Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ, γλυκιά ήττα για τον ΠΑΟΚ!

Με ήρωα τον Πασχαλάκη ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 μέσα στην Τούμπα


Με έναν φοβερό Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια που είχε κατεβάσει στην κυριολεξία τα ρολά και με εκτελεστή στο 16’ τον Τζημόπουλο, ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα.
Ήταν μια μεγάλη νίκη για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» μέσα στην Θεσσαλονίκη, η 4η στην ιστορία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Το ματς κύλησε στο ίδιο τέμπο. Ο ΠΑΟΚ είχε την έλεγχο του αγώνα, δημιούργησε πολλές φάσεις, ευκαιρίες, προϋποθέσεις για γκολ, αλλά κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΣ υπήρχε ένας πολύ μεγάλος τερματοφύλακας, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης που έκανε καταπληκτικές και σωτήριες επεμβάσεις. Ο ΠΑΣ λίγες φορές βγήκε στις αντεπιθέσεις για να φανεί απειλητικός μπροστά από τον Γλύκο, αλλά η μεγαλύτερη δραστηριότητά του αναλώθηκε στο πως θα διατηρήσει το 0-1 κάτι που κατάφερε. Πολλοί μπορούν να αναφέρουν τα στατιστικά στοιχεία του αγώνα, τις τελικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ σαφώς πολύ πιο περισσότερες από τον ΠΑΣ, αλλά όπως είπε και ο Πετράκης αυτό δεν ακυρώνει την προσπάθεια των παικτών του Πετράκη και τη μεγάλη νίκη που σημείωσαν. Και ο Πασχαλάκης παίκτης του ΠΑΣ είναι!

Μεγάλη η νίκη του ΠΑΣ, ψυχάρες όλοι οι παίκτες και κορυφαίος, μακράν ο πρώτος ο Πασχαλάκης. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός, ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, κυνήγησε τις φάσεις, ήταν ιδιαίτερα απειλητικός, αλλά έπεσε πάνω στον Πασχαλάκη που έπιανε τα άπιαστα, με συνέπεια να χάσει το παιχνίδι. Και όσο περνούσε η ώρα δεν υπήρχε στους παίκτες του Δικέφαλου η καθαρή σκέψη λόγω του άγχους και της πίεσης για να τελειώσουν καλύτερα τις φάσεις. Βάσει της εικόνας του αγώνα ήταν μια.… γλυκιά ήττα αυτή για τον ΠΑΟΚ, γι’ αυτό ήταν και χαλαρές οι αντιδράσεις των οπαδών του. Είχε να χάσει στην Τούμπα από το περιβόητο ματς με τον Ατρόμητο που σήκωσε τσουνάμι από τις δηλώσεις Ίβιτς. Το ματς αυτό είχε γίνει στις 28-11-2016. Έκτοτε έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό στις 4-12-2016 και στη συνέχεια είχε ένα σερί 5 νικών σε Γιουρόπα Λιγκ, κύπελλο και πρωτάθλημα.

Και ο Πετράκης ανακάτεψε την τράπουλα, πήγε σε ένα σχήμα 4-5-1 που αυτόματα γίνονταν 4-3-3 και του βγήκε. Ο ΠΑΣ ευτύχησε στις λίγες φάσεις να κάνει το γκολ με τον καταπληκτικό Τζημόπουλο (είχε σκοράρει και στη Νέα Σμύρνη) και στη συνέχεια να κάνει τα οχυρά μαζινό για να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Ήταν με λίγα λόγια μια μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ και μια γλυκιά ήττα για τον ΠΑΟΚ.

Πολύ καλή η διαιτησία του Παπαπέτρου, θα λέγαμε άγγιξε το άριστα. Από τις καλύτερες διαιτησίες που είδαμε μέχρι τώρα.

ΤΟ ΓΚΟΛ

16’: Ο Κουλούρης πηγαίνει προς την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά δεν καταφέρνει να διώξει, με τον Τζημόπουλο να γίνεται κάτοχος και να πιάνει το γυριστό σουτ, ανοίγοντας το σκορ.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

88': Νέο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ έπειτα από προσπάθεια του Αθανασιάδη, με το σουτ του να βρίσκει στον Μιχαήλ και στο δοκάρι. Το εκτελεί από τα δεξιά ο Κάμπος, δεν αποφέρει κάτι.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

2': Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Κουλούρης από πολύ κοντά κάνει το δυνατό σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση.

