Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Έχασε την μπουκιά μέσα από το στόμα του ο ΠΑΣ

Το πέναλτι με το οποίο ο Λεβαδειακός έκανε την ανατροπή σε 2-1 με τον Μιλιάζες


Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και αυτό συνέβη σήμερα στη Λιβαδειά όπου ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος αλλά ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη με σκορ 2-1, αναπνέοντας βαθμολογικά καθώς κινδυνεύει με υποβιβασμό.
Ουσιαστικά η ομάδα της Βοιωτίας αναστήθηκε καθώς είχε 12 αγωνιστικές χωρίς νίκη. Τελευταία φορά είχε κερδίσει τον Ηρακλή με σκορ 3-1 στις 27-11-2016 για την 12η αγωνιστική. Ο ΠΑΣ από την άλλη πλευρά έχασε και άλλο βαθμολογικό έδαφος, αφού ούτε ο ίδιος κέρδισε, αλλά δεν του πήγαν καλά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα, αφού κέρδισαν Πλατανιάς, ΑΕΚ, Ξάνθη που είναι η ανταγωνίστριες ομάδες για την διεκδίκηση της 5ης θέσης.

Με το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι θα γίνει πραγματική μάχη για τη νίκη. Στο 13’ είχε δοκάρι ο ΠΑΣ με κεφαλιά του Μπέριου, ενώ στη συνέχεια απάντησε ο Λεβαδειακός με δύο καλές φάσεις για γκολ, στο 18’ με τον Βασιλείου και στο 20’ με τον Γιακουμάκη. Όμως ο ΠΑΣ σταδιακά άρχισε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα μπαίνοντας σε θέση οδηγού όταν στο 23’ με ένα καταπληκτικό σουτ του Πέδρο Κόντε έγινε το 0-1. Μετά την επίτευξη αυτού του τέρματος ο ΠΑΣ έγινε περισσότερο πιεστικός ψάχνοντας για ένα δεύτερο γκολ σε μια περίοδο που οι γηπεδούχοι έδειξαν να τα έχουν χαμένα. Όμως στο 38’ κυριολεκτικά από το πουθενά ήρθε η ισοφάριση όταν ο ΠΑΣ κέρδισε κόρνερ και στην απόκρουση της μπάλας δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις αντεπίθεσης με απανωτά λάθη και ολιγωρία από τους παίκτες του ΠΑΣ. Έτσι ο Βασιλείου έκανε το 1-1 εκεί που όλα έδειχναν ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει το 0-2.

Στην επανάληψη ήρθε νωρίς το 2ο γκολ των γηπεδούχων με πέναλτι του Μιλιάζες που έκανε την ανατροπή σε 2-1. Δεν είναι ξεκάθαρη η φάση του πέναλτι. Φαίνεται να πέφτει πάνω στον Τόνι Σίλβα ο Κούτρης και να τον απωθεί, αλλά αν το πάρουμε και από την άλλη επίτηδες σταμάτησε ο παίκτης του Λεβαδειακού και τον παρέσυρε ο Κούτρης με τη φόρα που είχε. Θα χαρακτηρίζαμε αυστηρό το πέναλτι. Μετά το 2-1 στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχαμε το ίδιο σκηνικό. Με τον ΠΑΣ να πιέζει και τον Λεβαδειακό να αμύνεται με νύχια και με δόντια για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Και το κράτησε, καθώς η πίεση που άσκησε ο ΠΑΣ και οι επιθέσεις που δημιούργησε δεν είχαν το ανάλογο αποτέλεσμα.

