Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Οι τελευταίες δηλώσεις Πετράκη και οι ερμηνείες που δίνονται

Μετά το ματς με την ΑΕΚ θα τεθεί επί τάπητος το θέμα Πετράκη

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Πολλοί φίλοι της ομάδας αναρωτιούνται αν το αυριανό παιχνίδι θα είναι και για τον Γιάννη Πετράκη το τελευταίο στον πάγκο του ΠΑΣ. Γιατί από την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη για την ανανέωση της συνεργασίας.
Όπως γράψαμε και άλλες φορές, οι συζητήσεις θα γίνουν στην κατεύθυνση παραμονής του Κρητικού τεχνικού, αφού και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να υπάρξουν συμφωνίες και να πέσουν υπογραφές, είναι και το θέμα Πετράκη με αρκετά ερωτηματικά.

Ο έμπειρος τεχνικός σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena FM 89,4 της Θεσσαλονίκης τόνισε και τα εξής: «Είναι αρχή μου ως προπονητής να κάνω πάντα κουβέντα με την ομάδα όπου δουλεύω. Ο ΠΑΣ είναι μια πολύ σημαντική ομάδα για μένα, καθώς μου έδωσε ένα σκαλοπάτι και έδειξε πως μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Θα κάνω μια κουβέντα με τον πρόεδρο και θα μιλήσουμε για τα επόμενα βήματα, όποια και αν είναι αυτά». Επίσης εξωτερίκευσε την επιθυμία του να δουλέψει σε μια μεγαλύτερη ομάδα: «Θα μου ήταν ευχάριστο να δουλέψω σε μια πιο μεγάλη ομάδα. Δείχνω μέσα από τη δουλειά μου τι μπορώ να κάνω και αν μου δοθεί η ευκαιρία θα είναι κάτι ευχάριστο και τιμητικό για μένα». 

Κάθε λέξη του Πετράκη φαίνεται πολύ προσεγμένη και δεν αφήνει κανένα περιθώριο εκτίμησης αν θα μείνει ή θα φύγει από τον ΠΑΣ. Και όταν λέει ότι θέλει να δουλέψει σε μεγαλύτερη ομάδα, προφανώς εννοεί επιπέδου Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον αυτή η ερμηνεία δίνεται στα Γιάννινα, αφού και ο ΠΑΣ είναι μια πολύ σημαντική ομάδα και πλην των ανωτέρω τεσσάρων καμία άλλη ομάδα δεν θεωρείται από τους Γιαννιώτες ότι είναι πάνω από τον ιστορικό «Άγιαξ της Ηπείρου» και ότι έχει μεγαλύτερη δυναμική από αυτόν. Εκτίμησή μας είναι ότι ο Πετράκης κινείται προς την κατεύθυνση να παραμείνει στην ομάδα και τη νέα σεζόν μαζί με τους καθ' όλα άξιους συνεργάτες του.

Επίσης ο Πετράκης αναφέρθηκε και στην πορεία του ΠΑΣ, προσθέτοντας τα εξής: «Η ομάδα ήταν σε πολύ δύσκολη θέση τα προηγούμενα χρόνια λόγω μη αδειοδότησης. Τα τελευταία χρόνια που είμαι εγώ εδώ έφυγαν δέκα με έντεκα παίκτες ενδεκάδας. Τα παιδιά έκαναν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα που άλλαξε επίπεδο. Χρειάζεται προσπάθεια για την επόμενη μέρα, καθώς του χρόνου θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, διότι πέφτουν τέσσερις ομάδες. Θέλει σύνεση και ωριμότητα για να μείνει η ομάδα στο επίπεδο που είναι και να πάει για το κάτι παραπάνω».