Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Γ. Πετράκης: Επιθετικά δεν μας βγήκε ο σχεδιασμός που κάναμε

Οι δηλώσεις του Γιάννη Πετράκη στη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο Τούμπας


Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης στη συνέντευξη Τύπου είπε τα εξής:
«Ξέραμε ότι η δουλειά μας θα ήταν δύσκολη, παίζαμε με μια ομάδα με πολλή ποιότητα και πάθος. Προσπαθήσαμε αμυντικά να περιορίσουμε την ποιότητα και την ικανότητα του ΠΑΟΚ, εν μέρει μέχρι κάποιο σημείο και παρότι ο ΠΑΟΚ έκανε καθαρές ευκαιρίες, το καταφέραμε. Ενώ πήγαμε καλά σε αυτό το κομμάτι και το γκολ που δεχτήκαμε είχαμε παίκτη λιγότερο, εκεί που δεν είμαι ευχαριστημένος είναι επιθετικά, γιατί δεν έγιναν κάποια πράγματα που σχεδιάσαμε. Δεν μπορούσαμε να γίνουμε επικίνδυνοι και στο 2ο μέρος που είχαμε τον έλεγχο του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια, κοιτάμε πλέον το επόμενο παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο κ. Πετράκης.

Για το πώς αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ στο ψηλό παιχνίδι: Ξέραμε ότι ο Πρίγιοβιτς έχει την ικανότητα. Νομίζω ότι στην 1η φάση στο πρώτο μέρος παίζει και αυτός, ενώ ο δικό μας στόπερ κέρδισε κατά κράτος τις ψηλές μπαλιές, θα τύχει και αυτή η φάση, είναι μέσα στο παιχνίδι και αυτό. Στην 2η φάση του γκολ ήταν εκτός γηπέδου ο παίκτης μας, η παρουσία του Πρίγιοβιτς και η ικανότητα του μέσα στη μεγάλη περιοχή δίνει μεγάλη αβάντα στον ΠΑΟΚ.

Για το γεγονός ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΣ να κάνει φάση στον ΠΑΟΚ: Νομίζω ότι όλα παίζουν σημασία, σε συνδυασμό ότι ήρθε και η κούραση αλλά όταν θέλεις να δημιουργήσεις πράγματα, είναι πιο δύσκολα όταν πουλάς εύκολα την μπάλα. Δεν ήμασταν επικίνδυνοι, παίξαμε φλύαρα, νομίζω ότι δεν ήμασταν στην μεγάλη μας μέρα σήμερα σε αυτό»

Για την επιλογή του να έχει μόνο Έλληνες στην ενδεκάδα: Πάντα υπάρχουν φτηνοί και Έλληνες και ξένοι παίκτες. Είναι πολιτική της ομάδας και δικιά μου. Όταν έχουμε παιδιά που έχουν τις προϋποθέσεις προσπαθώ να δίνω ευκαιρίες, αρκεί να με πείθουν ότι μπορούν. Αυτοί που έχω αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι δίκαια αγωνίζονται και με δικαιώνουν.

Για το αν ο ΠΑΣ μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω φέτος: Είναι δύσκολη αυτή η ερώτηση, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, να πούμε τα πράγματα ακριβώς. Ένας παίκτης του ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει όσο η δική μας ομάδα. Πιστεύουμε στη δουλειά και στην ομάδα μας και στα παιδιά που έχουμε. Αλλά να είμαστε και ρεαλιστές. Είναι και άλλες ομάδες με την ίδια φιλοδοξία, δεν είμαστε μόνοι μας. Θέλει καθημερινή μάχη, κάτω το κεφάλι για να προσπεράσουμε κάποιους που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς, να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Μας έφυγαν 14 παίκτες και τα παιδιά που παίζουν ήταν ρολίστες και τώρα είναι πρωταγωνιστές. Δε γίνονται και όλα, είμαι περήφανος για αυτούς.

Για τις διαφορές που βρίσκει στον ΠΑΟΚ συγκριτικά με πέρυσι: Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ποιότητα και πληρότητα. Αυτό είναι προϋπόθεση για να κάνεις μεγάλη ομάδα, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται υπομονή για να κάνεις ομάδα.


ΠΗΓΗ: novasports.gr