Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Μετά από 7 χρόνια πάει στη Λάρισα ο ΠΑΣ

Για πρώτη φορά θα παίξει στο AEL FC ARENA το Σάββατο ο ΠΑΣ

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με εντατικές προπονήσεις και σε καθημερινή βάση συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου με τη Λάρισα. Μάλιστα οι δύο ιστορικές ομάδες θα συναντηθούν στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας μετά από 7 χρόνια.
Την προηγούμενη φορά είχαν αναμετρηθεί στο Αλκαζάρ στις 26/9/2009 για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος και το ματς αυτό έληξε ισόπαλο 0-0. Τώρα το ματς θα γίνει στο νέο γήπεδο «AEL FC ARENA» όπου ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση, καθώς δεν έχει παίξει εκεί ούτε και σε φιλικό παιχνίδι. Όλα τα ματς, επίσημα και φιλικά, ο ΠΑΣ τα έδωσε στο Αλκαζάρ κόντρα στην ΑΕΛ. Το Σάββατο θα παίξουν για πρώτη φορά στο γήπεδο αυτό. Όσο για την προϊστορία σε αγώνα πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Εθνικής καταγράφονται 9 νίκες της ΑΕΛ, 3 ισοπαλίες και 2 νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα. Η αναμέτρηση του Σαββάτου θα είναι η 15η στα χρονικά των δύο ομάδων και η πρώτη στο νέο γήπεδο της Λάρισας. Στο κυανόλευκο στρατόπεδο δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για να ξαναβρεί η ομάδα την φόρμα που είχε στα περισσότερα παιχνίδια και να ξεπεράσει την αγωνιστική κάμψη του τελευταίου καιρού. Ο Γιάννης Πετράκης ανέλυσε τα λάθη που έγιναν στη Λιβαδειά και χάθηκε το παιχνίδι ενώ ο ΠΑΣ είχε ανοίξει πρώτος το σκορ με τον Πέδρο Κόντε, ζητώντας από τους παίκτες του να δείξουν την ανάλογη ψυχραιμία και σοβαρότητα για την συνέχεια. Η διαφορά των 5 βαθμών από την 5η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη είναι μεν ένα ντεζαβαντάζ αλλά εκτιμάται ότι τίποτα δεν χάθηκε για τους κυανόλευκους και αν παίξουν με αποφασιστικότητα στην συνέχεια μπορούν να καλύψουν την διαφορά και να κάνουν την υπέρβαση. Με την προϋπόθεση ότι θα χάσουν βαθμούς και οι άλλες ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Επί του παρόντος η προσοχή είναι επικεντρωμένη στο ματς του Σαββάτου που θα είναι δύσκολο καθώς και οι δύο ομάδες για τους δικούς των λόγους καίγονται για βαθμούς.

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Λίγο πριν από την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, θεώρησαν καλό στον ΠΑΣ Γιάννινα να κάνουν Αγιασμό για να φύγει η κακοδαιμονία του τελευταίου καιρού και η ομάδα με αποφασιστικότητα να δώσει τα 8 τελευταία παιχνίδια που απέμειναν. Ο Αγιασμός έγινε στα αποδυτήρια της ομάδας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ο οποίος από καιρό είχε εκδηλώσει την επιθυμία να επισκεφθεί την ομάδα του ΠΑΣ, ανταποδίδοντας και επίσκεψη που είχε γίνει στην Μητρόπολη από τον προπονητή Γιάννη Πετράκη και τον γυμναστή Βασίλη Αλεξίου. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μιλώντας στους παίκτες τους έδωσε τις ευχές του και παράλληλα τόνισε: «Ο ψαράς μπορεί να μαζέψει μία φορά άδεια τα δίχτυα του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναπάει για ψάρεμα. Έτσι κι εσείς μη σταματάτε ποτέ την προσπάθεια. Το ότι χάσατε έναν αγώνα, όπως είπε και ο προπονητής σας, δεν ακυρώνει την προσπάθεια που έχετε κάνει ως τώρα. Μπράβο σας για όσα έχετε καταφέρει και καλή συνέχεια». Από την πλευρά του ΠΑΣ δόθηκε στον Μητροπολίτη μια φανέλα της ομάδας με τις υπογραφές όλων, ενώ αυτός χάρισε σε κάθε παίκτη μία Καινή Διαθήκη.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ

