Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Πάντα "σκοντάφτει" στα Γιάννινα η ΑΕΚ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα της περασμένης σεζόν στα Γιάννινα με την ΑΕΚ που έληξε με σκορ 1-1

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Μετά το νικηφόρο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Γιάννης Πετράκης με εμφατικό τρόπο είχε πει ότι η επιτυχία αυτή να μη είναι πυροτέχνημα, αλλά η ομάδα να έχει διάρκεια για να έρθουν και άλλες νίκες.
Την προτροπή του προπονητή τους έβαλαν καλά στο μυαλό οι παίκτες του «Άγιαξ» και ετοιμάζονται πυρετωδώς για το ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ που θα γίνει στο ανακαινισμένο στάδιο «Ζωσιμάδες», ώστε να προσθέσουν μια ακόμα επιτυχία στο ενεργητικό τους.

Μία ακόμα νίκη στη σειρά, θα είναι το ιδανικότερο ξεκίνημα για τον ιστορικό «Άγιαξ της Ηπείρου» σε μια δύσκολη αγωνιστική σεζόν, όπου στόχος είναι μια καλή πορεία και όπου φτάσει αυτή. Αν περάσει και το ματς με την ΑΕΚ χωρίς απώλειες, στη διακοπή του πρωταθλήματος θα μπορέσει ο Πετράκης να ξαναφρεσκάρει την ομάδα για την εξίσου δύσκολη συνέχεια. 

Όπως τονίσαμε και χτες, υπάρχει απόλυτος σεβασμός απέναντι στην ΑΕΚ που είναι μεγάλη ομάδα. Και στο κυανόλευκο στρατόπεδο όλοι είναι προσγειωμένοι, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που παρουσιάζει αυτό το παιχνίδι. Αυτό όμως δεν τους φοβίζει, αλλά τουναντίον τους κάνει πιο αποφασιστικούς για να δείξουν και την δική τους αξία. Είναι κοινή παραδοχή ότι ο ΠΑΣ άλλαξε επίπεδα τα τελευταία χρόνια και είναι ικανός για όλα. 

Στο συγκεκριμένο ματς θα έχει και την παράδοση με το μέρος του αφού η ΑΕΚ δύσκολα κερδίζει μέσα στα Γιάννινα. Η προϊστορία καταγράφει σε σύνολο 20 αγώνων Α’ Εθνικής, 7 νίκες του ΠΑΣ, 9 ισοπαλίας και 4 νίκες της «Ένωσης». Μπορεί η Αθηναϊκή ομάδα να παίρνει ισοπαλίες, αλλά δύσκολα κερδίζει τον ΠΑΣ. Οι τέσσερις νίκες της ΑΕΚ είναι σε εντελώς διαφορετικές εποχές και σημειώθηκαν τα έτη 1976, 1985, 2003 και 2016. Στην περασμένη σεζόν το ματς ΠΑΣ – ΑΕΚ έγινε την τελευταία αγωνιστική χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον και έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. 

Τρεις απουσίες υπάρχουν στον ΠΑΣ, με τους τραυματίες Κόντε, Σκόνδρα και Μπέριο. Οι δύο τελευταίοι δεν ήταν και στην Τρίπολη. Ο Σκόνδρας έχει διάστρεμμα και εκμεταλλευόμενος την διακοπή θα είναι έτοιμος για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής στο Περιστέρι. Για τον Κόντε που έπαθε θλάση βαριάς μορφής στον προσαγωγό, η ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι θα λείψει για 6 εβδομάδες, οπότε πάει μακριά η βαλίτσα, ενώ ο Μπέριος θα λείψει για ένα μήνα αφού και αυτός έπαθε θλάση στην προπόνηση, πριν από την πρεμιέρα των αγώνων. 

Για την άμυνα ο Πετράκης δεν έχει πρόβλημα, αφού υπάρχει η τριάδα Μιχαήλ, Μαυροπάνου, Τζημόπουλου, που θα είχε το πρόκριμα και αν ακόμα ήταν εντάξει οι Μπέριος, Σκόνδρας. Το πρόβλημα είναι για την επίθεση και εκεί ψάχνει λύσεις καθημερινά στις προπονήσεις. Ένα ενδεχόμενο είναι να παίξουν προωθημένοι Χαλκιαδάκης και Γιάκος. 

Ο Πετράκης στο προχτεσινό δίτερμα δοκίμασε με τη βασική ενδεκάδα και τον Ροντρίγκες, αλλά τον χτύπησε η μπάλα στο πρόσωπο και αποχώρησε. Χτες ήταν κανονικά στην προπόνηση. Ο προβληματισμός για τον Αργεντινό επιθετικό έγκειται στο ότι δεν μπήκε ακόμα στο πνεύμα της ομάδας όπως οι άλλοι παίκτες. Ο Μπετρά που είναι και αυτός επιθετικός κάνει ειδικό πρόγραμμα με τον γυμναστή Βασίλη Αλεξίου για να βελτιώσει δύναμη και φυσική κατάσταση και ασφαλώς μαζί με τον Ροντρίγκες θα είναι στην αποστολή. 

Σήμερα αναμένεται στα Γιάννινα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και αύριο στις 13.00 στην αίθουσα Τύπου του σταδίου «Ζωσιμάδες» θα γίνει παρουσίαση των νέων παικτών (Βελλίδης, Χαλκιαδάκης, Μπετρά, Αποστολόπουλος, Ζώγκος, Ζαχαρός, Ροντρίγκες, Βενετικίδης, Γιαννίκογλου) και των νέων φανελών.