Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Γ. Πετράκης: Η ουσία είναι να έχουμε και καλή συνέχεια σαν ομάδα

Ο Γιάννης Πετράκης στο ματς με την ΑΕΚ και πίσω του ο 4ος διαιτητής (ΦΩΤΟ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΣΤΑΜΟΥΛΗ)


Στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Πετράκης και μίλησε για την πορεία του στον ΠΑΣ, τη νέα προσπάθεια που γίνεται, την μεταγραφή Κούτρη, τους Χαρίση, Βελλίδη, Κοροβέση που δεν έπιασαν στον ΠΑΟΚ αλλά και την κατάσταση του γηπέδου των Ζωσιμάδων.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόδοση της ομάδας του μέχρι στιγμής: «Είμαι ικανοποιημένος και οφείλω να δώσω τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές μου. Σημασία δεν έχει απλά να φτάσεις κάπου αλλά να διατηρηθεί ψηλά. Θέλουμε να είμαστε σταθεροί και να ενισχύουμε αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Είναι για μένα και χαρά και τιμή που βρίσκομαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Ο κόσμος αγαπάει την ομάδα, προσπαθούμε όλοι μαζί για να βρίσκεται η ομάδα σε ένα τόσο καλό επίπεδο. Αυτό το διάστημα έχουμε δείξει ένα καλό πρόσωπο, θέλουμε να το διατηρήσουμε και το ενισχύσουμε».

Για το γεγονός ότι η ομάδα έχει βασικό κορμό: «Από τη μέρα που έχω έρθει στην ομάδα έχουν φύγει 14-15 βασικοί ποδοσφαιριστές. Σημαντικό είναι για εμάς ότι τα παιδιά που δουλεύουν μαζί μαθαίνουν το ρόλο τους και γίνονται πρωταγωνιστές. Αυτό έρχεται μέσα από τις καλές επιλογές και τη σκληρή καθημερινή δουλειά. Ο κάθε παίκτης θα πάρει την ευκαιρία, κάθε χρόνο μπαίνει νέα αίμα στην ομάδα. Εφυγαν σπουδαίοι παίκτες, μόνο ένας καινούριος, ο Χαλκιαδάκης έπαιξε στους δύο πρώτους αγώνες ενώ και αυτοί που είχαμε αναβάθμισαν τον ρόλο τους και μας βοηθούν να μείνουμε σε υψηλό επίπεδο. Ελπίζουμε και οι νέοι παίκτες να μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο».

Για τον Κούτρη και τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό: «Ο Κούτρης έχει το πακέτο να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα. Το είχα πει και πριν πάει στον Ολυμπιακό, το λέω και τώρα. Έχει προσωπικότητα, είναι ευφυέστατος, έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, έχει πολύ όρεξη για δουλειά, είναι πολύ γρήγορος. Εχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται για να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο, καθημερινά ενισχύει την άποψη μου για αυτόν. Εύχομαι να μην χάσει το δρόμο του και να συνεχίσει έτσι».

Για τους Βελλίδη, Χαρίση και Κοροβέση που δεν έκαναν το επόμενο βήμα: «Όλα για μένα είναι εμπιστοσύνη και ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ δεν έδειξε εμπιστοσύνη σε αυτά τα παιδιά, δεν τους έδωσε ευκαιρίες. Κυρίως στον Βελλίδη και τον Χαρίση που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι για τον ΠΑΟΚ. Ο Κοροβέσης κατά τρίτο λόγο θα μπορούσε να είναι σημαντικός για την ομάδα, όπως οι άλλοι δύο».

Για την επιλογή του να παίζει 3-5-2: «Είναι συνδυασμός της αξιοποίησης του ρόστερ και της πίστης πολλών δυνατοτήτων. Εμείς θέλουμε να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας. Πιστεύω πως ο κάθε προπονητής δεν πρέπει να παίζει το σύστημα που του αρέσει αλλά αυτό που μπορεί να παίξει η ομάδα του. Εγώ πριν δύο χρόνια ξεκίνησα με το 3-5-2 για πρώτη φορά. Για να κάνω καλή αξιοποίηση του ρόστερ έπρεπε να υπηρετήσω αυτόν τον σχηματισμό, μας έδωσε οφέλη. Πλέον μπορούμε να παίξουμε οποιοδήποτε σύστημα. Για μένα δεν υπάρχει δόγμα αλλά μόνο να υπάρχει τρόπος να αναδειχθούν οι παίκτες που έχει ο προπονητής στα χέρια του».

Για την κατάσταση του γηπέδου των Ζωσιμάδων: «Αυτό θα φανεί με τον χρόνο. Με την ΑΕΚ παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχαμε ευκαιρίες και επιθετικότητα σαν ομάδα».

Για τη δυναμική των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα: «Θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός φέτος μεταξύ των ομάδων. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να πάρει αποτέλεσμα από οποιαδήποτε ομάδα. Νομίζω ότι θα είναι πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα που θα έχει περισσότερο σασπένς. Το γεγονός ότι δεν έχει χάσει βαθμούς μόνο ο Ολυμπιακός από τις μεγάλες ομάδες, είναι μια απόδειξη αυτού που είπα».