Μετά τον Αγιασμό στο ΠΕΑΚΙ έγινε η προπόνηση της ομάδας χωρίς να υπάρχουν προβλήματα, έχοντας ο Πετράκης όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Η επιστροφή του Μιχάλη Μπουκουβάλα λύνει τα χέρια του προπονητή για να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Νίκου Καρανίκα στο δεξιό άκρο της άμυνας. Το χθεσινό πρόγραμμα τα είχε όλα. Οργάνωση άμυνας και επίθεσης και στην συνέχεια δίτερμα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Ο Πετράκης θέλει να διορθώσει κάποια πράγματα στην ομάδα που δεν του άρεσαν στα τελευταία παιχνίδια και να βρει το σχήμα που θα ταιριάζει καλύτερα στα δεδομένα του μεθαυριανού αγώνα στη Λάρισα. Εκεί ο ΠΑΣ θα τα δώσει όλα για όλα με στόχο τη νίκη ώστε να έχει ελπίδες για να καλύψει την βαθμολογική διαφορά που υπάρχει από την 5η θέση. Επίσης τις τελευταίες μέρες ο ΠΑΣ λειτούργησε περισσότερο από κάθε άλλη φορά σαν οικογένεια, για να μείνει ενωμένος και δυνατός μέχρι το τέλος.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Στην Άρτα θα βρεθεί ο Γιάννης Πετράκης τη Δευτέρα 6 Μαρτίου. Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα είναι κεντρικός ομιλητής της ημερίδας "Οργάνωση της δουλειάς του προπονητή" που διοργανώνει στο ξενοδοχείο "Βυζαντινό" η ΕΠΣ Άρτας.

 ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ο ΚΟΝΤΕ

Στη δεύτερη θέση ψηφίστηκε το γκολ που σημείωσε στη Λιβαδειά ο Πέδρο Κόντε. Έτσι θα μείνει χωρίς βραβείο αυτή την εβδομάδα. Αναλυτικά το δελτίο Τύπου: Η Super League, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 22η αγωνιστική της Super League:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP: Βαγγέλης Οικονόμου (Πανιώνιος) 28,16%, Μιχάλης Μπαστάκος (Ηρακλής) 14,94%, Θοδωρής Βασιλακάκης (Ξάνθη) 14,90%, Γιώργος Γιακουμάκης (Πλατανιάς) 12,82%, Δημήτρης Κυριακίδης (Παναιτωλικός) 9,85%, Τόμας Πέκχαρτ (ΑΕΚ) 8,12%, Νικολά Ντιγκινί (Ατρόμητος Αθηνών) 5,74%, Στέλιος Βασιλείου (Λεβαδειακός) 5,47%.

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal: Θοδωρής Βασιλακάκης (Ξάνθη) 40,61%, Πέδρο Κόντε (ΠΑΣ Γιάννινα) 23,35%, Γιώργος Μασούρας (Πανιώνιος) 20,02%, Χουάν Μουνάφο (Πλατανιάς) 16,03%.


ΕΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΦΟΡ

Ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα Πέδρο Κόντε θα απαντήσει σε ερωτήσεις των φιλάθλων στο πλαίσιο της συνέντευξης της εβδομάδας που διοργανώνει η Super League. "Στείλτε την ερώτησή σας μέχρι και την Τρίτη 7 Μαρτίου (και ώρα 14:00) στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, μέσω της φόρμας επικοινωνίας της επίσημης ιστοσελίδας της Super League www.superleaguegreece.net ή στο e-mailinfo@superleaguegreece.net με τίτλο "ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΝΤΕ", δίνοντας έγκυρη διεύθυνση e-mail, κινητό τηλέφωνο και το ονοματεπώνυμό σας. Θα ακολουθήσει κλήρωση και ένας τυχερός φίλαθλος θα κερδίσει υπογεγραμμένο αναμνηστικό από τον Πέδρο Κόντε, προσφορά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα", αναφέρει η ανακοίνωση της Super League.

ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΕΛ


Καλά είναι τα νέα από τη προπόνηση της ΑΕΛ για την τετάρτη, καθώς στο πρόγραμμα των συμπαικτών του ενσωματώθηκε ο Νίκος Αναστασόπουλος, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Έτσι, θα είναι κανονικά στη διάθεση του Σάκη Τσιώλη για το κρίσιμο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως, δηλαδή και με τον Μονιάκη, που προπονείται σε φουλ ρυθμούς από τη Δευτέρα. Το ίδιο ισχύει, τέλος και για τους Ντέλετιτς, Γκόλια, που εξέτισαν την ποινή τους, ενώ αντίθετα, τιμωρημένος είναι ο Φατιόν και δεν υπολογίζεται. Εκτός πλάνων παραμένουν, φυσικά και οι τραυματίες Ντοντο και Τικίτο.