Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Άγχος έχει ο Ολυμπιακός και όχι ο ΠΑΣ

Στιγμιότυπο από το ματς του α' γύρου στα Γιάννινα όπου κέρδισε 0-2 ο Ολυμπιακός

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.
Οι απουσίες είναι γνωστές και ο Πετράκης προσπαθεί να  βρει πρόσωπα και σχήματα που θα διατηρήσουν την αγωνιστική ισχύ της ομάδας. Στην άμυνα, για τις θέσεις των τραυματιών Τζημόπουλου, Σκόνδρα προορίζονται οι Κοζορώνης, Ναδάλες, μαζί με τους Μιχαήλ, Μπέριο. Για τις θέσεις των τιμωρημένων Λίλα και Ακόστα στο κέντρο, προβάδισμα έχουν οι Γαρουφαλιάς, Βιδάλ αντίστοιχα. Στην επίθεση αντί των Κόντε (τραυματίας), Ζάιρο (τιμωρημένος) θα παίξουν Μαμπουλού και Γιάκος. Αν όμως επιλεγεί σχήμα με έναν επιθετικό, λόγω καλύτερης φυσικής κατάστασης, περισσότερες πιθανότητες έχει ο Γιάκος. 


Αυτές είναι οι κινήσεις στη σκακιέρα του ΠΑΣ με τα μέχρι τώρα δεδομένα, με στόχο να αντιμετωπίσει με αξιώσεις τον Ολυμπιακό σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση. Μπορεί για τους «κυανόλευκους» να μην υπάρχουν βαθμολογικά κίνητρα, αφού χάθηκε από καιρό η διεκδίκηση της πέμπτης θέσης, αλλά θέλουν να κερδίσουν τις τελευταίες εντυπώσεις και να σταθούν ανταγωνιστικοί απέναντι στους γηπεδούχους. 

Και στα Γιάννινα λένε ότι φαβορί είναι, φυσικά, ο Ολυμπιακός, που θέλει να σιγουρέψει και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας και τη δύναμη της έδρας. Αυτό, όμως, δεν αναιρεί το δικαίωμα από τους παίκτες του Πετράκη να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους και ό,τι καταφέρουν. Άλλωστε ο ΠΑΣ δεν έχει κανένα άγχος και θα παίξει ελεύθερα, γιατί όποιο αποτέλεσμα έρθει, δεν θα κρίνει κάποιο στόχο του. Αν όμως κάνει καλή εμφάνιση ή καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα, θα είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των φιλάθλων του και για το πρεστίζ της ομάδας. Έτσι, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα, οι Γιαννιώτες ετοιμάζονται χωρίς άγχος και πίεση για το παιχνίδι του Φαλήρου. 

Η προετοιμασία μπαίνει στην τελική ευθεία με ασκήσεις τακτικής και δίτερμα σε καθημερινή βάση. Το πρωί του Σαββάτου θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει αεροπορικώς για Αθήνα. Ειδικά σήμερα και αύριο ο Πετράκης θα δοκιμάσει το σχήμα που σκέφτεται να παρατάξει στο Καραϊσκάκη, κάνοντας στους παίκτες και ανάλυση για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Στις προπονήσεις περισσότερο βάρος πέφτει στο δέσιμο της άμυνας και του κέντρου, για να κλείνουν οι χώροι και να μη βρίσκουν εύκολα διαδρόμους οι «ερυθρόλευκοι». Σε ένα τέτοιο ματς, είναι λογικό  μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ να σκέφτεται πρωτίστως πώς θα διαφυλάξει τα νώτα της και ύστερα όλα τα υπόλοιπα.

 ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΧΟΥΧΟΥΜΗ

Την περίπτωση του Διαμαντή Χουχούμη φαίνεται πως εξετάζουν εκ νέου στον ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία πιθανότητα να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι ο Λεονάρντο Κούτρης και στον «Άγιαξ της Ηπείρου» θέλουν να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Όπως έγραψε η εφημερίδα Goal, οι Ηπειρώτες παρακολουθούν την περίπτωση του 23χρονου άσου και το επιθυμητό σενάριο για εκείνους θα ήταν να μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό.  Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο Έλληνας άσος δεν συμπεριλαμβάνεται στα βασικά πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιπλέον κίνδυνο τιμωρίας που φτάνει μέχρι και την αφαίρεση βαθμών αντιμετωπίζει πλέον ο Ολυμπιακός μετά και την ανακοίνωση της κλήσης του σε απολογίας από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Σύμφωνα με αυτή ο Ολυμπιακός θα απολογηθεί και για παράβαση του άρθρου 29 το οποίο κάνει λόγο για βία κατά αξιωματούχων και το οποίο μπορεί να επισύρει ποινή για αφαίρεση βαθμών των "ερυθρολεύκων".

Βέβαια όλα θα ξεκαθαρίσουν κατά την απολογία του Ολυμπιακού η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη (20/4) στις 16:00. Πλην του Ολυμπιακού σε απολογία κλήθηκε σε απολογία και ο παρατηρητής του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, Θεμιστοκλής Βαλσάμης. Επίσης στην σχετική δίωξη υπάρχουν κλήσεις σε απολογία και του Παναθηναϊκού αλλά και του ΠΑΟΚ για την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Στο Λιμάνι παραμένουν ψύχραιμοι, καθώς γνωρίζουν περιπτώσεις πολύ σοβαρότερες από αυτή με την κατηγορούνται -με εκθέσεις που στοιχειοθετούσαν βαρύτερο κατηγορητήριο- όπου η ποινή ομάδων έφτασε μάξιμουμ στην τιμωρία έδρας συν ένα βαρύ χρηματικό πρόστιμο και όχι πάντως σε αφαίρεση βαθμών. Οι "ερυθρόλευκοι" βλέπουν περισσότερο να επιχειρείται μια επικοινωνιακή πολιτική πάνω στην υπόθεση, χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει βάση για να στηριχθεί κατηγορία που φτάνει μέχρι την εφαρμογή της ποινής που αναφέρεται στην παράγραφο 4γ του άρθρου 29. Το νομικό επιτελείο των Πειραιωτών βρίσκεται επί ποδός, ετοιμάζοντας την απολογία της Πέμπτης (20/4, 16:00) ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ. Μένει να δούμε αν θα γίνει μέσω φυσικού προσώπου ή υπομνήματος, ενώ ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα να ζητήσει αναβολή.


ΧΩΡΙΣ  ΜΠΟΤΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Μποτία. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στην διάθεσή του. Ο κόουτς των ερυθρόλευκων σε καθημερινή βάση επαναλαμβάνει να προσέξουν πολύ οι παίκτες του τον ΠΑΣ, για να σιγουρέψουν έτσι την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ


Για την 3η αγωνιστική του 4ου γύρου του πρωταθλήματος Νέων Κ-17 ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί σήμερα στα Γιάννινα τη Βέροια. Ο αγώνας θα γίνει στις 14.00 στο ΠΕΑΚΙ με διαιτητή τον Δημήτρη Μπόσια του συνδέσμου Ηπείρου. 
-Για την 6η αγωνιστική του 3ου γύρου του πρωταθλήματος Νέων Κ-15 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στη Βέροια με την τοπική ομάδα.  Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 14.00 στο γήπεδο Παλατιτσίων με διαιτητή τον Χρήστο Παυλίδη του συνδέσμου Ημαθίας.