Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Απάντηση στο γιατί ο Μανθάτης προτίμησε τον ΠΑΣ και όχι άλλη ομάδα

Ο Μανθάτης προτίμησε τον ΠΑΣ γιατί δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με τον δανεισμό του Γιώργου Μανθάτη από τον Ολυμπιακό για 2 χρόνια, έκλεισε χτες η μεταγραφική αυλαία για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Βέβαια υπάρχει ανοιχτό παράθυρο με τους ελεύθερους παίκτες, για τους οποίους παρατάθηκε η μεταγραφική αυλαία μέχρι 11 Σεπτεμβρίου, αλλά δύσκολα θα κινηθεί και για άλλον παίκτη ο «Άγιαξ της Ηπείρου». Ο Μανθάτης είναι η 11η μεταγραφή του καλοκαιριού, αφού είχαν προηγηθεί των Βελλίδη, Βενετικίδη, Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλου, Χαλκιαδάκη, Ζώγκου, Ζαχαρού, Μπετρά, Ροντρίγκες, Σολτάνι. 


Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ο δανεισμός του νεαρού άσου είναι για 2 χρόνια με το δικαίωμα της οψιόν αγοράς. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «H ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσθήκη του διεθνούς παίκτη της Εθνικής Γιώργου Μανθάτη, ο οποίος έρχεται με δανεισμό 2 χρόνων από τον Ολυμπιακό και ανοιχτό option αγοράς. Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένεια της». Για τον νεαρό άσο του Ολυμπιακό από καιρό έδειξε ενδιαφέρον ο ΠΑΣ για να τον έχει στο ρόστερ του, κάτι που ολοκληρώθηκε χτες. Ο Μανθάτης προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και είναι ίδια φουρνιά με Ρέτσο, Ανδρούτσο και άλλους. 

Γεννήθηκε στις 11/5/1997 και προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα του Ολυμπιακού το καλοκαίρι 2015. Τη σεζόν 2015-16 είχε δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές στα παιχνίδια με Χανιά και Αστέρα Τρίπολης. Την επόμενη σεζόν 2016-17 με Μπέντο στην τεχνική ηγεσία είχε 11 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (4 ως βασικός) και 1 γκολ που σημείωσε στο ματς με την Ξάνθη. Επίσης είχε 7 συμμετοχές στο Κύπελλο Ελλάδος και 1 γκολ στο ματς με την Σπάρτη. Επίσης είχε 9 συμμετοχές στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού με Αρούκα, Αστάνα (εντός και εκτός έδρας), Γιούνγκ Μπόις, ΑΠΟΕΛ, Οσμανλίσπορ, Μπεσίκτας (εντός και εκτός έδρας). Στο φετινό πρωτάθλημα δεν είχε καμία συμμετοχή. Έχει 4 συμμετοχές με την Εθνική Ελπίδων, ενώ την άνοιξη στο ματς με το Βέλγιο ήταν στην αποστολή και της Εθνικής Ανδρών. 

Ο νεαρός άσσος είναι αριστερό χαφ, σε μια θέση που ήθελε ενίσχυση ο ΠΑΣ μετά την μεταγραφή του Κούτρη. Η παρουσία του Γιάννη Πετράκη στην τεχνική ηγεσία που δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά, αλλά και η γενικότερη φιλοσοφία που έχει ο ΠΑΣ ως ομάδα να ανοίγει τον δρόμο σε ταλαντούχους παίκτες και να τους στηρίζει, ήταν τα κίνητρα του Μανθάτη να δεχτεί την πρόταση και το πρέσινγκ που δέχτηκε από τον «Άγιαξ της Ηππείρου». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν οριστικοποιηθεί η περίπτωση αυτή, υπήρξαν με τον Ολυμπιακό συζητήσεις για δανεισμό των Σιώπη και Ανσαριφάρντ, περιπτώσεις που δεν καρποφόρησαν για διαφόρους λόγους.