Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Μέτριο παιχνίδι με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Κύζα


Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΠΑΣ - Παναιτωλικός 0-0


Με λευκή ισοπαλία 0-0 σφραγίσθηκε η αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Σε ένα ματς όπου αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Κύζας από την διαιτησία του οποίου έχουν παράπονα και οι δύο ομάδες και ο οποίος έκανε πολλά λάθη.
Έχασε φάσεις, αργούσε να σφυρίξει, έκανε λάθη και ήταν έξω από το παιχνίδι. Κρίμα, γιατί στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός πήγε καλά, αλλά στα Γιάννινα τα μούσκεψε. 

Το γκολ του Κόντε στο 73’ φαίνεται καθαρό, καθώς ο Κυριακίδης έχασε τη μπάλα που βρήκε την πλάτη του Κόντε και κατέληξε στα δίχτυα και δεν υπάρχει περίπτωση φάουλ. Και επίσης στο α’ μέρος ανακόπηκε λανθασμένα ως οφσάιντ ο Ζάιρο που έμπαινε μόνος του στα καρέ του Κυριακίδη. Εδώ το λάθος είναι του επόπτη Γκαβέρα και όχι του Κύζα. Ο Παναιτωλικός φωνάζει για τη φάση του 12’ όπου φαίνεται ο Μπέριος να σπρώχνει τον Παπαδόπουλο και ο επιθετικός του Παναιτωλικού να κάνει πιο… θεαματικό το πέσιμό του. Ήταν μια φάση που θα μπορούσε να καταλογισθεί πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων. Αυτά ήταν τα πιο χτυπητά λάθη. 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, πέρα από τα διαιτητικά παρατράγουδα, ότι άξιζε ήταν το α’ ημίχρονο, στο οποίο παίχθηκε καλύτερο ποδόσφαιρο και υπήρξαν αρκετές φάσεις, με τον ΠΑΣ να έχει τις περισσότερες ευκαιρίες. Το κερασάκι στην τούρτα του θεάματος ήταν δύο καλές αποκρούσεις του Κυριακίδη και μια θεαματική απόκρουση του Πασχαλάκη σε σουτ του Πάουλο μόλις ξεκίνησε το β’ μέρος. Συν το δοκάρι του Παναιτωλικού στο 24’ με τον Ροντρζίγκες. Στην επανάληψη δεν υπήρξαν μεγάλες φάσεις, παίχθηκε μέτριο ποδόσφαιρο, κουραστικό για τον κόσμο σε κάποια διαστήματα. Ωστόσο ο ΠΑΣ πέτυχε ένα καθαρό γκολ στο 73’ με τον Κόντε που κακώς ακυρώθηκε. Σωστά ακυρώθηκε γκολ του Παναιτωλικού το οποίο είναι ως μη γενόμενο γιατί είχε σηκωθεί η σημαία πριν ολοκληρωθεί η φάση και καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Επίσης στο 81’ ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι με τον Βιδάλ αλλά σωστά δεν έδωσε τίποτα ο Κύζας. 

Η ισοπαλία δεν έχει κανένα βαθμολογικό αντίκρισμα για τον ΠΑΣ. Μόνο μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν για την 5η θέση, όχι ουσιαστικές. Το μόνο που του μένει είναι να τελειώσει με αξιοπρέπεια το πρωτάθλημα, όπως είπε στις δηλώσεις ο Πετράκης και να πιάσει την καλύτερη δυνατή βαθμολογική θέση, κάνοντας μετά το Πάσχα και τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Για τον Παναιτωλικό είναι ένα καλό αποτέλεσμα γοήτρου μέσα στα Γιάννινα, όπου έχει μια δυσμενέστατη παράδοση αγώνων. 


ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

12': Πέναλτι ζητούν στον Παναιτωλικό με τον Παπαδόπουλο, αλλά ο Κύζας κάνει νεύμα για να συνεχιστεί το ματς. Ο έμπειρος επιθετικός φάνηκε να σπρώχτηκε από τον Μπέριο σε μία αμφιλεγόμενη απόφαση.

15’: Ο Ζάιρο άνοιξε την άμυνα από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα αλλά δεν υπήρξε παίκτης του ΠΑΣ που να τσιμπήσει τη μπάλα και να την σπρώξει στα δίχτυα.

24': Απίστευτη φάση για τον Παναιτωλικό! Ο Πάουλο εκτελεί φάουλ από αριστερά με τον Ροντρίγκες να κάνει προβολή στο δοκάρι για να υποδειχθεί τελικά επιθετικό φάουλ στον Πασχαλάκη.

25': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Κυριακίδης αποσοβεί το γκολ σε δεξί σουτ του Ζάιρο.

32': Δεξί σουτ του Μπουκουβάλα με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει στην αριστερή του γωνία.

36': Μεγάλη επέμβαση του Κυριακίδη σε κάθετη πάσα του Ζάιρο από δεξιά και σουτ του Γιάκου στην αριστερή του γωνία.

46': Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Παπαδόπουλος πατά για τον Μάρκος Πάουλο που κάνει το σουτ, ο Πασχαλάκης απογειώνεται στην αριστερή του γωνία.

49': Ο Πάουλο εκτελεί φάουλ και η φάση σταματά σωστά για οφσάιντ. Στην εξέλιξή της η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

73': Ο Κυριακίδης χάνει την μπάλα, ο Κόντε σκοράρει και η φάση σταματά για επιθετικό φάουλ. Έξαλλος ο Ισπανός, θεωρεί ότι κάνει θέατρο ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, ο οποίος έμεινε στο έδαφος.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Κακή η διαιτησία του Κύζα, του ξέφυγαν φάσεις, αργούσε να σφυρίξει. Επόπτες ήταν οι Γκαβέρας (Αχαΐας), Παρασίου (Ημαθίας) 4ος: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) . Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Ζάιρο, Τζημόπουλος, Λίλα, Βιδάλ, Μιχαήλ (ΠΑΣ), Ρότσα, Πάουλο, Παπαδόπουλος (Παναιτωλικός).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας (69’ Κούτρης), Λίλα, Ακόστα, Ναδάλες (74’ Βιδάλ), Γιάκος (75’ Κοζορώνης), Πέδρο Κόντε, Ζάιρο.


ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μιγκέλ Ροντρίγκες, Κλέσιο (64’ Ρόσα), Μάκος (46’ Λόπες), Μάρκος Πάουλο, Φεντερίκο Μπράβο, Λουίς Ρότσα, Παπαδόπουλος, Ρέι (82’ Μουνιός).