Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Το νόημα της ανακοίνωσης του ΠΑΣ και ο "κίτρινος πυρετός"

Ο Ζάιρο που έχει 7 κάρτες δεν θα παίξει με Βέροια και Ολυμπιακό

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Ανακοίνωση που πλέκει το εγκώμιο στον Γιάννη Πετράκη εξέδωσε χθες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, με αφορμή την συμπλήρωση 100 αγώνων πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα στον πάγκο της ομάδας, αλλά που δείχνει και τον δρόμο του μέλλοντος για την ανανέωση της συνεργασίας για τη νέα σεζόν.
Η αναφορά ότι ο ΠΑΣ βρήκε έναν προπονητή που θα κάνει μεγαλύτερη την ομάδα από ότι είναι τώρα, φανερώνει και τις προθέσεις της ΠΑΕ για ανανέωση της συνεργασίας. Απομένει αυτό να επισφραγισθεί και από την πλευρά του Γιάννη Πετράκη, που εκτιμάται ότι θα είναι και πάλι θετικός στο να μείνει στα Γιάννινα εκτιμώντας και το γεγονός ότι ο ΠΑΣ ήταν το εφαλτήριο απογείωσης της καριέρας του, εισπράττοντας στα Γιάννινα από τον κόσμο μεγάλη αγάπη και εκτίμηση. Αν λάβουμε υπόψη τι έγινε τα προηγούμενα τρία χρόνια, το θέμα αυτό θα συζητηθεί μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα.

Όπως γράψαμε και χτες στον «Η.Α» ο Γιάννης Πετράκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ στις 1-1-2014 διαδεχόμενος τον Σάκη Τσιώλη. Στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης συμπλήρωσε 100 παιχνίδια στον πάγκο του ΠΑΣ, συν 15 παιχνίδια κυπέλλου και 4 παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ. Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει τα εξής: «Τους 100 αγώνες πρωταθλήματος στον πάγκο της ομάδας μας συμπλήρωσε την Κυριακή στην Τρίπολη ο προπονητής μας κ. Πετράκης. Τα τρία αυτά χρόνια χάρισαν σε όλους εμάς στιγμές χαράς κι επιτυχίες με αποκορύφωμα τη συμμετοχή μας στο Europa League. Στο πρόσωπο του Κρητικού-Ηπειρώτη τεχνικού βρήκαμε την ποδοσφαιρική προσωπικότητα που ταίριαζε στις φιλοδοξίες μας για έναν πιο μεγάλο ΠΑΣ. Δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι που του έχουμε αναθέσει όλα αυτά τα χρόνια τον τεχνικό σχεδιασμό, προγραμματισμό και οργάνωση της ομάδας. Κόουτς σε ευχαριστούμε». 

Στον αγωνιστικό τομέα, άλλαξε το πρόγραμμα και οι προπονήσεις θα συνεχισθούν μέχρι την Παρασκευή, ενώ οι παίκτες θα πάρουν διήμερο ρεπό για το Σαββατοκύριακο. Χτες η προπόνηση έγινε κανονικά στο ΠΕΑΚΙ όπου ο Γιάννης Πετράκης ζήτησε από τους παίκτες του να μη χαλαρώσουν αυτές τις μέρες που δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα, αλλά να μη χαλαρώσουν ούτε και στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να κλείσουν με καλές εντυπώσεις την αυλαία της φετινής σεζόν, καθώς οι τελευταίες εντυπώσεις είναι καταλυτικές. Το διάστημα αυτό θα γίνει μίνι προετοιμασία ώστε στο επόμενο ματς με την Ξάνθη το Σάββατο 1 Απριλίου η ομάδα να είναι σε καλή κατάσταση και να διεκδικήσει τη νίκη. Απουσιάζουν οι δύο διεθνείς Λίλα (Εθνική Αλβανίας), Τζημόπουλος (Εθνική Νέας Ζηλανδίας), πρόγραμμα θεραπείας ακολουθεί ο Σκόνδρας ώστε να είναι έτοιμος στο επόμενο ματς, ενώ ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα και σύντομα θα μπει στο κανονικό ο Ιγκόρ Βιδάλ. Όπως έγινε γνωστό από την ΠΑΕ προληπτικά δεν προπονήθηκαν χθες οι Μπουκουβάλας, Ακόστα, Κοζορώνης που έχουν μικροπροβλήματα τραυματισμών. 

ΠΟΥ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ

Όσον αφορά το θέμα με τις κίτρινες κάρτες ο Μπουκουβάλας δηλώθηκε να μη παίξει στο ματς με την Ξάνθη, ο Ακόστα στο εκτός έδρας ματς με τον Ολυμπιακό και ο Ζάιρο που συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες δηλώθηκε να μη παίξει στα εκτός έδρας παιχνίδια με Βέροια και Ολυμπιακό. Από την προηγούμενη αγωνιστική είχε δηλωθεί να μη παίξει στη Βέροια και ο Τζημόπουλος. Η σημερινή προπόνηση θα γίνει στις 11 το πρωί.