Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Θέλουν ευέλικτο και ποιοτικό ρόστερ 25 παικτών

Συνεχίζεται ο σχεδιασμός του ΠΑΣ για τη νέα σεζόν

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Σε εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός του ΠΑΣ για τη νέα χρονιά, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο για μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων. Όλα είναι σε επίπεδο συζητήσεων μέχρι να κλείσουν συμφωνίες και να υπάρξουν ανακοινώσεις. 


Το «στρατηγείο» του ΠΑΣ είναι στην Αθήνα όπου ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης και ο τεχνικός διευθυντής Δημήτρης Νιαρχάκος είναι σε συζητήσεις με παίκτες ή με εκπροσώπους των σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όπως τονίζουν πηγές της ομάδας, δεν χρειάζεται βιασύνη, καθώς υπάρχει χρόνος για να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις στη μεταγραφική σκακιέρα. 

Το φλέγον ζήτημα που έπρεπε να κλείσει ήταν αυτό του προπονητή. Από τη στιγμή που ανανεώθηκε η συνεργασία με τον Πετράκη, όλα τα υπόλοιπα θα μπουν σε σειρά τις επόμενες ημέρες. Οι πρώτες μεταγραφικές ανακοινώσεις αναμένονται στις αρχές Ιουνίου. Θα υπάρξουν ενισχύσεις σε όλες τις θέσεις, από τερματοφύλακα μέχρι την επίθεση. Θα συγκροτηθεί ένα ρόστερ 25-26 παικτών, ευέλικτο αλλά και ποιοτικό για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας σεζόν. Εκτός από νέους και φιλόδοξους παίκτες, θα αποκτηθούν και έμπειροι με προσωπικότητα για να δώσουν άμεσες λύσεις και την ποιότητα που χρειάζεται να έχει μια ομάδα για να έχει στόχους στη Σούπερ Λίγκα. Γι’ αυτό σε καθημερινή βάση οι άνθρωποι του ΠΑΣ εξετάζουν εξονυχιστικά παίκτες που έχουν προταθεί ώστε να γίνουν σωστές επιλογές. Υπάρχει η εμπειρία από τις καλές επιλογές παικτών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και φέτος. 

Οι «κυανόλευκοι» παράγοντες εκτιμούν ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο δύσκολο από άλλες χρονιές, όλες οι ομάδες θα ενισχυθούν και ο υποβιβασμός τεσσάρων ομάδων θα κάνει μεγαλύτερο τον ανταγωνισμό. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν μεταγραφικές ενισχύσεις με παίκτες που θα προσαρμοστούν εύκολα και θα μπουν στο πνεύμα της ομάδας. Στον ΠΑΣ υπάρχει αισιοδοξία για τη νέα σεζόν, γιατί χωρίς υποχρεώσεις το καλοκαίρι, υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να χτίσουν ο Πετράκης και οι συνεργάτες του την ομάδα της νέας σεζόν. 

Γίνεται προσπάθεια να κλειστούν και φιλικά παιχνίδια, τα οποία θα γίνουν εκτός Ιωαννίνων, αφού στο στάδιο «Ζωσιμάδες» μέχρι αρχές Αυγούστου θα γίνονται έργα. Τα πρώτα φιλικά θα γίνουν στο Καρπενήσι στο διάστημα της προετοιμασίας που θα γίνει εκεί από 9 μέχρι 23 Ιουλίου με ομάδες που θα προετοιμάζονται στον ίδιο χώρο. Μετά το Καρπενήσι ο ΠΑΣ θα πάει και Ιταλία για προετοιμασία και φιλικά παιχνίδια σε διεθνή τουρνουά.

 Ο Μαμπουλού δεν πήγε στην Εθνική


Κλήσεις για την Εθνική του Κονγκό είχε δεχτεί ο Κρίστοφερ Μαμπουλού, την πρώτη φορά λίγο πριν του παρουσιαστεί το πρόβλημα υγείας που είχε και την δεύτερη προσφάτως, ωστόσο καμία από τις δύο φορές δεν έδωσε το «παρών». Σύμφωνα με το gazetta.gr, δεν έχει δώσει σημεία ζωής το τελευταίο διάστημα και πιο συγκεκριμένα από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το ελληνικό πρωτάθλημα (σ.σ. παρά μόνο μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και επί της ουσίας στο Κονγκό έπαψαν να τον υπολογίζουν. Την ίδια στιγμή υπάρχουν σενάρια περί ενδεχόμενης επιστροφής του στην Γαλλία, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά με την Σατουρού και την Μπαστιά. Ήδη τα ονόματα των Λανς και Νιόρ, αμφότερες στη δεύτερη κατηγορία, «ακούστηκαν» ως ομάδες που εξετάζουν την περίπτωσή του, αλλά στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και ο παράγοντας «Αγιαξ της Ηπείρου», που θα αξιώσει χρήματα για τη μεταγραφή του.