Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Περιμένουν πολλά από τέσσερις παίκτες του ΠΑΣ

Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε στα τελευταία παιχνίδια ο Αλέξανδρος Νικολιάς

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Οι υπεύθυνοι του ΠΑΣ ενόψει της ερχόμενης μεταγραφικής περιόδου και του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν μπορεί να έχουν στο στόχαστρο κάποιους έμπειρους παίκτες για την ενδυνάμωση του ρόστερ, αλλά δεν θα χαλάσουν και την πετυχημένη συνταγή αξιοποίησης των νέων παικτών. Δηλαδή να πάρουν χρόνο συμμετοχής και να αξιοποιηθούν παίκτες που έχουν καλές προδιαγραφές και είναι σε καλή ηλικία για ποδόσφαιρο. 

Στα τελευταία παιχνίδια όλοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την καλή απόδοση του Αλέξανδρου Νικολιά που είναι στον ΠΑΣ από τον Ιανουάριο του 2016. Είχε μεταγραφεί από τον Ολυμπιακό Βόλου και είναι 23 ετών. Ένας σοβαρός τραυματισμός στο πόδι το περασμένο καλοκαίρι του έκοψε τα σχέδια και έμεινε για καιρό έξω από τα γήπεδα, κάτι που αγωνιστικά τον έφερε πίσω. Τελευταία πήρε χρόνο συμμετοχής και με την καλή απόδοση μπορεί να θεωρηθεί σαν μια εσωτερική μεταγραφή της ομάδας. 

Πολύ περισσότερα από αυτά που έδειξε φέτος περιμένουν τη νέα σεζόν από τον 21χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Ιγκόρ Βιδάλ. Είναι ταλαντούχος παίκτης, με φοβερή τεχνική κατάρτιση, αλλά ο Πετράκης δεν του εμπιστεύτηκε θέση βασικού, γιατί δεν έκανε το καλοκαίρι προετοιμασία και δεν μπορούσε από πλευράς φυσικής κατάστασης να κάνει αυτά που ζητούσε ο κόουτς. Αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια, μπαίνοντας στα έντεκα ως αλλαγή και στα υπόλοιπα τέσσερα που ξεκίνησε βασικός έγινε αλλαγή. Ο παραγωγικός χρόνος που προσφέρεται για καλή προετοιμασία το καλοκαίρι είχε πάει χαμένος για τον Βιδάλ, καθώς στον ΠΑΣ ήρθε στα μέσα Αυγούστου, όταν η ομάδα ετοιμαζόταν για το πρωτάθλημα και είχε ολοκληρώσει έναν κύκλο δύο μηνών προετοιμασίας. Οι υπεύθυνοι του ΠΑΣ πιστεύουν πολύ στα προσόντα του. Κάνοντας το καλοκαίρι κανονικά προετοιμασία με την ομάδα, ακολουθώντας από την αρχή το πρόγραμμα, εκτιμούν ότι ο νεαρός άσσος στη νέα σεζόν θα είναι από τα βαριά χαρτιά της ομάδας και θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός παίκτης σε σχέση με όσα έδειξε τη χρονιά που έφυγε. 

Θέση βασικού θα διεκδικήσει ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός Κώστας Μαυροπάνος. Στα παιχνίδια με Βέροια και ΑΕΚ ο Πετράκης τον ξεκίνησε από την αρχή. Μάλιστα στον περασμένο αγώνα με την «Ένωση» τα πήγε πολύ καλά, έχοντας προσωπικό αντίπαλο τον Αλμέιδα και οι δημοσιογράφοι τον ανέδειξαν σε ψηφοφορία MVP. 

Άλλος ένας παίκτης που μπορεί να θεωρηθεί εσωτερική μεταγραφή είναι ο 17χρονος Σέρβος μέσος Ένες Ντόλοβατς που τον έχει κλεισμένο από πέρσι ο ΠΑΣ. Επειδή δεν είχε ενηλικιωθεί τον άφησε για ένα χρόνο στην ομάδα της πατρίδας του Ντόνι Σρεμ, από την οποία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Ετοιμάζεται να μετακομίσει στα Γιάννινα και θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα προετοιμασίας. 

Εκτός από τους τέσσερις αυτούς παίκτες, θα περάσουν από αξιολόγηση και άλλοι, όπως οι Κολιοφούκας, Μασούρας που είναι επαγγελματίες και όποιοι είναι στις ομάδες νέων. Όμως οι αναζητήσεις θα συνεχιστούν και εκτός Ιωαννίνων. Υπάρχουν τσεκαρισμένοι παίκτες ομάδων Β’ και Γ’ Εθνικής που παρακολουθούσαν όλη τη χρονιά άνθρωποι του «Άγιαξ». Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια ήρθαν στα Γιάννινα ποδοσφαιριστές χωρίς ιδιαίτερες περγαμηνές και βιογραφικά, αλλά στη συνέχεια μέσα από τη δουλειά ανέδειξαν τα προσόντα τους πηγαίνοντας σε μεγαλύτερες ομάδες. Αυτό θέλουν να έχει και συνέχεια. 

Στα υπόλοιπα θέματα υπάρχει στασιμότητα. Εξελίξεις θα υπάρξουν προσεχώς, όταν έρθει στα Γιάννινα ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Από εδώ και πέρα αυτός είναι ο μοχλός εξελίξεων σε όλα τα θέματα (Πετράκης, μεταγραφές κ.ά.) που έχουν σχέση με τον σχεδιασμό της νέας σεζόν. Χθες έγιναν δηλώσεις στο διαδίκτυο από τον ατζέντη του Αλέξανδρου Πασχαλάκη ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ιταλικές ομάδες για να τον αποκτήσουν, χωρίς να αναφερθεί κάποιο όνομα. Πάντως στον ΠΑΣ θεωρούν βέβαιο ότι θα υπάρξουν προτάσεις από την Ελλάδα ή το εξωτερικό και για αυτό πέραν του Περιστερίδη θα ψάξουν και για ένα ακόμα τερματοφύλακα. Ίσως αυτός να είναι ο Βελλίδης αν δεν βρει ομάδα στο εξωτερικό ανάλογη με την αξία του.