Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Με Ζάιρο σε μεγάλα κέφια, ο ΠΑΣ άξιζε ακόμα και τη νίκη

Μια από τις πολλές φάσεις που είχε ο ΠΑΣ στα καρέ της Ξάνθης


Η παράδοση που θέλει τα περισσότερα ματς του ΠΑΣ με την Ξάνθη στα Γιάννινα συνεχίσθηκε και φέτος, καθώς η αναμέτρηση στο στάδιο «Ζωσιμάδες» έληξε με σκορ 1-1.
Προηγήθηκε η Ξάνθη στο 60’ με τον Βασιλακάκη και ισοφάρισε 1-1 ο Ζάιρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι δίκαιο, καθώς βάσει της συνολικής εικόνας του αγώνα ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, είχε περισσότερες ευκαιρίες και σωστά επισημάνθηκε από τον Πετράκη ότι δικαιούνταν κάτι περισσότερο από την ισοπαλία. Βέβαια θα μπορούσε ο ΠΑΣ και να χάσει το ματς, γιατί μέχρι το 91’ το σκορ ήταν 0-1.


Και επιπλέον υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο ποδόσφαιρο που δεν κερδίζει ο καλύτερος. Στην προκειμένη περίπτωση καλύτερος ήταν ο ΠΑΣ και όχι η Ξάνθη. Οι «ακρίτες» που έχουν ποιότητα σαν ομάδα ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και από την στιγμή που προηγήθηκαν στο 60’ με 0-1 είχαν πολλές προϋποθέσεις να «κλέψουν» το τρίποντο στα Γιάννινα. Αλλά ο ΠΑΣ που συνήλθε από το 30’ και μετά, ενώ μετά το γκολ που δέχθηκε αφυπνίσθηκε περισσότερο και ανέβασε στροφές. Έτσι όπως πίεζε ο ΠΑΣ και με την Ξάνθη να είναι συνεχώς σε θέση άμυνας, ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα έρθει το γκολ. Μπορεί να μη ήρθε στο 76’ όταν ο Καρασαλίδης απέκρουσε τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε σουτ του Ζάιρο, όπως και σε κάποιες άλλες φάσεις, αλλά τελικά ήρθε στο 91’ με τον κορυφαίο του αγώνα Ζάιρο. Ο Βραζιλιάνος άσσος του ΠΑΣ έδειξε ότι ξέρει καντάρια μπάλα, είναι παίκτης μεγάλης κλάσης και ποιότητας. Ο κόσμος στο γήπεδο αλλά και από την τηλεόραση είδαν από τον Ζάιρο πολλές περίτεχνες ενέργειες.

Η φάση που ο Κόντε έκλεψε την μπάλα από τον Λισγάρα και ο Στυλιαράς ανακάλυψε φάουλ!!

Παραφωνία του αγώνα ο Στυλιαράς που δεν απέφυγε τα λάθη όπως δύο χοντρά λάθη έκανε και ο επόπτης Ποντίκης που ανέκοψε δύο φορές τον Κόντε σε φάσεις που δεν έδειχναν να είναι οφσάϊντ.
Ο ΠΑΣ με τον τρόπο που ισοφάρισε και προσπάθησε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, υπερασπίσθηκε και την τιμή του, γιατί πάντα υπάρχουν οι επιτήδειοι και οι καλοθελητές που λένε διάφορα και φαρμακώνουν την ατμόσφαιρα. Τώρα κοιτάζει το εκτός έδρας παιχνίδι με την Βέροια. Σήμερα τραυματίσθηκε ο Τζημόπουλος και αποχώρησε νωρίς δίνοντας την θέση στον Κοζορώνη. Τζημόπουλος και Σκόνδρας είναι αμφίβολοι για το ματς της Τετάρτης.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι στο κόρνερ που προήλθε το γκολ του ΠΑΣ, κάποιοι φίλαθλοι φάνηκε κάτι έλεγαν στον Κοζορώνη, κακώς πολύ κακώς, όπως κακώς και ο Κοζορώνης άνοιξε διάλογο μαζί τους. 

