Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ο ΠΑΣ θέλει με αξιοπρέπεια να κλείσει την φετινή αγωνιστική αυλαία

Με αξιοπρέπεια θέλει να κλείσει την αγωνιστική αυλαία του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Εντατικά και σε καθημερινή βάση συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα με την Ξάνθη που θα γίνει το άλλο Σάββατο 1 Απριλίου στο στάδιο "Ζωσιμάδες".
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μπορεί να μη έχει κάποιον ιδιαίτερο στόχο στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, αφού δεν μπορεί να καλυφθεί η διαφορά των 9 βαθμών από την 5η θέση, αλλά όπως λέγεται εντός των τειχών της ομάδας, θα γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την κατάληψη μιας καλής θέσης και παράλληλα η ομάδα να κλείσει με αξιοπρέπεια την αυλαία χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα για οποιονδήποτε σχολιασμό.

Οι κυανόλευκοι επειδή θα παίξουν με ομάδες που καίγονται για βαθμούς όπως είναι κυρίως Ξάνθη, ΑΕΚ, Βέροια, Ηρακλής, θέλουν να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να δώσουν στο γήπεδο τον καλύτερο εαυτό τους για να πάρουν όσο δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Έτσι ο ΠΑΣ κάθε άλλο παρά αδιάφορος θα είναι και στα τελευταία πέντε παιχνίδια, έχοντας το βλέμμα του στο ματς με την Ξάνθη με στόχο να επιστρέψει και πάλι στις νίκες. 

Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο ΠΕΑΚΙ με εντατικούς ρυθμούς για να μη χαλαρώσει κανείς λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος. Μόνο το Σαββατοκύριακο θα δοθεί ρεπό για να ξεκούραση και από Δευτέρα η προετοιμασία θα μπει στους ρυθμούς του αγώνα με την Ξάνθη. Υπάρχει ερωτηματικό με τον αμυντικό Απόστολο Σκόνδρα αν προλάβει να είναι έτοιμος από Δευτέρα ώστε να ξεκινήσει προπονήσεις για να καλύψει και το χαμένο έδαφος προετοιμασίας αφού είναι τραυματίας από την περασμένη εβδομάδα. Αντίθετα οι Μπουκουβάλας και Γαρουφαλιάς μπήκαν από χθες κανονικά στο πρόγραμμα προπονήσεων, αλλά ο πρώτος δεν υπολογίζεται με Ξάνθη γιατί συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες και το κενό στο δεξιό άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Καρανίκας. Επίσης γύρισε από την άδεια και άρχισε προπονήσεις και ο Ακόστα. Πλην του Μπουκουβάλα που είναι τιμωρημένος και του Σκόνδρα που είναι τραυματίας δεν υπάρχουν άλλες απώλειες στον ΠΑΣ. 

Απουσιάζουν τις μέρες αυτές και οι διεθνείς Λίλα και Τζημόπουλος. Ο Λίλα είναι με την Εθνική Αλβανίας που σήμερα στις 21.45 θα παίξει στη Ρώμη με την Εθνική Ιταλίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 ενώ την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 19.00 υπάρχει και φιλικό με την Βοσνία Ερζεγοβίνη στα Τίρανα. . 

Ο Τζημόπουλος και αυτή την φορά έκανε μεγάλο ταξίδι για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Νέας Ζηλανδίας η οποία στις 3 η ώρα το πρωί του Σαββάτου θα παίξει στα Νησιά Φίτζι και την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 9.35 το πρωί θα γίνει ο επαναληπτικός στην Ουέλινγκτον πρωτεύουσα της Νέας Ζηλανδίας. Επειδή είναι μεγάλες οι αποστάσεις ο αμυντικός του ΠΑΣ θα επιστρέψει στην βάση του Πέμπτη βράδυ ή Παρασκευή, παραμονές του αγώνα με την Ξάνθη. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα για τον ΠΑΣ γιατί είναι βασικός στην Εθνική ομάδα της Νέας Ζηλανδίας και πέρα από την κόπωση των αγώνων είναι το επιπρόσθετο βάρος με τα ταξίδια και την αλλαγή ώρας, αφού το πρώτο ματς θα γίνει χαράματα και το άλλο πρωί. Η προετοιμασία θα συνεχισθεί και σήμερα στις 11 το πρωί και με αυτή θα ολοκληρωθεί το προπονητικό πρόγραμμα της εβδομάδας καθώς ακολουθεί το διήμερο ρεπό.