Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Γ. Πετράκης: Χάσαμε χωρίς να κάνει ευκαιρίες ο αντίπαλος

Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης χαρακτήρισε άδικη την ήττα της ομάδας του


Στην έλλειψη τύχης απέδωσε ουσιαστικά ο Γιάννης Πετράκης την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Ηρακλή με 2-1 και τόνισε ότι οι παίκτες του χρειάζονται στήριξη αυτήν την περίοδο. 

«Να τελειώσει το πρωτάθλημα, δεν βοηθάει την ομάδα αυτή η συζήτηση τώρα. Τη διάθεση, την αγάπη, το σεβασμός και την αφοσίωση, τα έχω αποδείξει. Όταν θα τελειώσει το πρωτάθλημα θα τα πούμε. Η αγάπη, αφοσίωση και σεβασμός αποδείχτηκε με πράξεις από εμένα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε άλλο σχόλιο», απάντησε σε ερώτηση που έγινε για το αν θα υπάρξουν άμεσα συζητήσεις για το ενδεχόμενο να ανανεωθεί το συμβόλαιό του. 

Αναλυτικά μίλησε για: 

-την ήττα από τον Ηρακλή: «Το σημερινό παιχνίδι μας αφήνει πίκρα και στεναχώρια, γιατί το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα μας, αν υπολογίσουμε ότι δεχτήκαμε δύο γκολ χωρίς ο αντίπαλος να κάνει ευκαιρία και ότι στο β’ μέρος φτάσαμε με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, ενώ ο αντίπαλος είχε αν θυμάμαι μία καλή στιγμή. Μας έλειπαν η τελική πάσα και τα καλά στημένα σήμερα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε ή να κερδίσουμε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν ανταμείφθηκε με το ανάλογο αποτέλεσμα». 

- το πόσο δύσκολο είναι να δώσει κίνητρο στους παίκτες του αυτήν την περίοδο: «Δεν παίζουμε μόνοι μας, έχουμε και τον αντίπαλο, που σήμερα καιγόταν για τη νίκη. Το πρώτο που μετράω σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πόσο θέλουμε να κάνουμε πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα δεν είχαμε σπουδαία ποιότητα, αλλά κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Δεν κάναμε τις ευκαιρίες που έπρεπε, αλλά τα παιδιά ήταν σε πίεση μετά την ήττα από τη Βέροια. 

Όταν βγαίνεις εκτός μιας τροχιάς και στόχων σίγουρα υπάρχει μια δυσκολία στη διαχείριση, αλλά πάντα οδηγός μας πρέπει να είναι πως θα γινόμαστε καλύτεροι. Δεν είναι εύκολο να ελέγχεις τα μυαλά των ανθρώπων. Σαν προπονητής θέλω να πετυχαίνουμε το καλύτερο. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, δεν απεικονίζεται σε όλους το ίδιο αυτό. Πλην των αγώνων με Βέροια και Λεβαδειακό που ήμασταν κακοί, στα υπόλοιπα ματς κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν ήρθε κάποια νίκη. Η ομάδα ήταν ψηλά στη βαθμολογία ως τα μέσα της σεζόν, είχε από νωρίς την ασφάλεια στη βαθμολογία. Οι ίδιοι παίκτες το είχαν πετύχει αυτό. Τώρα είναι σε μια στιγμή που χρειάζονται στήριξη, γιατί υπάρχει στεναχώρια για τα αποτελέσματα. 

Άλλα παιχνίδια τα χάσαμε δίκαια, αλλά -όπως το σημερινό- από συγκυρίες. Σήμερα ο αντίπαλος δεν έκανε κάτι καλύτερα από εμάς. Κι εμείς είχαμε κάποια στιγμή ρέντα στο πρωτάθλημα. Πρέπει να τα βλέπουμε ισορροπημένα τα πράγματα, άλλες φορές ευνοηθήκαμε, άλλα όχι από την τύχη. Είναι στιγμές που μπαίνει εύκολα το γκολ κι άλλες όχι». 

- το αν θα γίνει συζήτηση για το συμβόλαιό του μέσα στο Πάσχα: «Να τελειώσει το πρωτάθλημα, δεν βοηθάει την ομάδα αυτή η συζήτηση τώρα. Τη διάθεση, την αγάπη, το σεβασμός και την αφοσίωση, τα έχω αποδείξει. Όταν θα τελειώσει το πρωτάθλημα θα τα πούμε. Η αγάπη, αφοσίωση και σεβασμός αποδείχτηκε με πράξεις από εμένα. Δεν χρειάζεται να κάνουμε άλλο σχόλιο».