Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

"Λόκο": Πετράκης μετά τους Γεωργιάδη και Γκμοχ. Με Χριστόπουλο είδαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο

Ο Εδουάρδο Κοντογιωργάκης αξιολογεί προπονητές και παίκτες του ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τον Γιάννη Πετράκη κατέταξε στους τρεις καλύτερους προπονητές που πέρασαν από τον ΠΑΣ, μετά τους Αντώνη Γεωργιάδη και Γιάτσεκ Γκμοχ, σε δηλώσεις που έκανε ο παλιός Αργεντινός άσσος Εδουάρδο Κοντογιωργάκης. Ο θρυλικός «Λόκο» μιλώντας σε τοπικό κανάλι (ITV εκπομπή sports arena) είπε πολύ καλά λόγια και για τον Γιάννη Χριστόπουλο, προπονητή της σεζόν 2012-13. 

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα και αναφερόμενος στους προπονητές τόνισε: «Ο Γεωργιάδης μας έδωσε άλλα πράγματα, μας έκανε να είμαστε ο Άγιαξ της Ηπείρου. Μας άλλαξε πάρα πολύ το επίπεδο σαν ομάδα ο Γκμοχ. Αυτοί οι δύο προπονητές έβαλαν την σφραγίδα τους στην ομάδα του ΠΑΣ και θα τους θυμούμαστε μια ζωή. Τώρα βάζω και τον Πετράκη σε αυτή την τριάδα. Είναι προπονητές που θα τους θυμάται ο κόσμος και μετά από δέκα χρόνια. Και ο Γιάννης Χριστόπουλος έκανε καλή δουλειά στον ΠΑΣ και τον έσπρωξε παραπάνω. Επί Χριστόπουλου είδαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο και το λέω εγώ που είμαι δύσκολος κριτής. Επί Χριστόπουλου ξαναγύρισα και εγώ σαν φίλαθλος στο γήπεδο, γιατί μου άρεζε η ομάδα έτσι όπως έπαιζε. Όπως μου άρεσε και φέτος ο ΠΑΣ στον α’ γύρο». 

Για την πορεία του ΠΑΣ στο πρωτάθλημα ανέφερε: «Ο ΠΑΣ άρχισε πάρα πολύ καλά και μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν σε υψηλό επίπεδο. Μετά τον Δεκέμβριο δεν άντεξαν τα παιδιά, όταν είχε ξεκινήσει ο β’ γύρος. Έδωσε πολλά ματς μέσα στον Ιανουάριο, αφού ήταν και οι υποχρεώσεις του Κυπέλλου και αυτό είχε σημαντικό κόστος. Χρειάζονταν η ομάδα μεγαλύτερο ρόστερ. Είχα παρατηρήσει ότι 12 με 13 παίκτες έπαιζαν συνεχώς. Βγήκε η κούραση, άρχισαν και οι τραυματισμοί, με συνέπεια τον τελευταίο μήνα να είναι πολύ κακός αγωνιστικά ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έχασε παιχνίδια που δεν έπρεπε να χάσει από υποδεέστερες ομάδες. Στην Αγγλία μπορεί να παίζουν συνεχώς οι ομάδες, αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχουν οι ομάδες να παίζουν Κυριακή με Τετάρτη και πάλι Κυριακή επί ένα και παραπάνω μήνα. Είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα ο ΠΑΣ με την έξοδο στην Ευρώπη και κακό το τέλος του πρωταθλήματος». 

Για τους παίκτες που ξεχώρισε φέτος στην ομάδα ανέφερε: «Για τον τερματοφύλακα Πασχαλάκη θα συμφωνήσουμε όλοι. Καλή χρονιά έκανε και ο Τζημόπουλος. Θα σταθώ περισσότερο στον Κόντε, γιατί ήμουν και εγώ επιθετικός και ξέρω τα μυστικά. Μου άρεσε πολύ αυτός ο παίκτης και με τον τρόπο που κινούνταν στο γήπεδο. Όταν τον πήρε ο ΠΑΣ είδα ένα βίντεο στο διαδίκτυο από παιχνίδια του Κόντε και απόρεσα, αν είναι δυνατόν αυτός ο παίκτης να έρθει στον ΠΑΣ». 

Τέλος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει γιατί δεν είναι τόσος πολύς κόσμος σε αγώνες του ΠΑΣ δήλωσε: «Δεν είναι μόνο στα Γιάννινα το φαινόμενο που δεν πάει τόσος πολύς κόσμος. Νομίζω ότι σε όλα τα ελληνικά γήπεδα φεύγουν οι φίλαθλοι και μένουν πίσω οι οπαδοί. Στα Γιάννινα ξεκίνησε με πολύ κόσμο ο ΠΑΣ στην Ευρώπη, αλλά τον έχασε στην πορεία. Ο καθένας κάνει τις δικές του εκτιμήσεις». 

ΜΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΑΥΤΙ Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ


Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα, δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις και ήρεμα αναμένεται να περάσει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι γέφυρες με τους Λίλα, Ακόστα για ανανέωση του συμβολαίου των έχουν κοπεί, με τον Μαμπουλού θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση, αν μείνει ή θα φύγει, όταν γυρίσει στα Γιάννινα την τελευταία εβδομάδα του μήνα, ενώ δεν διέρρευσε κάτι για μεταγραφές. 

Θα είναι και αυτό ένα τριήμερο διαβουλεύσεων. Για τον δανεισμό των Ζάιρο και Χαρίση περιμένουν απάντηση από τον ΠΑΟΚ, που ίσως να τραβήξει πολύ πίσω με όσα ακούγονται περί αλλαγής τεχνικής ηγεσίας. Ο Κούτρης ετοιμάζει τα πράγματα για μετακόμιση στον Ολυμπιακό και οι «ερυθρόλευκοι» θα επιλέξουν το χρόνο που θα ανακοινώσουν την απόκτησή του. Με το ακουστικό στο αφτί είναι και ο Πασχαλάκης που περιμένει μεταγραφική πρόταση από το εξωτερικό, ενώ φημολογείται και ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ. Συνεπώς όλα τα μεταγραφικά μέτωπα είναι ανοιχτά για τον «Άγιαξ της Ηπείρου».


ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ


Στις 13 Ιουνίου θα έρθει στα Γιάννινα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης για να κάνει απολογισμό του έργου του. Τότε πιθανόν να είναι στα Γιάννινα για εγκαίνια του γηπέδου Λιμνοπούλας ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, οπότε θα τεθεί επί τάπητος σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές το καυτό ζήτημα με τα έργα που πρέπει να γίνουν στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για τη βελτίωση του αγωνιστικού χώρου. 

Ειδοποιήθηκαν χθες οι ποδοσφαιριστές για να είναι άπαντες στις 26 Ιουνίου στα Γιάννινα, ημέρα που θα ξεκινήσουν ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά. Δύο ημέρες μετά ξεκινήσουν οι προπονήσεις και ο Πετράκης θέλει όλους τους παίκτες από την αρχή. Απόντες θα είναι ο Τζημόπουλος που είναι με την Εθνική Νέας Ζηλανδίας στη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών που θα γίνει στη Ρωσία και ο τερματοφύλακας Περιστερίδης που έπαθε πριν από ένα μήνα ρήξη χιαστών και είναι στο στάδιο αποκατάστασης.