Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Αποτέλεσμα πρόκρισης θέλει σήμερα ο "Άγιαξ"

Ένα καλό αποτέλεσμα θέλει σήμερα στον Πλατανιά ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΠΗΓΗ: ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Με 21 παίκτες στην αποστολή βρίσκεται από χθες το απόγευμα στα Χανιά ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς σήμερα στις 17.15 θα αντιμετωπίσει τον Πλατανιά στα Περιβόλια σε απευθείας μετάδοση από το κανάλι COSMOTEsport 1.
Είναι το πρώτο ματς στην έδρα της Κρητικής ομάδας, ενώ η ρεβάνς, όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΠΟ, θα γίνει στα Γιάννινα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου και ώρα 17.15. Ο ΠΑΣ θα λείψει για αρκετές μέρες από τα Γιάννινα, καθώς από τα Χανιά θα πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αθήνα αφού την Κυριακή στο περιστέρι υπάρχει το ματς πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα. Για το λόγο αυτό ο Γιάννης Πετράκης πήρε όλους τους διαθέσιμους παίκτες στην αποστολή καθώς είναι για δύο παιχνίδια. Στα Γιάννινα έμειναν μόνο ο τραυματίας Κρίστοφερ Μαμπουλού που δεν θα είναι έτοιμος ούτε την Κυριακή και ο 3ος τερματοφύλακας Νίκος Κολιοφούκας. Όλοι οι άλλοι είναι στην διάθεση του Γιάννη Πετράκη. Ο ΠΑΣ άφησε για λίγο στην άκρη το πρωτάθλημα και έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον στο σημερινό παιχνίδι με τον Πλατανιά που είναι δύσκολο, καθώς η Κρητική ομάδα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση θέλοντας και αυτή την πρόκριση. Όπως έγινε και στα προηγούμενα παιχνίδια κυπέλλου, έτσι και στο σημερινό, ο Πετράκης θα ανανεώσει το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας για να ξεκουραστούν κάποιοι παίκτες και να αγωνισθούν άλλοι που δεν είναι βασικοί στο πρωτάθλημα. Ο «Άγιαξ» θα επιδιώξει θετικό αποτέλεσμα για να είναι πιο εύκολο το έργο του την ερχόμενη Τετάρτη στη ρεβάνς που θα γίνει στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Πιθανή ενδεκάδα: Περιστερίδης, Σκόνδρας, Μπέριος, Μιχαήλ, Γαρουφαλιάς, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Βιδάλ, Κοζορώνης, Ζάιρο, Κόντε. Στην αποστολή είναι και οι: Ακόστα, Λίλα, Γιάκος, Καρανίκας, Κούτρης, Μασούρας, Μαυροπάνος, Νικολιάς, Πασχαλάκης, Τζημόπουλος.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΦΥΡΙΖΕΙ Ο ΜΠΛΑΝΑΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Γεώργιος Μπλάνας του συνδέσμου Μεσσηνίας. Βοηθοί του θα είναι οι Εμμανουήλ Βλάσης (Λασηθίου), Δημήτριος Τζαφόλιας (Ανατολικής Αττικής). Τέταρτος ο Χαράλαμπος Σωτηριάδης (Λασηθίου) και παρατηρητής ο Δημήτριος Μπέγκος (Αργολίδας). Ο Μπλάνας πρώτη φορά στα χρονικά θα διευθύνει αγώνα του ΠΑΣ. Από το καλοκαίρι εντάχθηκε στους πίνακες της Σούπερ Λίγκα. Στον αγώνα που ήταν να γίνει στις 11/1 διαιτητής είχε ορισθεί ο Τσαμούρης από τον Πειραιά, αλλά το ματς δεν έγινε γιατί δεν πέταξαν τα αεροπλάνα για Κρήτη λόγω κακοκαιρίας.

ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΠΑΣ

Στα μεταγραφικά στα σκαριά βρίσκεται μεταγραφή ξένου παίκτη και ίσως μέχρι την Δευτέρα να έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Περισσότερα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά για την ταυτότητα του παίκτη. Χθες ο πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης είχε συζήτηση γι’ αυτό με τον Γιάννη Πετράκη και τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο. Όσο για δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ότι υπάρχει πρόταση 500.000 από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας για την απόκτηση του Μαμπουλού, επί του παρόντος δεν προέκυψε κάποια εξέλιξη. 

ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Επίσης και χθες το θέμα του γηπέδου για το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο αγωνιστικός χώρος, ήταν στην επιφάνεια. Υπήρξαν επαφές της διοίκησης του σταδίου με τον πρόεδρο του ΠΑΣ, αλλά τώρα που είναι σε εξέλιξη το πρωτάθλημα δεν μπορούν να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις. Μοναδική ελπίδα για τη συνέχεια είναι να βελτιωθεί ο καιρός και να μη υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα όπως έγινε στις τελευταίες 10 μέρες. Και ασφαλώς το καλοκαίρι να γίνουν καίριες παρεμβάσεις από τη ΓΓΑ γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Από την πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα λέγεται ότι ο ΠΑΣ μπορεί να έχει την ευθύνη της συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, αλλά το πρόβλημα λόγω μη καλής απορροής και απορρόφησης των υδάτων δεν είναι θέμα καλής συντήρησης, αλλά κατασκευής του αγωνιστικού χώρου, ευθύνη που βαρύνει την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αυτά για να μη υπάρχουν εσφαλμένες εντυπώσεις λόγω της σύμβασης που υπάρχει από τον περασμένο Μάρτιο μεταξύ ΓΓΑ και ΠΑΣ Γιάννινα.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΓΑ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός σε ραδιοφωνικές δηλώσεις του για το θέμα του γηπέδου τόνισε και τα εξής: «Προφανώς και δε θα εμπλακώ στην συζήτηση ανάμεσα στον Ίβιτς και τους ανθρώπους στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον αγώνα. Οφείλω όμως στο βαθμό που εμπλέκουν δημοσιεύματα και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να σας διαβάσω ένα κομμάτι της σύμβασης που έχει υπογραφεί τέλος Μαρτίου του 2016 και είναι εν ισχύ όπου λέει με σαφήνεια ότι «Η ανδρική επαγγελματική ομάδα του ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει την αποκλειστική χρήση του γηπέδου και του αγωνιστικού χώρου και η μισθώτρια έχει την ευθύνη και αναλαμβάνει αποκλειστικά η ίδια το κόστος συντήρησης του αγωνιστικού χώρου, γηπέδου. Το μόνο το οποίο παραχωρείται από τη διοίκηση του σταδίου είναι το δικαίωμα χρήσης των μηχανημάτων και των εργαλείων για την συντήρηση». Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας».

ΕΣΠΑΣΑΝ 300 ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ


Περίπου 300 καθίσματα καταστράφηκαν από οπαδούς του ΠΑΟΚ που κάθισαν στην θύρα 7 του κάτω πετάλου του σταδίου «Ζωσιμάδες». Ήδη έγινε η καταστροφή των ζημιών, η έκθεση θα υποβληθεί στην Σούπερ Λίγκα που θα κάνει αποκατάσταση των ζημιών, ενώ το κόστος της ζημίας θα καταλογιστεί από την διοργανώτρια αρχή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ.