Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η επίσκεψη Βασιλειάδη και ο δανεισμός Ζάιρο και Χαρίση

Οι περιπτώσεις Χαρίση και Ζάιρο (φωτο) είναι ιδανικές για τον ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Την πόρτα του ΠΑΟΚ χτύπησε και επίσημα ο ΠΑΣ Γιάννινα ζητώντας τον δανεισμό των Ζάιρο και Χαρίση, αν δεν τους έχει στα πλάνα για τη νέα σεζόν ο προπονητής Βλάνταν Ίβιτς.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη με παράγοντες του ΠΑΟΚ για το παραπάνω θέμα, εκδηλώνοντας και επίσημα το ενδιαφέρον για τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν φορέσει τη φανέλα της ηπειρώτικης ομάδας. 


Ο Ζάιρο έκανε φέτος ως δανεικός στον ΠΑΣ μια καλή χρονιά, με καλή απόδοση στα περισσότερα παιχνίδια και ήταν από αυτούς που έδιναν ποιότητα στο ρόστερ. Εκτιμήθηκε μάλιστα ιδιαιτέρως τόσο από τους υπεύθυνους της ομάδας όσο και από τον κόσμο. 

Ο Χαρίσης είναι από τα Γιάννινα, μεγάλωσε στον ΠΑΣ ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομών και δόθηκε με μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τον ΠΑΟΚ δεν έδωσαν καμία απάντηση, από τη στιγμή που ο Ίβιτς δεν έλαβε ακόμα τις οριστικές αποφάσεις του. Έτσι, όπως γράψαμε και άλλες φορές, οι Ζάιρο και Χαρίσης παραμένουν ψηλά στη λίστα των παικτών που ενδιαφέρουν τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Επειδή χθες τελείωσαν τα πλέι οφ, το θέμα αυτό δεν θα τραβήξει πολύ και σε λίγες μέρες θα πάρουν και στον ΠΑΟΚ τις αποφάσεις τους. Στον ΠΑΣ πιστεύουν ότι αν προκύψει θέμα δανεισμού, οι παραπάνω παίκτες δεν θα διστάσουν να έρθουν τη νέα σεζόν στα Γιάννινα. 

Τελευταία προέκυψε και φημολογία στα Γιάννινα ότι ο ΠΑΟΚ μετά τον τραυματισμό του Γλύκου ενδεχομένως να κινηθεί και για την απόκτηση του Πασχαλάκη, που είναι υπό παραχώρηση, με ενδιαφέρον ομάδων από Ιταλία και Γερμανία. Επί του παρόντος το σενάριο για ΠΑΟΚ και Πασχαλάκη δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά. Αν τελικά κινηθεί ο ΠΑΟΚ για Πασχαλάκη, θα διευκολυνθεί και η περίπτωση δανεισμού των Ζάιρο και Χαρίση.

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΛΙΛΑ!

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εξελίξεις, ο Άντι Λίλα, που βρίσκεται από προχθές βράδυ στα Γιάννινα, ζήτησε νέα πίστωση χρόνου για μερικές ακόμα ημέρες, προκειμένου να απαντήσει στην πρόταση που του έκανε ο Χριστοβασίλης για ανανέωση του συμβολαίου. Από τον ΠΑΣ δεν του έκλεισαν την πόρτα, αλλά ούτε είναι διατεθειμένοι να περιμένουν περισσότερο την απάντησή του. Θα ψάξουν στη μεταγραφική αγορά για να βρουν τον αντικαταστάτη του, όπως και του Ακόστα που είναι στην Ισπανία. Αν δεν βρεθεί άμεσα ο αντι-Λίλα και στο διάστημα αυτό ο Αλβανός μέσος δεχτεί την πρόταση της τοπικής ομάδας θα προχωρήσουν σε υπογραφή των συμβολαίων, γιατί είναι δοκιμασμένος παίκτης στον ΠΑΣ και τον θέλει ο Πετράκης. Σε διαφορετική περίπτωση οι δρόμοι τους θα χωρίσουν.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΚΟΣΤΑ

Το ίδιο ισχύει και για τον Ακόστα, που στο προηγούμενο διάστημα των 3,5 ετών που ήταν στην ομάδα έδειξε καλή συμπεριφορά. Αν αποδεχτεί την πρόταση της ομάδας πριν κλείσουν οι μεταγραφές, μπορεί και με αυτόν να υπάρξει συνεργασία. Στον ΠΑΣ πάντως δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και ψάχνουν τους αντικαταστάτες τους. 

