Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Τέτοια ματς πρέπει να τα καθαρίζει με τρίποντα

Στιγμιότυπο από την τελευταία προπόνηση του "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σήμανε η αντίστροφη μέτρηση για το ματς του ΠΑΣ με την Κέρκυρα στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Πρόκειται για ένα παιχνίδι σημαντικό για τους κυανόλευκους που θέλουν οπωσδήποτε νίκη για να βελτιώσουν τη βαθμολογική θέση τους και να είναι κοντά στην 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ για διεκδίκηση θέσης στην Ευρώπη. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» έρχεται με φόρα από το ματς της Λιβαδειάς, στο οποίο αν ο ρέφερι Τσαμούρης δεν ακύρωνε το κανονικό γκολ του Μαυροπάνου, θα σφραγίζονταν με διπλό και όχι με ισοπαλία. 

Οι Γιαννιώτες στα τελευταία ματς έδειξαν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και προβάλουν ως ακλόνητο φαβορί για τη νίκη στην αυριανή αναμέτρηση με τους Φαίακας. Έχοντας και την παράδοση με το μέρος τους, όπου σε 12 αναμετρήσεις στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής, από το 1970 που έγινε το πρώτο ματς μέχρι τώρα, καταγράφονται 9 νίκες του ΠΑΣ, 2 ισοπαλίες και 1 νίκη της Κέρκυρας. 

Όμως ο Γιάννης Πετράκης, πολλές φορές τις τελευταίες μέρες επισήμανε στους παίκτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τονίζοντας ότι όλα τα ματς είναι δύσκολα και δεν υπάρχουν σε αυτά διακρίσεις και επιλογές. Χρειάζεται σοβαρότητα και καθαρό μυαλό στο παιχνίδι για να αποφεύγονται τα λάθη. Επειδή ο ΠΑΣ τα πήγε καλά τελευταία στα ματς πρωταθλήματος με Πλατανιά, Λεβαδειακό, όπως και σε αυτό του Κυπέλλου με τον Παναιγιάλειο ασχέτως αν έπαιξαν οι αναπληρωματικοί, δεν θα αλλάξει το σχήμα της ομάδας. Μπορεί η τακτική να διαφοροποιείται σε κάποια σημεία από παιχνίδι σε παιχνίδι, ανάλογα πως παίζουν και οι αντίπαλες ομάδες, αλλά γενικά θα μείνει το ίδιο σχήμα. 

Δηλαδή επικρατέστεροι για το αυριανό παιχνίδι είναι ο Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Τζημόπουλος, Μαυροπάνος, Μιχαήλ, περιφερειακοί Μπουκουβάλας, Ναδάλες, αμυντικό χαφ Γαρουφαλιάς, στο κέντρο Λίλα, Γιάκος και στην επίθεση Κόντε, Χαλκιαδάκης. Στις τελευταίες προπονήσεις ο Πετράκης εναλλακτικά χρησιμοποίησε στα διτέρματα με τους βασικούς και τους Μανθάτη, Σολτάνι. Στη σημερινή πρωινή προπόνηση θα κάνει τις τελικές επιλογές. Εκτός πλάνων είναι οι Ροντρίγκες και Περιστερίδης που προέρχονται από τραυματισμό και είναι ακόμα ανέτοιμοι. Στο φιλικό που είχε γίνει στην Κέρκυρα τον περασμένο Αύγουστο, ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τους Φαίακες με γκολ του Χαλκιαδάκη.


ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣ Ο ΡΕΦΕΡΙ


Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας θα διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ – Κέρκυρα που θα γίνει το Σάββατο 28/10 και ώρα 17.15 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας),  Αθανάσιος Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος διαιτητής ο Νικόλαος Μακρυπόδης (Αχαίας) και παρατηρητής ο Νικόλαος Φαντόπουλος (Πειραιά). Είναι το πρώτο ματς του ΠΑΣ που θα διευθύνει ο Διαμαντόπουλος. Στη Σούπερ Λίγκα είναι από το καλοκαίρι του 2015 αλλά δεν έτυχε άλλη φορά να διευθύνει αγώνα του ΠΑΣ, ούτε παλιότερα και στις μικρότερες κατηγορίες.