Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Τσιριμώκος: Μακάρι του χρόνου ο Κόντε να σπάσει το ρεκόρ μου

Ο Θαλής Τσιριμώκος δεξιά στην προετοιμασία του ΠΑΣ στο Ελατοχώρι το 2009 με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Τελικά το ρεκόρ του Θαλή Τσιριμώκου, που είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΠΑΣ που την σεζόν 1979-80 σημείωσε 16 γκολ στην Α’ Εθνική και έχει αναδειχτεί 2ος σκόρερ μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς της ΑΕΚ, δεν μπόρεσε να το σπάσει ο Πέδρο Κόντε. 


Ο Ισπανός φορ σημείωσε 13 γκολ και κόλλησε σε αυτό τον αριθμό στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές. Το άγχος να βάλει γκολ,  η κακή πορεία της ομάδας που για 8 ματς δεν σταύρωσε νίκη και ο τραυματισμός που τον κράτησε εκτός δράσης στις τελευταίες 3 αγωνιστικές, είναι από τους λόγους που ο Κόντε δεν ξεπέρασε τον Τσιριμώκο. 

Ο παλιός άσσος του ΠΑΣ με τον οποίο μιλήσαμε τηλεφωνικά μας είπε γι’ αυτό: «Σε παλιότερη συνέντευξη είχα ευχηθεί από την καρδιά μου στον Κόντε να ξεπεράσει τα 16 γκολ που έβαλα εγώ. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Μάλιστα είχα πει παλιότερα, ο Κόντε να μη παίζει με άγχος, γιατί το άγχος δημιουργεί πίεση και κάνει κακό στη σκέψη και τις ενέργειες των παικτών. Να παίζει ελεύθερα και να ξεχάσει ότι υπάρχει αυτός ο στόχος. Ο Ισπανός είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Πιστεύω ότι αν δεν τραυματίζονταν και αν τον βοηθούσε περισσότερο η απόδοση της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, ασφαλώς και θα έβαζε περισσότερα γκολ. Του εύχομαι του χρόνου να πάει καλύτερα από φέτος και όχι να σπάσει το δικό μου ρεκόρ, αλλά να βγει και πρώτος σκόρερ στην κατηγορία. Χρειάζεται τη βοήθεια και των υπόλοιπων παικτών. Ένας παίκτης δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του, αν δεν έχει βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Μακάρι να σπάσει το δικό μου ρεκόρ, δεν μπορεί να παραμένει το ίδιο από το 1980». 

Για την πορεία της ομάδας, μας είπε περίπου τα ίδια και σε παλιότερη συνέντευξη: «Τα πήγε καλά σαν ομάδα, πετυχημένη είναι και αυτή η χρονιά, ανεξάρτητα αν δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την πέμπτη θέση. Μην ξεχνάμε ότι οι παίκτες τα έδωσαν όλα, δεν ξεκουράστηκαν και όλο το καλοκαίρι ήταν σε αγωνιστική δράση. Εγώ βλέπω πως η ομάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είδα κάτι άσχημο από τους παίκτες, την διοίκηση και το τεχνικό τιμ».