Για τους άλλους παίκτες που είναι στη μεταγραφική λίστα της ομάδας υπάρχει μυστικότητα και δεν διέρρευσε κάποιο όνομα. Γράφτηκε χθες στο διαδίκτυο περί ενδιαφέροντος για τον Αλγερινό επιθετικό της Βέροιας Χατζί Γιασίν, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τον ΠΑΣ. Γενικά φέτος η μεταγραφολογία είναι περιορισμένη, καθώς τα μεταγραφικά τα χειρίζονται μόνο οι Χριστοβασίλης, Νιαρχάκος, Πετράκης και προσπαθούν όσο είναι εφικτό να μην αποκαλύπτουν τις κινήσεις τους. Όπως σημειώσαμε και προχθές, στον ΠΑΣ θέλουν ένα ποιοτικό και ευέλικτο ρόστερ 25-26 παικτών που θα κάνει πιο δυνατή την ομάδα στο νέο πρωτάθλημα.


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Όσον αφορά το καυτό θέμα του γηπέδου, δεν ξεκίνησαν ακόμη τα έργα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την βελτίωση του αγωνιστικού χώρου. Όμως ο Χριστοβασίλης είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα ξεκινήσουν τα έργα, καθώς η καθυστέρηση οφείλεται σε διάφορες διατυπώσεις αφού το στάδιο ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στα μέσα Ιουνίου είναι προγραμματισμένο να επισκεφτεί τα Γιάννινα ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για να εγκαινιάσει το έργο επίστρωσης με σύγχρονο συνθετικό τάπητα του αγωνιστικού χώρο του γηπέδου Λιμνοπούλας, εκεί που είναι το κλειστό γυμναστήριο και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ. Η επίσκεψη αυτή θα συνδυαστεί και με άλλα θέματα του τοπικού αθλητισμού που αφορούν και τα έργα στο στάδιο. Άλλωστε ο κ. Βασιλειάδης από καιρό είχε διαβεβαιώσει ότι τη νέα σεζόν ο αγωνιστικός χώρος θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν θα έχει καμία σχέση με την εικόνα που είχε την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣ

-Αν τελικά πετύχει η κίνηση με τον δανεισμό των Ζάιρο και Χαρίση, η ενίσχυση του ΠΑΣ στη μεσαία γραμμή θα είναι σημαντική. Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται και ο Πετράκης, περιμένοντας τις εξελίξεις για τους δύο αυτούς παίκτες. Γιατί θα του λύσουν τα χέρια σε πολλά πράγματα.

-Ένα «πουλάκι» από τη Θεσσαλονίκη μας σφύριξε ότι ο Χριστοβασίλης θεάθηκε και στα γραφεία του ΠΑΟΚ προκειμένου να υποβάλει επίσημα την πρόταση για Ζάιρο – Χαρίση. Αν του κάτσει να πουλήσει και τον Πασχαλάκη, δεν θα του καθίσει καθόλου άσχημα. Γιατί ο Σαββίδης πληρώνει με επιταγές ημέρες και έχει την φερεγγυότητα τράπεζας.

-Και ο Κοροβέσης θα ήταν μια καλή περίπτωση για τον ΠΑΣ, αλλά φαίνεται διστακτικός, γιατί τον Ιανουάριο που ήρθε δανεικός, δεν πήρε από τον Πετράκη πολλές ευκαιρίες. Έτσι στις συζητήσεις που έγιναν ζήτησε εγγυήσεις ότι θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, κάτι που δεν μπορούσε κανείς να του τις δώσει.

-Ο Λίλα προχθές βράδυ ανάρτησε στο facebook ότι είναι στα Γιάννινα. Πολλοί υπέθεσαν ότι είναι να υπογράψει το νέο συμβόλαιο. Έλα όμως που δεν είναι έτσι. Ήρθε για να πει στους υπεύθυνους του ΠΑΣ για να τον περιμένουν λίγο ακόμα, καθώς έχει πρόταση από το εξωτερικό. Πάντως κάτι μας λέει, ότι Λίλα και Ακόστα θα γυρίσουν μετανοιωμένοι στον ΠΑΣ. Αν προλάβουν και δεν έχουν πάρει τους αντικαταστάτες τους.


-Θα πει κάποιος, γιατί δείχνει τέτοια ανοχή ο ΠΑΣ και περιμένει τους Λίλα και Ακόστα, αφού απέρριψαν τις προτάσεις του. Η ομάδα δεν τους παρακαλά άλλο, ούτε πέφτει στα πόδια τους, ψάχνοντας να βρει παίκτες. Αλλά σε αυτές τις υποθέσεις δεν χρειάζονται εγωισμοί, αλλά χρειάζεται διπλωματία. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις στην αγορά παίκτες σαν τους Λίλα και Ακόστα που θα έχουν την ίδια προσαρμογή όπως αυτοί. Επιπλέον είναι επιθυμία του Πετράκη να μείνουν. Για να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.