Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Αυτό που λείπει από τον ΠΑΣ είναι το εύκολο γκολ

Λύσεις για να τελειώνει καλύτερα τις φάσεις ο ΠΑΣ ψάχνει να βρει ο Πετράκης

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οι έξι πρώτες αγωνιστικές που πέρασαν είναι το 1/5 του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα και λόγω της διακοπής είναι ευκαιρία να κάνουμε τις πρώτες εκτιμήσεις της μέχρι τώρα διαδρομής, αναφορικά με τον ΠΑΣ αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες. Αφού σημειώσουμε ότι στις πρώτες αγωνιστικές οι περισσότερες ομάδες δεν δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο, για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος ότι στην αρχή δεν βρίσκουν τα πατήματά τους, δεν δένουν ως σύνολο, με συνέπεια να παρουσιάζουν αστάθεια και σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Μετά από αυτή την διακοπή, που είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, οι προπονητές θα δουλέψουν περισσότερο στα σημεία που είδαν αδυναμίες ώστε με την επανέναρξη οι ομάδες τους να πάνε καλύτερα. 

Αυτό περιμένουν και οι φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα, η ομάδα τους να δέσει καλύτερα τόσο στην άμυνα, όσο κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι ώστε να δημιουργεί περισσότερες φάσεις και να είναι πιο παραγωγική. Ο Πετράκης ως ένας έμπειρος προπονητής, που τον Φεβρουάριο θα κλείσει 4 χρόνια παρουσίας στον πάγκο της ομάδας, ξέρει τι πρέπει να κάνει στη συνέχεια για να πάει καλύτερα η τοπική ομάδα. Όπως τονίσαμε και χτες, με την επιστροφή του Κόντε θα έχει μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, παίρνοντας νίκη με 2-1 μέσα στην Τρίπολη από τον Αστέρα στην πρώτη αγωνιστική. Μάλιστα ήταν η πρώτη νίκη στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Κατάφερε να μπει δυνατά και να προηγηθεί στο πρώτο τέταρτο 0-2 με τα γκολ των Ναδάλες (6’), Μαυροπάνου (15’) για να μειώσει ο Αστέρας με τον Καλτσά στο 49’. Στο παιχνίδι αυτό τραυματίστηκε ο Κόντε με θλάση βαριάς μορφής που τον κράτησε ένα μήνα έξω από τα γήπεδα. 

Τη 2η αγωνιστική φιλοξένησε στα Γιάννινα την ΑΕΚ όπου το ισόπαλο αποτέλεσμα 0-0 ήταν θετικό αποτέλεσμα, καθώς η ΑΕΚ από την αρχή του πρωταθλήματος φάνηκε περισσότερο έτοιμη από τις υπόλοιπες ομάδες.

Επόμενο παιχνίδι για την 3η αγωνιστική ήταν στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Και εκεί το αποτέλεσμα ήταν 0-0 που είναι θετικό, βλέποντας και τη μετέπειτα καλή πορεία του Ατρόμητου που την περασμένη Κυριακή κέρδισε στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό.

Τη 4η αγωνιστική ήρθε ο Πανιώνιος στα Γιάννινα, ομάδα που πολλές φορές έκανε ζημιά στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Και αυτό το ματς έληξε ισόπαλο 1-1. Προηγήθηκε ο Πανιώνιος 0-1  στο 49’ με τον Μασούρα καιν ισοφάρισε ο ΠΑΣ 1-1 στο 57’ με τον Χαλκιαδάκη. Μπορεί ο «Ιστορικός» να είναι ψηλά στην βαθμολογία, αλλά μακριά από τη Νέα Σμύρνη έχει προβλήματα έχοντας 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Αυτή η ισοπαλία απέφερε την απώλεια 2 βαθμών στον ΠΑΣ. Ασφαλώς και δεν ήταν καλό αποτέλεσμα, γιατί αν θέλει να ανεβάσει ψηλά τον πήχη θα πρέπει αυτά τα παιχνίδια εντός έδρας να τα καθαρίζει με νίκες.

Ακολούθησαν δύο εκτός έδρας παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Στην Τούμπα έχασε δίκαια, καθώς ο ΠΑΟΚ εκτός από το γκολ του Πρίγιοβιτς με κεφαλιά στο 55’ είχε πολλές τελικές προσπάθειες και ευκαιρίες για γκολ. Ο ΠΑΣ κατά διαστήματα μπόρεσε να αντιδράσεις, αλλά γενικά περιορίστηκε σε παθητικό ποδόσφαιρο. 

Έκτο ματς ήταν με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο το περασμένο Σάββατο και εξελίχθηκε όπως το περιγράψαμε χτες αναλυτικά στον «Η.Α». Ήταν ευκαιρία να πάρει θετικό αποτέλεσμα, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι στην χειρότερη κατάσταση της τελευταίας 20ετίας. Παρά τις προσπάθειες που έκανε στο β’ ημίχρονο δεν μπόρεσε να βάλει κάποιο γκολ, ενώ αυτή την φορά δέχτηκε νωρίς δύο γκολ που έδωσε αέρα και φτερά στον Παναθηναϊκό.

