Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Το ματς με τον Πλατανιά με μια ψύχραιμη ματιά

Το πάλεψε ο ΠΑΣ αλλά έχασε στην παράταση την μπουκιά από το στόμα


Με ψηλά το κεφάλι αποχώρησε από τον θεσμό του κυπέλλου ο ΠΑΣ. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα παρότι από το 65’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπέριου κέρδισε 1-0 με το γκολ του Ζάιρο στο 84’.
Έτσι το ματς πήγε στην παράταση και χρειάστηκε το…νυστέρι του Δελφάκη δίνοντας στο 112’ ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Σίγκνεβιτς. Εκεί έγινε το 1-1 με τον Γιορέντε και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Το γκολ του Μανούσου στο 120’ απλά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα σε 1-2 υπέρ του Πλατανιά, αφού η πρόκριση είχε κριθεί στο ανύπαρκτο πέναλτι.

Το ματς ήταν ενδιαφέρον και οι παίκτες του ΠΑΣ υπερέβαλαν εαυτούς κάνοντας και πάλι κατάθεση ψυχής σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο. Αν δούμε την γενικότερη εικόνα του αγώνα, ο ΠΑΣ μπορούσε με λίγη προσοχή να πάρει την πρόκριση, πριν φθάσουμε στο 112’ που έδωσε το πέναλτι ο Δελφάκης. Γιατί χάθηκαν και κάποιες άλλες σημαντικές ευκαιρίες.

Με την κακή του τύχη και την αστοχία του δικαιούνται να τα έχει και ο Πλατανιάς. Στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα οι Κρητικοί είχαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες και ένα δοκάρι με τον Μαραγκό για να πετύχουν πρώτοι γκολ και να βάλουν τον ΠΑΣ στα σχοινιά. Και επίσης στο 65’ κέρδισαν καθαρό πέναλτι με το χέρι του Μπέριου και την αποβολή του που δεν αξιοποίησε ο Μανούσος, καθώς σούταρε στο δοκάρι. Από το πέναλτι αυτό και μετά ο Πλατανιάς έπαθε μπλακ άουτ, του έπεσαν οι ασφάλειες όπως χαρακτηριστικά είπε στις δηλώσεις ο Παράσχος.

Ο ΠΑΣ αφού την έβγαλε καθαρή στο πρώτο 20λεπτο και στη φάση του 65’, είχε όλες τις προϋποθέσεις να πάρει την πρόκριση, καθώς ήταν απειλητικός, έχασε ευκαιρίες και έπαιξε με πάθος και πείσμα μέχρι το τέλος. Αποκορύφωμα της κακής διαιτησίας ήταν το πέναλτι στο 112’ με το οποίο κρίθηκε η υπόθεση πρόκριση. Αρχικά είπε να συνεχισθεί το παιχνίδι αφού δεν φαινόταν κάτι το μεμπτόν και μετά έδειξε την άσπρη βούλα.

Γενικά ο ΠΑΣ, αν εξαιρέσουμε το πρώτο 20λεπτο ήταν καλός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καίτοι από το 65’ έμεινε με 10 παίκτες και είχε το μειονέκτημα της ήττας με 1-0 από το πρώτο ματς στα Περιβόλια. Το πάλεψε, μόχθησε, διόρθωσε τα λάθη του και πίεσε τον αντίπαλο χωρίς να φαίνεται η αριθμητική υπεροπλία των Κρητικών. Γι’ αυτό λέμε ότι ο ΠΑΣ έφυγε με το κεφάλι ψηλά από τον θεσμό του κυπέλλου επικεντρωμένος τώρα στο ματς του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό.

Είναι αλήθεια ότι το κύπελλο ήταν επίπονο για τους κυανόλευκους. Οι παίκτες υπερέβαλαν εαυτούς για 120 λεπτά σε ένα γήπεδο χωράφι με την κούραση να χτυπάει κόκκινο, τραυματίσθηκε ο Κοζορώνης, αποχώρησαν με προβλήματα οι Βιδάλ, Σκόνδρας, αποβλήθηκε ο Μπέριος και δεν ξέρουμε και πόσοι άλλοι παίκτες θα παρουσιάσουν προβλήματα. Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά.

ΤΑ ΓΚΟΛ

84’: Ο Ζάιρο φεύγει στην πλάτη της άμυνας και από μέσα δεξιά με συρτό σουτ νικά τον Κοκκαλά και κάνει το 1-0. Τον έχασε ο Μπανανά. Τρομερό τακουνάκι του Κόντε για να βγει μόνος του ο συμπαίκτης του.
112’: Ο Σίγκνεβιτς βρέθηκε στα καρέ του ΠΑΣ, πήγαν να αποκρούσουν οι αμυντικοί, ο παίκτης έπεσε στο έδαφος, ο Δελφάκης αρχικά είπε να συνεχισθεί το παιχνίδι και ξαφνικά έδωσε πέναλτι! Το εκτέλεσε ο Γιορέντε και ισοφάρισε 1-1.
120’: Ο Μανούσος με ένα δυνατό σουτ στη γωνία έγραψε το 1-2.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

11': ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΛΑΤΑΝΙΑ! Ο Γιορέντε εκτελεί κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Μαραγκός παίρνει την κεφαλιά και σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι.

ΠΕΝΑΛΤΙ – ΑΠΟΒΟΛΗ

65': ΠΕΝΑΛΤΙ για τον Πλατανιά! Κάνει κάκιστη έξοδο ο Περιστερίδης και στη συνέχεια ενεργεί σαν τερματοφύλακας ο Μπέριος που έβαλε το χέρι του και σωστά αποβλήθηκε. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μανούσος και σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του ΠΑΣ.


Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας) με βοηθούς τους Πετρόπουλο (Αρκαδίας), Ποντίκη (Πρέβεζας). Για τον ρέφερι τα είπαμε παραπάνω. Εκτός από το ανύπαρκτο πέναλτι στο 112' υπάρχει και μια φάση με τον Βιδάλ στο 9' που ενδεχομένως να είναι πέναλτι και αυτός του έδειξε κίτρινη κάρτα! Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ανδρέας Καραλιόλιος (Γρεβενών) και παρατηρητής διαιτησίας ο Αναστάσιος Κάκος (Κέρκυρας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι: 9’ Βιδάλ, 30’ Κούτρης, 39’ Γαρουφαλιάς (ΠΑΣ) - 24’ Κάργας, 79’ Μπανανά (Πλατανιά)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Μιχαήλ, Κούτρης, Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (27’ λ.τρ. Γιάκος), Βιδάλ, Νικολιάς (55’ Κόντε), Ναδάλες (69’ Σκόνδρας), Ζάιρο


ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Κάργας, Μπανανά, Πριντέτα (55’ Στάθης), Βάντερσον, Μαραγκός, Μουνάφο, Γιορέντε, Αποστολόπουλος (64’ Σίγκνεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (79’ Στανισάβλεβιτς).