Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Καλές οι δοκιμές, αλλά χρειάζονται και έμπειροι παίκτες με ποιότητα

Ο Φρανκ Μπετρά που δοκιμάζεται στον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Έπιασε δουλειά από την Τετάρτη στον ΠΑΣ ο Γιάννης Πετράκης, καθώς λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατόν να είναι από την αρχή της προετοιμασίας στα Γιάννινα. Βασικά ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του Βασίλη Ταουσάνη (βοηθό), Βασίλη Αλεξίου (γυμναστή), Χρήστο Τσελιόπουλο (εκπαιδευτή τερματοφυλάκων) για το μέχρι τώρα πρόγραμμα προπονήσεων, ενώ από σήμερα θα ενημερωθεί και ατομικά για κάθε παίκτη, όσον αφορά τα εργομετρικά και την πορεία του. Επίσης ο Πετράκης θα πρέπει μέχρι το Σάββατο να αξιολογήσει τους τέσσερις νεαρούς παίκτες που δοκιμάζονται και να αποφασίσει αν κάποιος από αυτούς μπορεί να ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας. Πρόκειται για τους Άγγελο Οικονόμου, 22 ετών, αμυντικό χαφ, από την δεύτερη ομάδα της Στουτγκάρδης, Γιώργο Λίτσκα, 22 ετών, επιθετικό από τον Α. Ο. Καβάλας, Γιώργο Σερβιλάκη, 20 ετών, από την ομάδα νέων Κ20 του Παναθηναϊκού, και τον Γάλλο Φρανκ Μπετρά, 21 ετών, επιθετικό από την ομάδα U23 της Σέφιλντ Γουένσντεϊ. 

Από χθες άρχισε δοκιμαστικές προπονήσεις με τον Χρήστο Τσελιόπουλο και 16χρονος γκολκίπερ από ακαδημία της Βορείου Ελλάδος με σκοπό να ενταχθεί στις ομάδες νέων. Είναι εντελώς ξεχωριστή περίπτωση από των υπολοίπων υπό δοκιμή παικτών. Δεν είναι για άμεση ένταξη στην επαγγελματική ομάδα, αλλά μέσα από την δουλειά να αναδειχθεί και να έχει την ανάλογη εξέλιξη. Άλλωστε ο ΠΑΣ τα τελευταία χρόνια έφτιαξε τερματοφύλακες με την σπουδαία δουλειά του Τσελιόπουλου, καθώς οι Βελλίδης, Πασχαλάκης, Περιστερίδης στα Γιάννινα έκαναν τα πιο σημαντικά άλματα, ενώ στις προηγούμενες ομάδες τους δεν ήταν βασικοί. Σήμερα ή αύριο αναμένεται απάντηση και από τη Βέροια στην πρόταση του ΠΑΣ για την παραχώρηση του νεαρού γκολκίπερ Θόδωρου Βενετικίδη. 

Οι Οικονόμου, Λίτσκας, Σερβιλάκης, Μπετρά, στις πρώτες προπονήσεις δεν έδειξαν κάτι το ξεχωριστό, ίσως γιατί ήθελαν και ένα χρόνο προσαρμογής. Τώρα αν στις επόμενες προπονήσεις δείξουν κάτι καλύτερο ή δει κάτι άλλο ο Πετράκης, θα φανεί στην πορεία. 

Όπως σημειώσαμε και χθες, ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ομάδας δεν στηρίζεται στις δοκιμές παικτών. Αυτές γίνονται με τη λογική μη βρεθεί καμία καλή περίπτωση όπως πέρσι με τον Βιδάλ. Όμως καμία σοβαρή ομάδα δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στις δοκιμές παικτών. Είναι σίγουρο ότι υπάρχει μεταγραφικό πλάνο και συγκεκριμένοι παίκτες που είναι στο στόχαστρο. Απλά κάποια πράγματα δεν βγήκαν στην πορεία όπως θα τα ήθελαν οι παράγοντες της ομάδας και για πρώτη φορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξε αυτή η καθυστέρηση. Πλησιάζει το βασικό στάδιο προετοιμασίας και έγινε μόνο η μεταγραφή του Μάρκου Βελλίδη. Για να δούμε τι μπορεί να προκύψει μέχρι την Κυριακή που θα αναχωρήσει η αποστολή για το Καρπενήσι. Ίσως να εποφθαλμιούν για να πάρουν δανεικούς παίκτες από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Πάντως χθες, όπως γράφουμε και παρακάτω, είδαν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των Μπέν από Ολυμπιακό και Κάτσε από ΠΑΟΚ. 

