Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Και χωρίς τον Κόντε ο "Άγιαξ " θα είναι πάλι δυνατός

Παρά την απουσία του Κόντε ο ΠΑΣ θα επιδιώξει νικηφόρο αποτέλεσμα στο ματς με την ΑΕΚ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με ανεβασμένο το ηθικό από τη νίκη μέσα στην Τρίπολη και με πίστη για νικηφόρο αποτέλεσμα στο ματς με την ΑΕΚ που θα γίνει την Κυριακή 27/8 (ώρα 21.30) στο στάδιο Ζωσιμάδες, ξεκίνησε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα με απογευματινή προπόνηση που έγινε στο ΠΕΑΚΙ.
Μπορεί ο «Άγιαξ της Ηπείρου» να μη έχει στην εμπροσθοφυλακή τον κανονιέρη του Πέδρο Κόντε, που έπαθε θλάση στον προσαγωγό και θα μείνει έξω 4 έως 6 εβδομάδες, αλλά κανείς στο κυανόλευκο στρατόπεδο δεν πτοείται από το γεγονός αυτό, γιατί υπάρχουν και άλλοι πολύτιμοι παίκτες.

Όλοι πιστεύουν σε αυτά που κατά καιρούς τους πέρασε στα αποδυτήρια ο Πετράκης. Ότι ποτέ δεν πρέπει να το βάζουν κάτω και να πολεμούν με ό,τι μέσον διαθέτουν για τη νίκη, αφού στο ποδόσφαιρο κανείς δεν είναι ανίκητος. Μπορεί ο Ισπανός επιθετικός να δει το ματς από τις εξέδρες, αλλά οι παίκτες που θα επιλεγούν από τον Πετράκη θα κάνουν το παν για να φέρουν θετικό αποτέλεσμα. Ασφαλώς και έχουν επίγνωση των δυσκολιών που θα συναντήσουν έχοντας απέναντι μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ, ανεξάρτητα από την κόπωσή της λόγω του αυριανού αγώνα με τη Μπριζ. 

Οι Γιαννιώτες έδειξαν τα τελευταία χρόνια, με την σοβαρότητα που τους διακρίνει σαν ομάδα, ότι σέβονται τον κάθε αντίπαλό τους και ειδικά τις μεγάλες ομάδες που και στα εκτός έδρας παιχνίδια βγάζουν δυναμική στο γήπεδο. Με σοβαρότητα θα αντιμετωπίσουν την «Ένωση» αλλά χωρίς φόβο. Ο ΠΑΣ έδειξε τα τελευταία χρόνια ότι είναι ικανός για όλα, καθώς πέτυχε σημαντικές νίκες επί μεγάλων ομάδων εντός και εκτός έδρας και έσπασε παραδόσεις πολλών ετών. 

Από χτες που άρχισαν οι προπονήσεις, παρά το πλήγμα με τον Κόντε, υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία ότι ο «Άγιαξ» μπορεί να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή. Αυτό το μίγμα σοβαρότητας και αισιοδοξίας προσπαθεί α διατηρήσει και ο Κρητικός τεχνικός στα αποδυτήρια. Μπορεί να έκανε παρατηρήσεις για κάποια λάθη που έγιναν στο β’ ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, που λίγο έλειψαν να στοιχίσουν με ισοφάριση, αλλά έδωσε πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια, το πάθος που είχαν και στα 90 λεπτά του αγώνα. 

Τώρα στο προσκήνιο είναι το ματς με την ΑΕΚ και για αυτό ετοιμάζονται όλοι πυρετωδώς. Όπως φαίνεται, αντί του Κόντε θα παίξει προωθημένος κυνηγός ο Χαλκιαδάκης με στήριγμα δίπλα του τον Γιάκο, στη γνωστή διάταξη 3-5-2. Όπως γράψαμε και χτες, ο ΠΑΣ θα προσπαθήσει να πάρει και άλλον κυνηγό για να υπάρχουν μπροστά περισσότερες λύσεις και όχι για να καλύψει το κενό του Κόντε. Άλλωστε αυτός ο μεταγραφικός σχεδιασμός υπήρχε και πριν τραυματιστεί ο Ισπανός άσος. 

Επίσης μεγάλες αλλαγές δεν αναμένεται να υπάρξουν στην ομάδα, σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Ο ΠΑΣ κέρδισε 2-1 και οι πετυχημένες συνταγές διατηρούνται. Αν γίνουν μία ή δύο αλλαγές θα είναι για λόγους τακτικής, καθώς άλλη στρατηγική είχε για τον Πετράκη το πρώτο ματς και άλλη θα έχει αυτό της ερχόμενης Κυριακής. Στην άμυνα θα διατηρηθεί κανονικά ο Μαυροπάνος, που ήταν από τους κορυφαίους στην Τρίπολη, σημειώνοντας και το 2ο γκολ, μαζί με τους Μιχαήλ και Τζημόπουλο. 

Με την περίπτωση Μαυροπάνου υπήρξε μια σύγχυση και λανθασμένα γράφτηκε και ειπώθηκε σε ραδιόφωνα ότι ήταν λύση της τελευταίας στιγμής λόγω τραυματισμού του Μπέριου. Το σωστό είναι ότι ο Πετράκης σε όλες τις προπονήσεις της εβδομάδας είχε τον Μαυροπάνο στη βασική ομάδα, μετά τον τραυματισμό του Σκόνδρα, ενώ ο Μπέριος είχε τράβηγμα παραμονές του ματς.