Όπως τονίσαμε και χτες, ο ΠΑΣ έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα και οι 6 βαθμοί στα 6 αυτά παιχνίδια δεν είναι άσχημη βαθμολογική συγκομιδή. Αυτοί οι βαθμοί περισσότερο ήρθαν από την καλή αμυντική λειτουργία και τις καλές εμφανίσεις του Βελλίδη και όχι από την επίθεση. Εκεί υπάρχει πρόβλημα. Γιατί ο Κόντε τραυματίστηκε και οι Μπετρά, Ροντρίγκες που αποκτήθηκαν για να έχει επιθετικές λύσεις η ομάδα, δεν προσέφεραν ακόμα τίποτα. Ο μεν Μπετρά δεν έδειξε πολλά πράγματα, με αποτέλεσμα να τον αποκλείσει από την 18άδα ο Πετράκης στο ματς της Λεωφόρου, ο δε Ροντρίγκες είναι τραυματίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΠΑΣ σε 6 ματς σημείωσε 3 γκολ, το ένα με τον Χαλκιαδάκη και τα άλλα δύο από τους Ναδάλες και Μαυροπάνο που είναι αμυντικοί.


ΜΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Μέχρι το τέλος του α’ γύρου υπάρχει βατό πρόγραμμα, με μικρομεσαίες ομάδες (εκτός από την τελευταία αγωνιστική που θα παίξει με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη) όπου ο ΠΑΣ μπορεί να πάρει νίκες και βαθμούς, εντός και εκτός έδρας. Αρκεί να δέσει καλύτερα και να είναι περισσότερο παραγωγικός επιθετικά για να εκμεταλλεύεται καλύτερα τις φάσεις που δημιουργεί. Φαίνεται να λείπουν από την ομάδα, χαφ όπως ήταν οι Ζάιρο, Τσουκαλάς, αλλά ο Πετράκης θα βρει πάλι τη λύση.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες, ο Ολυμπιακός μπορεί να εξασφάλισε την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που θα του επιφέρει δόξα και χρήματα, αλλά στο πρωτάθλημα δεν πάει καλά. Είναι ασταθής και γι’ αυτό υπήρχε και η αλλαγή προπονητή. Η πορεία του Ολυμπιακού είναι πάντα και το βαρόμετρο του πρωταθλήματος. Έχει όμως την ποιότητα να φτιάξει δυνατή ομάδα. Ο ΠΑΟΚ παρά τα 80 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε όλα αυτά τα χρόνια ο Σαββίδης, δεν έκανε ακόμα την ομάδα που θέλει ο κόσμος του. Ναι μεν πήρε πολύ καλούς ξένους παίκτες, αλλά ακόμα δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα. Η ΑΕΚ ξεκίνησε πολύ καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την εποχή, αλλά δεν είναι της εμπιστοσύνης. Κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά έχασε στην Τρίπολη! Οι υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, είναι μεγάλο βάρος. 

Ο Παναθηναϊκός στην κατάσταση που είναι, δεν μπορεί να έχει στόχους για τίποτα, αν δεν βρει λύση στο οικονομικό. Από τις υπόλοιπες ομάδες, ο Πανιώνιος στην έδρα του είναι αξιόμαχος, τελευταία ανέβησαν σημαντικά οι Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ενώ πολύ βελτιωμένος σε σύγκριση με άλλα χρόνια είναι ο Παναιτωλικός. Από τις νεοφώτιστες ομάδες η Λαμία ξεκίνησε καλά, ενώ ο Απόλλων δεν φαίνεται να πείθει. Η Ξάνθη είναι πιο καλύτερη από πέρσι, σε αντίθεση με τον Πλατανιά που είναι σε μια περίεργη κατάσταση. Αδύναμη φαίνεται η Κέρκυρα, όπως και η Λάρισα. Απλά η ΑΕΛ έχει κόσμο, βαριά φανέλα και αν έχει ηρεμία, μπορεί και φέτος να σώσει την παρτίδα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥΣ ΔΡΟΜΟΣ


Διανύσαμε τις 6 πρώτες αγωνιστικές, απομένουν ακόμα 24 για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Ουσιαστικά είμαστε ακόμα στην αρχή. Πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν στη συνέχεια, τόσο για τον ΠΑΣ όσο και για τις άλλες ομάδες. Μνηστήρες του τίτλου είναι οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις εξόδου στην Ευρώπη θα γίνει μάχη μεταξύ πολλών ενδιαφερόμενων ομάδων. Η συνέχεια σίγουρα θα είναι ενδιαφέρουσα, από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση φέτος ο Ολυμπιακός να πάρει τον τίτλο από τα Χριστούγεννα όπως τα προηγούμενα χρόνια και παράλληλα αναθάρρησαν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που δεν το κρύβουν ότι πάνε και αυτές για πρωτάθλημα. Κριτής όλων είναι το γήπεδο και περιμένουμε τη συνέχεια στα γήπεδα.