9': Καλό σουτ του Τσίμιροτ από το ύψος της περιοχής, πέφτει στη δεξιά γωνία του και διώχνει ο Πασχαλάκης.

15': Αδύναμη κεφαλιά του Ναδάλες μέσα από την περιοχή, μαζεύει χωρίς πρόβλημα ο Γλύκος.

19': Κόρνερ για τον ΠΑΟΚ έπειτα από άλλη μία εντυπωσιακή επέμβαση του Πασχαλάκη σε σουτ του Κάμπος. Εκτελείται, αλλά δεν αποφέρει κάτι.

26': Πολύ καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέλκα από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πασχαλάκη που διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

31': Καλό σουτ του Πέλκα μέσα από την περιοχή έπειτα από γύρισμα του Λέοβατς από τα αριστερά, λέει πάλι «όχι» ο Πασχαλάκης.

49': Πάσα του Κουλούρη από τα δεξιά, ο Πέλκας βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, αλλά δεν νικά τον Πασχαλάκη στο τετ α τετ.

50': Νέα επέμβαση του Πασχαλάκη στο σουτ του Πέλκα. Ανίκητος σήμερα ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ.

56': Προσπάθεια του Τσίμιροτ με φαλτσαριστό σουτ από τα πλάγια της περιοχής, επεμβαίνει για 9η φορά στο ματς ο Πασχαλάκης.

70': Ψηλοκρεμαστό σουτ του Κάμπος έξω από την περιοχή, άουτ η μπάλα.

74': Κεφαλιά του Πέλκα λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, πάνω από την εστία του Πασχαλάκη που αυτή τη φορά έδειξε να χάνει τη φάση.

82': Ωραίο γύρισμα του Μαμπουλού για τον Ναδάλες, άουτ η προσπάθειά του.

84': Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ! Ο Αθανασιάδης στρώνει ωραία για τον Μπίσεσβαρ, εκείνος πιάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, είναι καλό, αλλά ο Πασχαλάκης διώχνει σε κόρνερ με το ανάποδο χέρι!

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Παπαπέτρου (Αθηνών) με βοηθούς τους Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Γκάγκα (Λάρισας). Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μπουρμασόπουλος (Λάρισας) και παρατηρητής ο Κύρκος (Θεσπρωτίας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Ακόστα, Πασχαλάκης.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Κάνιας, Τσίμιροτ (67’ Μυστακίδης), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (86’ Περέιρα), Κάμπος, Κουλούρης (61’ Αθανασιάδης).


 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα (27’ Γαρουφαλιάς – 76’ Μαμπουλού), Κοζορώνης, Κούτρης, Ακόστα, Γιάκος (88’ Μπουκουβάλας)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο 7 Ιανουαρίου
15.00 Ατρόμητος – Λεβαδειακός 2-0
17.15 Βέροια – Ηρακλής αναβολή
19.30 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 3-2
Κυριακή 8 Ιανουαρίου
15.00 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
17.15 Παναιτωλικός – Πανιώνιος 0-2
17.15 Πλατανιάς – Λάρισα 3-2
19.30 Ξάνθη – Ολυμπιακός NS3
Δευτέρα 9 Ιανουαρίου
19.30 Παναθηναϊκός – Κέρκυρα NS1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 14 αγώνες)
Ολυμπιακός 34
--------------------------------------
Α. Ο. Ξάνθη 25
Πανιώνιος 25
Παναθηναϊκός 22
ΠΑΣ Γιάννινα 22
------------------------------------------
ΑΕΚ 21
ΠΑΟΚ 20
Ατρόμητος 21
Πλατανιάς 20
Παναιτωλικός 16
Αστέρας Τρίπολης 15
Κέρκυρα 13
Λάρισα 13
Λεβαδειακός 12
---------------------------------------------
Βέροια 8

Ηρακλής 7
ΣΗΜ: Ο ΠΑΟΚ λόγω τιμωρίας ξεκίνησε με -3 β.