Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός που κέρδισε 5-0 τον ΠΑΣ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 5-0 τον ΠΑΣ και κατέκτησε το πρωτάθλημα


Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας και μαθηματικά καθώς κέρδισε 5-0 τον ΠΑΣ στο Καραϊσκάκη, με τα γκολ που σημείωσαν Μαρίν, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια (2), Ντομίγκεζ με πέναλτι.
Είναι το 44ο πρωτάθλημα στην ιστορία των «ερυθρόλευκων» και το 7ο συνεχόμενο στη Σούπερ Λίγκα. Ο ΠΑΣ πήγε αποδεκατισμένος στο παιχνίδι αυτό, έχοντας εκτός ομάδας τους τραυματίες Τζημόπουλο, Κόντε, Σκόνδρα και τους τιμωρημένης Ζάιρο, Λίλα, Ακόστα. Άντεξε μόνο στα πρώτα 20 λεπτά που διατήρησε ανέπαφη την εστία του και στη συνέχεια υπέκυψε στην ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιο άγχος στην αρχή, αλλά στη συνέχεια ήταν οι πρωταγωνιστές του αγώνα, ήταν πολύ καλύτεροι από τους φιλοξενούμενους και κέρδισαν δίκαια. 

Ο ΠΑΣ μόνο με ένα θαύμα θα μπορούσε να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε στο ματς αυτό όλη τη χρονιά, καθώς ήθελε να διασφαλίσει τον τίτλο. Τα θαύματα γίνονται στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι συχνά. Έτσι η ήττα του ΠΑΣ ήρθε φυσιολογικά απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα που είχε τη δύναμη της έδρας και τον αέρα του πρωταθλητή. Δεν υπάρχει καμία σκιά ή αμφισβήτηση για το αποτέλεσμα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος από τον ΠΑΣ, κέρδισε δίκαια και αν δεν έκανε ο Πασχαλάκης καταπληκτικές αποκρούσεις, μπορούσε το σκορ να φτάσει στα ύψη. 

Η πτωτική πορεία του ΠΑΣ είχε ξεκινήσει πολλές αγωνιστικές πριν. Τώρα θα πρέπει να περάσει και το ματς με την ΑΕΚ για να γίνει με σωστές κινήσεις ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά. Από τον ΠΑΣ κορυφαίος ήταν ο Πασχαλάκης και φιλότιμα κινήθηκαν οι Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Μιχαήλ, Μπέριος, Γαρουφαλιάς. Δραστήριος ήταν στην επανάληψη και ο Μαμπουλού, αλλά ήταν μόνος του και δεν μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω.


ΤΑ ΓΚΟΛ

21’: Ο Μαρίν έκανε το 1-0 με κοντινό σουτ, αφού προηγήθηκε κεφαλιά του Ρομάο και απόκρουση του Πασχαλάκη.

24’: Το 2-0 για τον Ολυμπιακό με κεφαλιά του Ντα Κόστα σε εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη.

29’: Γκολ για τον Ολυμπιακό, όταν σουτ του Σεμπά βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ και στην επιστροφή ο Ντε λα Μπέγια με κοντινό πλασέ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα.

71’: ο Ντε λα Μπέγια με κοντινό σουτ έγραψε το 4-0 αφού είχε προηγηθεί καλός συνδυασμός και αλλαγή της μπάλας από τους Ντομίνγκεζ, Ελιουνούσι και Σεμπά.

81’: Σε σέντρα του Σεμπά η μπάλα βρήκε το χέρι του Μιχαήλ. Το πέναλτι πλου καταλόγισε ο Τζήλος εκτέλεσε εύστοχα ο Ντομίνγκεζ και έκανε το 5-0.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

3': O Mάριν κάνει ελιγμούς από τα δεξιά και μέσα στην περιοχή, οι παίκτες του Ολυμπιακού... πάζουν βόλεϊ με το κεφάλι, ο Ρομαό δίνει σε Φορτούνη, κεφαλιά από κοτά, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

15': Σουτ Κοροβέση από τα αριστερά και μέσα στην περιοχή, κόντρα Φιγκέιρας και κόρνερ για τον ΠΑΣ, το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο.

20': Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Συρτό σουτ Σεμπά από το ύψος του πέναλτι, εντυπωσιακή απόκρουση Πασχαλάκη.

33': Καλοτραβηγμένη εκτέλεση φάουλ Φορτούνη από τα δεξιά του ημικύκλιου, με εκτίναξη στο αριστερό παραθυράκι του σε κόρνερ ο Πασχαλάκης, το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο.

34': Ο Μάρτινς μέσα στην περιοχή από τα δεξιά, σηκώνει την μπάλα, σουτ, πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

60': Σουτ Ανσαριφάρντ από τα δεξιά, σε κόρνερ ο Πασχαλάκης. Εκτελεί ο Σεμπά από τα δεξιά, περνά ανεκμετάλλευτο.

66’: Κάθετη μπαλιά του Μαμπουλού στον Γιάκο αλλά βγήκε γρήγορα και απέκρουσε ο Καπίνο.
70’: Καλό σουτ του Κοροβέση έφυγε μόλις άουτ.

74’: Σουτ του Σεμπά η μπάλα βρήκε το σώμα του Μιχαήλ, άλλαξε πορεία με κατεύθυνση στα δίχτυα αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε τη μπάλα.

84': Κόρνερ για τον ΠΑΣ από τα δεξιά, κεφαλιά του Μπέριου, άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή η διαιτησία του Τζήλου (Λάρισας) και των βοηθών του Γκάγκα (Λάρισας), Αναστόπουλου (Αρκαδίας). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Σκουλάς (Θεσσαλίας) και παρατηρητής ο Μαυρόπουλος (Μακεδονίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μπέριος (ΠΑΣ).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Ρέτσος, Ντα Κόστα  (63’ Καμπιάσο), Ρομαό, Μαρτίνς, Μαρίν (46’ Ελιουνούσι), Σεμπά, Φορτούνης (46’ Ντομίνγκεζ), Ανσαριφάρντ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Κούτρης, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (67’ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Νικολιάς (89’ Νικολιάς), Βιντάλ (46’ Μαμπουλού), Γιάκος.