Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Στον Ολυμπιακό υπολογίζουν πολύ το ματς με τον ΠΑΣ

Φάση από παλιότερο αγώνα του ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη με Ολυμπιακό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκηνικό του ΠΑΣ, συνεχίσθηκε και χθες η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.
Στην προπόνηση που έγινε στις 11.00 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ ο Γιάννης Πετράκης ασχολήθηκε με την τακτική και τις στημένες φάσεις, κλείνοντας το πρόγραμμα με οικογενειακό δίτερμα. Οι δοκιμές παικτών σε διάφορες θέσεις ήταν πολλές, ενώ η διάταξη θα είναι 4-4-2 ή 4-5-1. Στην κορυφή της επίθεσης με τη βασική ενδεκάδα ήταν ο Γιάκος και όχι ο Μαμπουλού, ενώ αν παίξει με δύο επιθετικούς, δίπλα στον Γιάκο θα είναι ο Βιδάλ ή ο Κοροβέσης. 

Όπως γράψαμε και χθες, ο Πετράκης θα καταλήξει στον Γιάκο αντί του Μαμπουλού λόγω χειρότερης φυσικής κατάστασης του δεύτερου που έλειψε με άδεια για μεγάλο διάστημα από τις προπονήσεις. Νέα δεδομένα προέκυψαν και στην άμυνα. Ο Κοζορώνης, που σε προηγούμενα παιχνίδια λόγω τραυματισμού των Τζημόπουλου ήταν δεξιός αμυντικός, μετατέθηκε πάλι στο κέντρο και στο δεξιό άκρο της άμυνας θα είναι ο Καρανίκας που είναι καλός και στο δημιουργικό κομμάτι, αφού πολλές φορές βγαίνει μπροστά από τα πλάγια. 

Σύμφωνα με τα όσα φάνηκαν στις τελευταίες προπονήσεις, είναι πολύ πιθανό ο ΠΑΣ να ξεκινήσει με τους Πασχαλάκη, Καρανίκα, Μπέριο, Μιχαήλ, Ναδάλες ή Κούτρη (άμυνα), Κοζορώνη, Νικολιά ή Κούτρη, Γαρουφαλιά, Κοροβέση, Γιάκο, Βιδάλ. Απόντες θα είναι οι τιμωρημένοι Ζάιρο, Ακόστα, Λίλα και οι τραυματίες Κόντε, Τζημόπουλος, Σκόνδρας. Οι δύο πρώτοι έκαναν ειδικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, αλλά δεν θα προλάβουν ούτε το τελευταίο ματς με την ΑΕΚ στα Γιάννινα. Αντίθετα για τον Σκόνδρα υπάρχουν ελπίδες να παίξει με την «Ένωση», αφού κάνει ατομικό πρόγραμμα αποκατάστασης. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπορεί να παίξει με ενδεκάδα ανάγκης στο Καραϊσκάκη, λόγω των σημαντικών απουσιών που υπάρχουν, αλλά δεν χάνει την αισιοδοξία του να σταθεί επάξια απέναντι στον μεγάλο αντίπαλό του και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο. Τα τελευταία χρόνια έκανε καλές εμφανίσεις στο Καραϊσκάκη. Το ίδιο θέλει να κάνει και το βράδυ της Κυριακής. Θα κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό και θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Ο ΠΑΣ δεν έχει να χάσει και τίποτα, ακόμα και να χάσει το ματς. Θα παίξει ελεύθερα και ό,τι βγει. Πάντως στο Ρέντη, υπολογίζουν πολύ τον ΠΑΣ και ο Λεμονής ζητά από τους παίκτες του αυστηρή προσήλωση στο παιχνίδι αυτό. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα. Αύριο θα γίνει χαλάρωμα και στη συνέχεια αναχώρηση για Αθήνα. 