Μάλιστα σε μια στιγμή ο ΠΑΣ εκτέλεσε 5 κόρνερ στην σειρά σε μια φάση διαρκείας. Τόσο μεγάλη ήταν η πίεση. Όμως αυτό που μετρά στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη και μόνο αυτή. Όλα τα υπόλοιπα ξεχνιούνται. Σε ένα κρίσιμο και καθοριστικό παιχνίδι ο Λεβαδειακός πήρε τους 3 βαθμούς και τη νίκη με σκορ 2-1. Όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο για την ιστορία και το φύλλο αγώνος. Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος σαν ομάδα σε σχέση με τον Λεβαδειακό, με περισσότερη πίεση, φάσεις, κατοχή μπάλας, αλλά όλα αυτά εν του απέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Επειδή η ήττα αυτή μπορεί να προκαλέσει συζητήσεις και εσωστρέφεια, γιατί πολλοί νομίζουν ότι ο ΠΑΣ είναι σε θέση να κερδίζει όλες τις ομάδες εντός και εκτός έδρας με ένα κούνημα του χεριού του, καλό θα είναι να υπάρξει ψυχραιμία. Γιατί ότι ήταν να γίνει έγινε και δεν αλλάζει τίποτα σε ότι έχει σχέση το ματς στη Λιβαδειά. Χρειάζεται ψυχραιμία, χαμηλοί τόνοι, καλόπιστη κριτική αλλά όχι γκρίνια και ισοπέδωμα των πάντων. Υπάρχει και η επόμενη μέρα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε 100 και παραπάνω φιλάθλους του ΠΑΣ που έκαναν τόσα χιλιόμετρα για να πάνε στη Λιβαδειά, ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να μπουν στον αγώνα, έφαγαν βροχή με το τουλούμι και κέρδισαν την μάχη της εξέδρας κατά κράτος.

ΤΑ ΓΚΟΛ

23': ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ! Ο Ναδάλες εκτελεί φάουλ, ο Νιας κάνει κακή απομάκρυνση και ο Κόντε με φοβερό σουτ στην κίνηση κάνει το 0-1. Εντυπωσιακό γκολ από τον Ισπανό επιθετικό.
 
39': Γκολ και ισοφάριση για Λεβαδειακό. Δεν κόβει την μπάλα ο Κούτρης στον χώρο του κέντρου και έτσι ξεκινά αντεπίθεση. Ο Τόνι Σίλβα μπαίνει στην περιοχή, αδειάζει τον Ναδάλες και κάνει μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Εκεί ο Μπέριος αντί να διώξει στέλνει την μπάλα πάνω στον Βασιλείου και από κόντρα εκείνη πηγαίνει στα δίχτυα.

56': Πέναλτι για τον Λεβαδειακό. Ο Τόνι Σίλβα εσκεμμένα σταματά το τρέξιμό του, ο Κούτρης πέφτει πάνω του και ο Σιδηρόπουλος βλέπει παράβαση. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Μιλιάζες κάνοντας το 2-1.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

13': ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΣ! Ο Ακόστα εκτελεί φάουλ, ο Μπέριος παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα βρίσκει στο πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

18': Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό! Ο Βασιλείου με πλάτη στην εστία κοντρολάρει, κάνει και ένα σουτ και στέλνει λίγο έξω την μπάλα.

20': Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό! Ο Βασιλείου σπάει για τον Γιακουμάκη και εκείνος με διαγώνιο σουτ δεν βρίσκει στόχο για λίγο.

50': Ο Κόντε μπαίνει στην περιοχή, αλλά έχει ανοίξει αρκετά την μπάλα και τον προλαβαίνει ο Ναμάσκο.

53’: Σέντρα Κούτρη από αριστερά το σουτ του Γιάκου μέαα από την περιοχή βρήκε το σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.

61': Ο Ακόστα εκτελεί φάουλ, η μπάλα βρίσκει στον Μιχαήλ και καταλήγει στην αγκαλιά του Ναμάσκο.

76': Κλωτσάει την μπάλα εκτός φάσης ο Τόνι Σίλβα, αλλά δεν βλέπει κίτρινη όπως ορίζει ο κανονισμός. Διαμαρτύρεται έντονα ο Κούτρης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) που έδωσε ένα αυστηρό πέναλτι στους γηπεδούχους. Κατά τα άλλα προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη  μέση. Επόπτες ήταν οι Γκάγκας (Λάρισας), Φωτόπουλος (Αθηνών) και τέταρτος διαιτητής ο Τίκας (Καρδίτσας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν: 28’ Καραχάλιος, 45’ Βούρος, 78’ Βασιλείου  – 41’ Ναδάλες, 54’ Τζημόπουλος, 56’ Κούτρης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ναμάσκο, Βούρος (64’ Κουλιμπαλί), Ουόν, Καραχάλιος (90’ Μεντί), Μιλιάζες, Νιάς, Καλτσάς, Μαχαίρας, Καραμπουέ (9’ λ.τρ. Βασιλείου), Τόνι Σίλβα, Γιακουμάκης


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Ναδάλες (68’ Κοζορώνης), Τζημόπουλος, Μπέριος (62’ Μαμπουλού), Μιχαήλ, Κούτρης, Λίλα, Ακόστα, Ζάιρο, Βιδάλ (32’ Γιάκος), Κόντε