ΤΑ ΓΚΟΛ

60’: Γκολ για την Ξάνθη που ξεκίνησε από ένα λάθος του Στυλιάρα. Ο Κόντε έκλεψε τη μπάλα από αμυντικούς μπαίνοντας στα καρέ της Ξάνθης και κακώς ανακόπηκε με το αιτιολογικό ότι έκανε επιθετικό φάουλ. Το φάουλ εκτελέστηκε, έγινε λάθος από παίκτη του ΠΑΣ, η μπάλα πήγε στον Βασιλακάκη που με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.
90+1’: Κόρνερ για τον ΠΑΣ με τον Κοζορώνη από αριστερά. Ο Ζίβκοβιτς αποκρούει και ο Ζάιρο ισοφαρίζει με βολέ από κοντά.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

3’: Καλή στιγμή για την Ξάνθη. Η μπάλα στρώνεται στον Βασιλακάκη μετά από κεφαλιά - πάσα του Γιουνές και ο Λουσέρο σουτάρει άτσαλα στα ύψη!
15': Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Ο Ζάιρο επιταχύνει από δεξιά και σεντράρει για τον Κούτρη που πατά περιοχή, αλλά κάνει άτσαλο σουτ αρκετά μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς.
21' Γρήγορη αντεπίθεση από τον ΠΑΣ, αλλά ο Ζάιρο κάνει κακό κοντρόλ και ο Ζίβκοβιτς μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
25': Ο Λουσέρο απομακρύνει τελευταία στιγμή σε διαγώνια συρτή σέντρα του Γιάκου. Ο Ζίβκοβιτς αποκρούει στο σουτ του Ακόστα στην επαναφορά.
41': Ωραία κίνηση του Ζάιρο που πλασάρει διαγώνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή για να μαζέψει ο Ζίβκοβιτς.
45': Τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Πασχαλάκης αποκρούει στην αριστερά του γωνία μετά από σουτ του Γιουνές.
59': Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Λισγάρα να μη βρίσκει τη μπάλα με κεφαλιά στο γύρισμα του Ντε Λούκας.
63’: Ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε σπρώξιμο του Σολτάνι στον Ζάιρο.
76': Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Καρασαλίδης κάνει σωτήρια προβολή σε σουτ του Ζάιρο πάνω στη γραμμή.
78': Σε θέση οφσάιντ υποδεικνύεται ο Κόντε σε πολύ οριακή φάση προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες.
81': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Ζάιρο σεντράρει από δεξιά με τελικό αποδέκτη τον Κόντε που κάνει την κεφαλιά σε γύρισμα του Κοροβέση και ο Ζίβκοβιτς διώχνει.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τα μούσκεψε ο Στυλιαράς που έκανε λάθη ειδικά στο β’ ημίχρονο που ανέκοψε δύο φορές τον Κόντε. Λάθη έκανε και ο επόπτης Ποντίκης (Πρέβεζας). Καλός ο έτερος επόπτης Μεϊντάρας (Αχαΐας). Κάρτες: 33' Κόντε / 38' Μπαξεβανίδης, 45'+1' Βασιλακάκης, 55' Σολτάνι, 78' (90'+3 δεύτερη και κόκκινη) Λισγάρας, 86' Γουάλας

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Τζημόπουλος (29' Κοζορώνης), Μπέριος (82' Νικολιάς), Μιχαήλ, Καρανίκας, Κούτρης, Γιάκος, Γαρουφαλιάς (67' Κοροβέσης), Ακόστα, Κόντε, Ζάιρο
ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Σολτάνι (56' Πιζέλι), Βασιλακάκης (83' Μεχία), Λάζιτς, Γιουνές (74' Ράνος).