Καθώς το πρωτάθλημα πλησιάζει στο τέλος, άρχισαν να αναπτύσσονται φήμες και σενάρια για ενδιαφέρον άλλων ομάδων για Κόντε, Πασχαλάκη, Κούτρη, όπως και για ενδιαφέρον του ΠΑΣ για παίκτες όπως οι Τσιμίκας, Χατζησαϊας, Χουχούμης και άλλοι. Πηγές της ομάδας σχολιάζουν, ότι όλη τη χρονιά βολιδοσκοπούνται παίκτες από το τμήμα σκάουτινγκ, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό στον ορίζοντα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι προέχουν τα δύο ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ για να κλείσει καλά η αυλαία του πρωταθλήματος και στη συνέχεια θα υπάρξουν πρώτα συζητήσεις με τον Πετράκη και τους συνεργάτες του για την ανανέωση της συνεργασίας και μετά θα τεθούν επί τάπητος μεταγραφικά ζητήματα.


ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ ΦΑΣΕΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΛΕΜΟΝΗΣ

Τη στιγμή που στο λιμάνι δεν εκφράζουν καμία απολύτως ανησυχία για τα όσα ακούγονται αριστερά – δεξιά περί αφαίρεσης 6 βαθμών, στο Ρέντη συνεχίζουν την προετοιμασία τους σε… διπλό ταμπλό! Ο Τάκης Λεμονής δεν ασχολείται μόνο με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (23/4, 19.00). Κι αυτό φαίνεται από τις διάφορες ομιλίες που έχει κάνει στους παίκτες του για τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στο ματς με την ΑΕΚ, αλλά και για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Μπήκε σε μία διαδικασία να κάνει ολόκληρη ανάλυση των γκολ που δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές του από τον «Δικέφαλο». Τα χαρακτήρισε «φθηνά» και στάθηκε πολύ στο γεγονός ότι η ομάδα του τα δέχτηκε σε στατικές φάσεις και πιάστηκε ουσιαστικά κοιμώμενη. Ενόψει ΠΑΣ Γιάννινα δούλεψε πολύ τις τελευταίες δύο μέρες στα τελειώματα φάσεων. Έχει εντοπίσει σοβαρό πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομμάτι και το γεγονός ότι ζήτησε την Τετάρτη (19/4) να πάνε άλλη ώρα οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές στο Ρέντη για προπόνηση, είχε να κάνει κατά κύριο λόγο με τα τελειώματα φάσεων. Σχετικά με το παιχνίδι της Κυριακής (23/4) κόντρα στον «Άγιαξ της Ηπείρου», μόνο ο Μποτία δεν είναι στη διάθεση του τεχνικού τιμ λόγω τιμωρίας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΗΛΟΣ

Ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΣ που θα γίνει την Κυριακή 23/4 και ώρα 19.00 στο Καραϊσκάκη. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας), Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας). Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας) και παρατηρητής ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος (Μακεδονίας).  Ο Τζήλος ήταν ρέφερι και στον αγώνα ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 1-1 που έγινε στις 4/2/2017 στα Γιάννινα. Πέρσι, δηλαδή τη σεζόν 2015-16 είχε διευθύνει τους αγώνες:  Βέροια – ΠΑΣ 1-1, Πανιώνιος – ΠΑΣ 2-0, ΠΑΣ – Πανιώνιος 1-1.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 29ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ


Οι διαιτητές που θα διευθύνουν τους αγώνες της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας είναι: Λάρισα – Ξάνθη Καλογερόπουλος (Αθηνών), Παναθηναϊκός – Ατρόμητος Καραντώνης (Ημαθίας), Βέροια – Αστέρας Τρίπολης Σέζος (Κιλκίς), Πλατανιάς – ΠΑΟΚ Βάτσιος (Δυτικής Αττικής), Ηρακλής – Παναιτωλικός Θάνος (Γρεβενών), Κέρκυρα – Πανιώνιος Γιαννουλάκης (Χανίων), Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα Τζήλος (Λάρισας), Λεβαδειακός – ΑΕΚ Ζαχαριάδης (Μακεδονίας).