Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Τα πρώτα συμπεράσματα από την προετοιμασία και τι γίνεται με τα μεταγραφικά

Στιγμιότυπο από την προπόνηση του ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα, που έγινε στο προπονητικό κέντρο του ΠΕΑΚΙ, ενώ από την Κυριακή (9/7) θα ακολουθήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι.
Οι προπονήσεις στα Γιάννινα ξεκίνησαν την Τετάρτη 28 Ιουνίου και σε αυτές τις δέκα μέρες δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της φυσικής κατάστασης, μπαίνοντας οι παίκτες με τον κατάλληλο τρόπο σε ρυθμούς προπονήσεων, μετά τις διακοπές.

Οι περισσότερες προπονήσεις ήταν διπλές, με πολύ τρέξιμο το πρωί υπό την επίβλεψη του γυμναστή Βασίλη Αλεξίου και με τακτική το απόγευμα υπό την επίβλεψη του βοηθού Βασίλη Ταουσάνη από την αρχή και από την Τετάρτη του Γιάννη Πετράκη που ανέλαβε καθήκοντα. Με τους τερματοφύλακες ασχολήθηκε ο εκπαιδευτής τους Χρήστος Τσελιόπουλος. Όπως λένε από την ομάδα όλα πήγαν πολύ καλά, με καλές σε γενικές γραμμές καιρικές και γηπεδικές συνθήκες. Ακόμα και στις λίγες μέρες του καύσωνα, το πρωί και αργά το απόγευμα στο ΠΕΑΚΙ είχε αεράκι.

Μετά από εννέα μέρες προπονήσεων η ομάδα είναι σε έναν καλό ρυθμό, έτοιμη για να μπει σε μεγαλύτερα «βάσανα» καθώς η το πρόγραμμα στην Ευρυτανία θα είναι περισσότερο επίπονο. Εκεί θα μπουν ουσιαστικά οι βάσεις για τη νέα σεζόν, αφού εκτός από τη φυσική κατάσταση και το γέμισμα των μπαταριών, θα πρέπει ο Πετράκης να δείξει τα πρώτα στοιχεία για την τακτική που θα ακολουθήσει τη νέα σεζόν, ώστε στα φιλικά και στο τουρνουά της Τουρκίας να γίνει το μοντάρισμα ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.


Στον ΠΑΣ οι υπεύθυνοι του τεχνικού τμήματος είναι ικανοποιημένοι για την προσπάθεια των παικτών και για το γεγονός ότι όλα κύλησαν χωρίς προβλήματα. Ένα τράβηγμα ένιωσε μόνο ο Μαμπουλού και κάνει μία εβδομάδα τώρα πρόγραμμα αποθεραπείας. Το μόνο πρόβλημα για τον Πετράκη και στους συνεργάτες του είναι ότι θα ξεκινήσει η προετοιμασία στο Καρπενήσι, όπου θα γίνουν και τα φιλικά με Παναιτωλικό (15/7) και Λάρισα (20/7), χωρίς να έχουν γίνει οι μεταγραφές σε βασικές θέσεις που υπάρχουν κενά και ελλείψεις μετά την αποχώρηση των Κούτρη, Λίλα, Ακόστα, Ζάιρο, βασικών παικτών τη χρονιά που έφυγε.


Από τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη και τους συνεργάτες του γίνονται προσπάθειες μέχρι να ξεκινήσει για τα καλά η προετοιμασία στο Καρπενήσι να γίνουν 2-3 μεταγραφές. Για τις υπόλοιπες υπάρχει χρόνος για να γίνουν καλές επιλογές. Τα μεταγραφικά πλάνα του ΠΑΣ άλλαξαν πολλές φορές μέχρι τώρα, καθώς κάποια πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν και στράβωσαν στην πορεία. Όπως η μεταγραφή του Τσιμίκα που συμφωνήθηκε αρχικά και χάλασε στην πορεία, αφήνοντας κενό στη θέση του Κούτρη και ακόμα ο μη δανεισμός του ΠΑΟΚ των Ζάιρο και Χαρίση αφού δεν φάνηκε ζεστός για την απόκτηση του Πασχαλάκη. Μέχρι τώρα ο ΠΑΣ απέκτησε μόνο τον Βελλίδη και κάνει προσπάθειες σε καθημερινή βάση για να κλείσουν συμφωνίες και με άλλους παίκτες που ενδιαφέρουν. 

Θα αποφασίσει ο Πετράκης για τους υπό δοκιμή παίκτες Φρανκ Μπετρά από την ομάδα νέων της Σέφιλντ Γουένσντει, Άγγελο Οικονόμου από την δεύτερη ομάδα της Στουτγκάρδης, Γιώργο Λίτσκα από Α. Ο. Καβάλας και Γιώργο Σερβιλάκη από την ομάδα νέων του Παναθηναϊκού. Αν ξεχωρίσει κάποιον θα τον πάρει στο Καρπενήσι. Μέχρι την Πέμπτη ήταν να απαντήσει η Βέροια στην πρόταση του ΠΑΣ για την παραχώρηση του νεαρού γκολκίπερ Θόδωρου Βενετικίδη, αλλά το άφησαν από Δευτέρα. Φέρεται να υπάρχει πρόταση και από τη Μπολόνια, οπότε θα πρέπει να αποφασίσει και η οικογένεια του ποδοσφαιριστή τι θα κάνει, αφού είναι 16 ετών.


ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

Τις τελευταίες μέρες στο στάδιο «Ζωσιμάδες» σταμάτησαν τα έργα για την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό έχει να κάνει με ένα διαδικαστικό ζήτημα της εργολαβίας και εντός των ημερών θα συνεχισθούν οι εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΚΟΛΙΟΦΟΥΚΑ


Ο Γιαννιώτης γκολκίπερ Νίκος Κολιοφούκας απουσιάζει από τις προπονήσεις, όχι γιατί έφυγε από την ομάδα, αλλά γιατί είναι τραυματίας από το φιλικό με τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα. Του έγινε πρόταση να πάει κάπου δανεικός για να πάρει παιχνίδια, αφού προηγούνται στην ιεραρχία οι Βελλίδης, Πασχαλάκης, Περιστερίδης (τυχαία η σειρά των ονομάτων) ή να μείνει ελεύθερος. Ο νεαρός γκολκίπερ δεν απάντησε ακόμα και επί του παρόντος ανήκει κανονικά στον ΠΑΣ αφού έχει συμβόλαιο. Αντίθετα ο Αλέξανδρος Μασούρας, που του έγινε η ίδια πρόταση, προτίμησε να λύσει το συμβόλαιο και να αποχωρήσει.