Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Χάθηκε η Ευρώπη, όχι όμως και το όραμα

Θα ξανάρθουν και πάλι οι καλές και μεγάλες στιγμές για τον "Άγιαξ της Ηπείρου"

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Χωρίς τον Γιάννη Πετράκη που προσβλήθηκε από ίωση έγινε η χθεσινή προπόνηση του ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ. Ο κόουτς έμεινε κλινήρης και το πρόγραμμα βγήκε από τον βοηθό του Γιάννη Ταουσιάνη και τον γυμναστή Βασίλη Αλεξίου.
Σήμερα ή αύριο ο Πετράκης θα επιστρέψει στα καθήκοντά του για να ετοιμάσει την ομάδα για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που θα γίνει την Κυριακή στην Τρίπολη με τον Αστέρα. Μάλιστα για τους Αρκάδες το ματς αυτό έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία, αφού ακόμα μαθηματικά δεν εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Τουναντίον ο ΠΑΣ θα παίξει από εδώ και πέρα περισσότερο απελευθερωμένα και χωρίς την πίεση των αποτελεσμάτων ή των βαθμών, καθώς έχει απομακρυνθεί πολύ η 5η θέση και είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλυφθεί στις τελευταίες 6 αγωνιστικές η διαφορά των 7 βαθμών. Ουσιαστικά έχει τελειώσει για τον ΠΑΣ ο στόχος της Ευρώπης, όπως παραδέχονται και οι κυανόλευκοι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σήκωσαν «λευκή πετσέτα». Στόχος είναι ο τερματισμός σε στην καλύτερη δυνατή θέση και παράλληλα να βοηθηθεί και ο Πέδρο Κόντε για να πετύχει όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ και να διεκδικήσει την 1η θέση στον πίνακα των σκόρερ. Κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ παίκτης του ΠΑΣ στην Α’ Εθνική, παρά μόνο ο Θαλής Τσιριμώκος με 16 γκολ ήρθε δεύτερος σκόρερ στην αγωνιστική σεζόν 1979-80. 

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα πάει για νίκη την Κυριακή στην Τρίπολη, καθώς θα παίξει χωρίς άγχος και αν συμβεί αυτό θα είναι για πρώτη φορά στην ιστορία του. Στην μικρή προϊστορία των αγώνων που υπάρχει με τον Αστέρα Τρίπολης, αφού οι δρόμοι τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2006, στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας καταγράφονται 4 νίκες του Αστέρα και 3 ισοπαλίες. Δεν έχει κερδίσει ποτέ ο ΠΑΣ. Η σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι οι 3 ισοπαλίες των φιλοξενουμένων σημειώθηκαν στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές σεζόν. 

Τραυματίας εξακολουθεί να είναι ο Απόστολος Σκόνδρας που ήταν εκτός και στο ματς με τον Παναιτωλικό. Απ’ ότι φαίνεται θα είναι εκτός ομάδος και στο ματς της Κυριακής. Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Τζημόπουλος που θα εκτίσει την ποινή στο εντός έδρας παιχνίδι με την Βέροια. Επιστρέφει ο Νίκος Καρανίκας που εξέτισε την ποινή του. Όσον αφορά το κλίμα, είναι ιδιαίτερα καλό, παρότι ο ΠΑΣ στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές δεν γεύθηκε την χαρά της νίκης, ενώ και οι ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη περιορίσθηκαν στο ελάχιστο, αν δεν μηδενίσθηκαν. 

Ο κόσμος στα Γιάννινα, όπως φαίνεται από τοποθετήσεις φιλάθλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτιμά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες, το προπονητικό τημ και η διοίκηση από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τώρα. Σε συνδυασμό και με το σφιχτό και περιορισμένο ρόστερ της ομάδας, ήταν λογικό ότι θα έρχονται και η περίοδος της κάμψης λόγω κυρίως κόπωσης. Τα μηνύματα των φιλάθλων είναι του στυλ: «Δεν ξεχνάμε τις μαγικές στιγμές του καλοκαιριού με τα ταξίδια για πρώτη φορά στην Ευρώπη για τα παιχνίδια με Οντ και Άλκμααρ, ούτε τα όσα ζήσαμε τόσα χρόνια μαζί. Συνεχίζουμε ενωμένοι». Είναι χαρακτηριστική η ατάκα από τον πρόεδρο των «Blue Vayeros» Χριστόδουλο Θεοδωρίκα: «Δεν μπορείς να απαξιώνεις και να αποδομείς αυτό που σε έκανε να ζήσεις την τελειότητα. Τα άλλα είναι για τους άλλους». 

Το χθεσινό πρόγραμμα στην προπόνηση περιλάμβανε αερόβια παιχνίδια υποομαδικής τακτικής ενώ ακολούθησε και οικογενειακό δίτερμα. Χθες προπονήθηκε και νεαρός έγχρωμος παίκτης που θα δοκιμασθεί από τον Πετράκη. Η σημερινή προπόνηση έχει προγραμματισθεί για τις 11 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ. Σήμερα θα γίνει και η βράβευση του Ζάιρο που ψηφίσθηκε MVP στο ματς με τον Παναιτωλικό.

ΦΕΥΓΟΥΝ ΤΖΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΛΙΛΑ


Οι διεθνείς Θέμης Τζημόπουλος και Άντι Λίλα δέχθηκαν προσκλήσεις από τις εθνικές ομάδες Νέας Ζηλανδίας και Αλβανίας αντίστοιχα και θα αναχωρήσουν μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο «Τζημο» θα αναχωρήσει για τα Φίτζι, όπου η Εθνική του θα δώσει 2 αγώνες ένα εκτός έδρας με τα Φίτζι κι ένα εντός έδρας, πάλι με την ίδια ομάδα, για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Ο Λίλα θα πάει στην Αλβανία για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Εθνικής Αλβανίας για τον εκτός έδρας αγώνα της 24ης Μαρτίου με την Ιταλία για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Επίσης, η Εθνική Αλβανίας έχει προγραμματίσει κι ένα φιλικό παιχνίδι στις 28 Μαρτίου, όπου θα υποδεχθεί σε φιλικό αγώνα τη Βοσνία.