Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Από τον Δημήτρη Τύρπο μέχρι τον Γιώργο Μανθάτη

Ο Δημήτρης Τύρπος (φωτο) ήταν ο πρώτος παίκτης που δόθηκε δανεικός στον ΠΑΣ από τον Ολυμπιακό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ο Γιώργος  Μανθάτης είναι ο 7ος ποδοσφαιριστής που μεταπηδά απευθείας από τον Ολυμπιακό στον ΠΑΣ Γιάννινα από το 1974 που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α’ Εθνική ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μέχρι σήμερα. 


Δανεικοί είχαν δοθεί οι Τύρπος, Εσταμπίλιο, Ζαραδούκας και τώρα ο Μανθάτης και ως ελεύθεροι οι Καψιμάλης, Ράντος, Πάντος. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις παικτών που έπαιξαν μεν στον Ολυμπιακό αλλά στον ΠΑΣ ήρθαν μέσω τρίτων ομάδων όπως είναι οι περιπτώσεις των Βέργου, Βαμβακούλα, Γεωργίου, Ηλίας Σαπάνη, Γρηγόρη Τρούπκου, Δεμιρτζόγλι, Ελευθερόπουλου, Πατσατζόγλου, Λουτσιάνο, Μενδρινού.  Αντίθετα από τον ΠΑΣ Γιάννινα μεταγράφηκαν απευθείας στον Ολυμπιακό οι Παπαχρήστου, Παπαγγέλης, Μπονόβας, Τόμας Ντε Βινσέντι, Κούτρης. 

Μέσω Προοδευτικής πήγε στον Θρύλο ο Αλέκος Τάτσης και πριν από την ίδρυση του ΠΑΣ, το καλοκαίρι 1965 είχε μεταγραφεί ο Γιώργος Σιόντης από τον Αβέρωφ Ιωαννίνων στον Ολυμπιακό. Υπάρχει και η περίπτωση του μεγάλου γκολκίπερ Στάθη Τσανακτσή που το 1955 μεταγράφηκε από τον Ατρόμητο Ιωαννίνων στον Απόλλωνα Αθηνών και το 1959 από εκεί στον Ολυμπιακό.