει προπονήσεις. Λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα και θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το ματς με τον Λεβαδειακό».