Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Δύσκολα για Ζάιρο, Χαρίση, αλλά το παλεύει ο ΠΑΣ

Έστω και ως δανεικός, λέτε να φορέσει πάλι τη φανέλα του ΠΑΣ ο Χάρης Χαρίσης;

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ήρεμα πέρασε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στον ΠΑΣ, χωρίς να υπάρχει κάτι σε εξέλιξη. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης συνεχίζει τις επαφές με παίκτες που ενδιαφέρουν την ομάδα, σε συνεργασία με τους Δημήτρη Νιαρχάκο, Παναγιώτη Χριστοβασίλη, έχοντας πάντα ανοιχτή γραμμή και με τον Γιάννη Πετράκη που θα κάνει τις τελικές επιλογές. Ο ΠΑΣ ψάχνει παίκτες σε όλες τις γραμμές, όπως και τερματοφύλακα. Στο πλάνο είναι να αποκτηθούν πέντε έξι έμπειροι παίκτες και νεαροί ταλαντούχοι για να γεμίσει το ρόστερ, ώστε η ομάδα να είναι πιο αξιόμαχη τη νέα σεζόν. Εξετάζονται και περιπτώσεις από το εξωτερικό, κυρίως από Ισπανία και Αργεντινή. Όσοι παίκτες από τις χώρες αυτές πέρασαν από τον ΠΑΣ είχαν σημαντική παρουσία. Καθώς εντείνονται οι διαβουλεύσεις, σύντομα θα υπάρξουν και ανακοινώσεις. Βέβαια αρκετά ονόματα δημοσιοποιήθηκαν, κυρίως παικτών που μένουν ελεύθεροι από ομάδες της Σούπερ Λίγκας, αλλά κύκλοι του ΠΑΣ επαναλαμβάνουν: «Κάντε λίγη υπομονή για να μάθετε επίσημα τα ονόματα…». 

Τελευταία φαίνεται να δυσκολεύει για τον ΠΑΣ ο δανεισμός από τον ΠΑΟΚ των Χαρίση και Ζάιρο. Ο πρώτος έχει ως εναλλακτική λύση και το εξωτερικό, ενώ για τον Ζάιρο προέκυψαν και άλλες ενδιαφερόμενες ομάδες. Οι Γιαννιώτες πιστεύουν ότι, αν υπάρξει απόφαση από τον ΠΑΟΚ για δανεισμό, οι παίκτες αυτοί θα προτιμήσουν το γνώριμο περιβάλλον του «Άγιαξ». Εδώ να τονίσουμε ότι η αλλαγή προπονητή στον ΠΑΟΚ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, αφού ο νέος τεχνικός θα αξιολογήσει τους παίκτες. Έτσι η υπόθεση θα πάει πίσω. 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Εξίσου καυτό είναι και το θέμα των έργων στο στάδιο «Ζωσιμάδες», που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, καίτοι το πρωτάθλημα τελείωσε 30 Απριλίου. Αρχίζει να πιέζει και ο καιρός, γιατί θα αρχίσει νωρίς και το πρωτάθλημα. Το θέμα το πήρε πάνω του ο Χριστοβασίλης, που συνεχίζει τις επαφές με Σούπερ Λίγκα, ΓΓΑ και διοίκηση του ΠΕΑΚΙ για να τελειώσουν οι διαδικασίες και να ξεκινήσουν τα έργα. 

Ο ΝΙΑΡΧΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, ο τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Νιαρχάκος θα μεταβεί στο Καρπενήσι για να κανονίσει τα της προετοιμασίας που θα γίνει εκεί από 9 έως 23 Ιουλίου. Οι παίκτες είναι σε διακοπές, πλην του Τζημόπουλου που είναι με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας. Προχθές ο αμυντικός του ΠΑΣ δεν αγωνίσθηκε στο φιλικό με τη Βόρεια Ιρλανδία στο Μπέλφαστ, όπου η πρωταθλήτρια Ωκεανίας ηττήθηκε με σκορ 1-0.


ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΠΑΣ

Στο Μόναχο θα βρεθούν οι ομάδες υποδομών του Ερασιτέχνη ΠΑΣ και θα λάβουν μέρος σε τουρνουά από 17 έως 24 Ιουνίου. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από απόδημους Ηπειρώτες που είναι μετανάστες στη Γερμανία να δουν έστω και τους πιτσιρικάδες του ΠΑΣ. Χθες από τον Ερασιτέχνη ανακοινώθηκαν τα εξής: «Αν και υπάρχουν δέκα και πλέον ημέρες για να αναχωρήσει η 150μελής αποστολή του ερασιτέχνη ΠΑΣ για το Μόναχο της Γερμανίας, με τις τέσσερις αγωνιστικές ομάδες και τους συνοδούς τους, συναγερμός έχει σημάνει στην ομογένεια και επίσημο εκπρόσωπο της fc Hellas Munchenn , o οποίος καλεί για συμμετοχή στις εκδηλώσεις-αγώνες την ομογένεια. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της fc Hellas Munchenn Γεώργιος Κίτσιος είναι Ηπειρώτης και ήδη υπάρχουν γερμανικές επιχειρήσεις χορηγοί των εκδηλώσεων».

 ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΑΝ ΜΟΝΤΕΖ

Μπορεί να πέρασαν 35 χρόνια από τότε που έφυγε από τα Γιάννινα επιστρέφοντας στην Αργεντινή ο θρυλικός άσσος Χουάν Μοντέζ, αλλά οι φίλαθλοι του ΠΑΣ δεν τον ξεχνούν ποτέ. Και ειδικά όσοι τον πρόλαβαν σε αγωνιστική δράση. Την Κυριακή ο Μοντέζ, που ζει στο Μουένος Άυρες, γιόρτασε τα 70α γενέθλιά του, δεχόμενος πάρα πολλές ευχές από φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί αναρτούσαν και παλιές φωτογραφίες του Μοντέζ από την εποχή του «Άγιαξ της Ηπείρου». Ο Αργεντινός άσσος ήρθε στον ΠΑΣ τον Ιούνιο 1972 και αποχώρησε τον Δεκέμβριο 1982. Από τότε επισκέφθηκε τρεις φορές τα Γιάννινα, λέγοντας πάντα ότι είναι η δεύτερη πατρίδα του και θα είναι πάντα στην καρδιά του. Τελευταία φορά επισκέφθηκε τα Γιάννινα τον Φεβρουάριο 2015 όπου τιμήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών.

ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΘΛΕΙ Η NOVA

Την πρόθεσή της για να προχωρήσει σε μείωση του τηλεοπτικού συμβολαίου για τις δύο επόμενες σεζόν (2017-18, 2018-19) γνωστοποίησε η Nova στις ΠΑΕ της Super League. Πονοκεφαλιάζουν οι περισσότερες ομάδες...
Παρών στην συνάντηση και το αφεντικό του ΠΑΣ , Γιώργος Χριστοβασίλης
Η πλευρά του συνδρομητικού καναλιού επικαλέστηκε τους εξής λόγους:
α) Μείωση του τζίρου του κατά 11%.
β) Οικονομική κρίση.
γ) Μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.
δ) Κόστος παραγωγής που μαζί με τηλεοπτικά δικαιώματα υπολογίζεται στα 45 εκατ. ευρώ ετησίως.


ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ «Η.Α»


Πέρσι τέτοια μέρα (7-6-2016) στον ΠΑΣ κυριαρχούσε η αγωνία ενόψει της απόφασης της ΟΥΕΦΑ για τον αποκλεισμό του Πανιωνίου. Και όσο δεν έβγαινε αυτή η απόφαση, τόσο πήγαινε πίσω και ο σχεδιασμός της ομάδας. Στο φύλλο της 7ης Ιουνίου2016 ο «Η.Α» σημείωσε και τα εξής: «Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα για τον ΠΑΣ Γιάννινα και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σε πολλά επίπεδα. Βασικά από αύριο και μέχρι την Παρασκευή περιμένουν την απάντηση από την ΟΥΕΦΑ για την καταγγελία που έκανε ο ΠΑΣ για τις αδειοδοτήσεις. Αφού ξεκαθαρίσει αυτή η εκκρεμότητα που πήγε πίσω πολλά ζητήματα, τότε ανάλογα θα προχωρήσει η ομάδα στον σχεδιασμό για τη νέα σαιζόν. Ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης που είναι στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους είναι συνεχώς με το τηλέφωνο στο αυτί κάνοντας επαφές με παίκτες και επικοινωνώντας με τους συνεργάτες του για τα μεταγραφικά κυρίως θέματα της ομάδας. Στην μεταγραφική λίστα έχουν προταθεί και επιθετικοί παίκτες, μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση από τον ΠΑΣ και των Μανιά, Ίλιτς…».