Όπως γράφουμε και παραπάνω, ο ΠΑΣ χρειάζεται ενισχύσεις, γιατί του έφυγαν σημαντικοί παίκτες όπως οι Κούτρης, Ζάιρο, Λίλα, Ακόστα. Το ξέρουν καλύτερα από εμάς και από όλους ο Πετράκης και οι διοικητικοί ηγέτες της ομάδας. Λένε λίγη υπομονή να κάνει ο κόσμος και η ομάδα θα ενισχυθεί με καλούς παίκτες.

Μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με τον Τσιμίκα, ο ΠΑΣ ψάχνει για νεαρό τερματοφύλακα, αριστερό μπακ χαφ, αμυντικό χαφ, έναν μέσο στον άξονα και δύο μεσοεπιθετικούς από τα πλάγια, όπως και έναν σέντερ φορ. Ο Πετράκης θέλει να κάνει πιο γρήγορη και ποιοτική την ομάδα, για να σβήσει και η κακή εικόνα του β’ γύρου από τη σεζόν που έφυγε.


ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΜΗΣ ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Όσον αφορά την προετοιμασία, χθες έγινε μόνο προπόνηση το απόγευμα, δίνοντας ρεπό το πρωί για ξεκούραση. Εντάξει είναι ο Βελλίδης που ένιωσε ένα σφίξιμο στο πόδι και επέστρεψε πάλι από χθες στο πρόγραμμα. Ατομικό πρόγραμμα κάνει ο Μαμπουλού που το πρωί έκανε μόνος του προπόνηση και στη συνέχεια φυσιοθεραπεία. Πρώτη προπόνηση έκανε και ο Θέμης Τζημόπουλος μετά τις μίνι διακοπές που έκανε λόγω των υποχρεώσεων με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας. Η αποστολή θα αναχωρήσει τη  Κυριακή το πρωί για Καρπενήσι. Τα φιλικά που έχουν προγραμματιστεί είναι με Παναιτωλικό (15/7), Λάρισα (20/7) και Κέρκυρα (12/8).  Τα δύο πρώτα θα γίνουν στο Καρπενήσι και το τρίτο στο νησί των Φαιάκων. Επίσης ο ΠΑΣ από 23 Ιουλίου και μετά θα λάβει μέρος και σε διεθνές τουρνουά στην Τουρκία.

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Σύμφωνα με την Sportday η ομάδα Γ’ κατηγορίας Καρταχένα έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του Πέδρο Κόντε που δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον ΠΑΣ. Όταν έμαθε ότι υπάρχει ρήτρα 800.000 ευρώ από πλευράς ΠΑΣ, αν σπάει μονομερώς το συμβόλαιό του η Ισπανική ομάδα έκανε πίσω. 
Σύμφωνα με το sport-fm.gr  δύο από τους παίκτες που βρίσκονται στο «στόχαστρο» για τους Ηπειρώτες είναι ο Μπεν Μοχάμεντ και ο Έργκους Κάτσε από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αντίστοιχα.  Στον «Άγιαξ της Ηπείρου» ευελπιστούν ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν καταφέρει να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Γαλλοαφρικανό φορ και τον Αλβανό μέσο, οι οποίοι θα μπορούσαν να δώσουν σημαντικές λύσεις στον Γιάννη Πετράκη.


ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ


Αρκετοί είναι και οι φίλαθλοι που παρακολουθούν τις προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ. Άνοιξε πάλι και το κυλικείο για να δροσίζονται σε αυτές τις ζεστές μέρες που περνούμε. Έχουμε εντοπίσει στις εξέδρες και αρκετούς προπονητές τοπικών ομάδων που παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή το πρόγραμμα του ΠΑΣ. Αυτό είναι καλό γιατί έτσι εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους. Προκειμένου να  βγάλουν ένα απόγευμα σε μια καφετέρια, γιατί να μη δούνε την προπόνηση του ΠΑΣ και τι ασκήσεις τους κάνει ο Αλεξίου σε αυτές τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας; Αυτό είναι το καλύτερο. Να προσθέσουμε ότι το τεχνικό τημ του ΠΑΣ ποτέ δεν αρνήθηκε βοήθεια στους ντόπιους προπονητές. Σε πολλά μίτινγκ και σεμινάρια έχουν διδάξει οι Πετράκης, Αλεξίου και Τσελιόπουλος.

Το παραπάνω ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ  την Πέμπτη 6/7/2017